App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Bästa preventivmedlet enligt er?

Hej alla! Funderar på att börja med preventivmedel nu då jag inte vill bli gravid igen på ett tag. Oroar mig lite redan då min kropp är väkdigt känslig för hormoner. Vad tycker ni om p-stav?? Berätta allt! 🙏 Hormonspiral o kopparspiral går bort helt för mig pga vissa orsaker jag inte vill nämna. Men de står mellan p-piller (som jag tidigare blött rejält av länge) och mellan p-stav. Men är så kluven! Ni som haft p-stav berätta gärna hur de gick o hur själva ditsättnigen var. Sen undrar jag lite om de försvårae att bli gravid sen? När man börjat med preventivmedel alltså.

2018-10-30
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 1 år och 6 månader

Innan jag fick mitt första barn tog jag minipiller som fungerade jättebra hade ingen mens på flera år. Använde sedan samma piller mellan graviditeterna vilket inte fungerade alls lika bra då jag hade väldigt mycket mellanblödningar. Nu efter andra barnet har jag testat p-ring vilket jag trivs med hittills då det utsöndrar hormonet jämnt till skillnad från piller.
Skulle aldrig våga sätta in varken spiral eller stav då jag får panik bara på tanken att ha något i mig som jag inte själv kan få ut.

2018-11-27
sofiejonsson
sofiejonsson

Jag har provat säkert 10 olika p-piller men har haft väldigt kraftiga blödningar och smärtor av dom flesta. Provade till sist en sort som heter Qlaira och det är det bästa jag haft, den är anpassad så du blöder lite och sista och första veckan på kartan är det olika mängd hormon i pillrena så det inte ska bli så stor omställning för kroppen när man äter sockerpillrena(dom bara är två dagar) fungerade superbra för mig, åt dom i 6 år och blev gravid på andra försöket efter jag slutat med dom, kommer äta dom efter denna graviditet igen! 😊

2018-11-10
Julibu
Julibu
Bebis på 11 månader

Jag ÄLSKAR min Daysy (som Natural Cycles fast säkrare)

2018-11-09
linnandersson98
linnandersson98
Bebis på 14 månader

P-stav är det bästa tycker jag är inne på min 3dje. Men dem 2 flesta hade jag regelbunden mens i typ 4-5 dagar åt gången o ingen mensvärk! Hormonerna märkte ja ingen skillnad på. Den 3dje säte jag in nu ca 1 mån efter ja fått barn o nu har jag inte haft mens än. Ca 6-7 mån jag satte in den. Insättningen går bra fast jag e livrädd för sprutor o nålar rädd för vanligt blodprov men det går så fort så man löser d. Värre med tatueringar 😉

2018-11-01
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år

Jag körde Natural Cycles innan, jättebra sålänge man är noggrann. Hade det nästan ett år innan vi slarvade, jag tog ett dagen efter piller och blev gravid veckan efter istället. Så tänk på det! (ett dagen efter piller skjuter ju upp ägglossningen)

Nu har jag hormonspiral sedan tre månader tillbaka, funkar hur bra som helst. Har fått två finnar på hakan, och hade en konstant men mycket liten blödning från insättningen till för någon vecka sedan.

Har tidigare blivit nedstämd och fått minskad sexlust av p-piller.

2018-10-31
Toxxiqo
Toxxiqo
Gravid i vecka 25

Jag har testat det mesta. tabletter gjorde mig arg och pluffsig, pstav och liknande gjorde mig djupt deprimerad. testat Natural Cycles och det funkar skit bra för mig. är man ärlig mot sig själv och fyller i all data ärligt så fungerar den jättebra. i början får man vara försiktig då algoritmen inte ställt in sig på hur du fungerar, men ju mer du använder den desto mer säker blir den. Och inga bieffekter!!! klicka på min länk så får ni 10% rabatt vid köp av Natural Cycles 😊 https://www.naturalcycles.com/signup/secret?code=referralid10&referral=cosjd4cudxmom323

2018-10-31

När jag skaffade min första p-stav fick jag inte sätta in den förrän jag testar minipiller. Det är ju samma hormon så skulle rekommendera att testa det först om du inte redan gjort det.

Har haft 3 stavar, första året har jag alltid varit mensfri för att sedan få oregelbunden blödningar de resterande 2 åren av stavens livslängd. Märkte rätt tydligt att blödningarna ofta kom i samband med stress.

2018-10-31
elgaroZ
elgaroZ
Barn på 1 år och 10 månader

kondom eller natural cycles eller kopparspiral?

2018-10-30
8kee6
8kee6

Jag hade p-stav i tonåren - första året var bra, andra året var katastrof men konstant småblödande och svängande hormoner. Fick tom minipiller också för att få hormonnivåerna i balans men det gick inte. Efter det året tog jag ut den. Isättningen var bra trots att jag är rädd för nålar/blod, uttagningen var värre för att bedövningssalvan (samma används vid isättning och uttag) inte funkade få de tog fram en spruta men annars inget konstigt

2018-10-30
MammaKotte
MammaKotte

Jag hade p-stav i 6år och var jättenöjd! Inga negativa biverkningar, hade ingen mens eller blödningar på 5,5år.

2018-10-30
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 36

Har du testat minipiller? Jag hade problem med olika p-piller men minipiller funkar för mig

2018-10-30
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...