App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Överviktig och gravid

Hej! Jag är just nu i vecka 6, och tankarna har börjat rulla igång.. Det är såhär att jag är väldigt överviktig, jag väger 111kg och är 165cm lång.. Är det några här med erfarenhet med att just vara såpass stora i början av graviditeten? Är det svårt på UL att se bebisen eller hjärtat? Jag vet vilka risker det finns när man är stor. Kommentera därför inte att jag är dum som skaffar barn. för ni vet inte anledningen till varför jag väger så mycket. Mvh

2018-10-29
Aggnshh
Aggnshh
Bebis på 8 månader

Jag har varit överviktig med båda barnen och har fått bra bemötande av bm. Fick göra glukosbelastning, men hade fina värden igenom båda graviditeterna. Försökte att inte gå upp så mycket. Första förlossningen gick bra och jag återhämtade mig snabbt. Vid andra låg barnet i säte och pga övervikten rekommenderade de mig snitt. Min kropp har klarat graviditeterna bra, inte ont någonstans och inga foglossning.

2018-10-29
Fruito
Fruito
Barn på 2 år och 4 månader

Jag är med överviktig och har precis plussat. Var överviktig under förra graviditeten och allt gick bra. En relativt enkel graviditet och en förlossning som var över på 7 timmar. Dock blödde jag mycket vid förlossningen, men vet inte om det var pga övervikt eller inte. Men fick ett gott bemötande av bm. Tror att det är bra med tidig kontakt med mödravården för kontroller och så.

2018-10-29
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Gravid i vecka 37

Jag tänker så här.
Om man genomgår en riskgraviditet (oavsett anledning. Jag har diabetes, typ 1) är det nog bra att skriva in sig tidigt på mödravården. Där kan du säkert bolla frågor och tankar och förhoppningsvis få bra svar och stöd.

Lycka till!

2018-10-29
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Hej! Jag är också överviktig. Jag hade inga problem alls under min graviditet, enda skillnaden mellan mig och andra var att jag fick göra en glukosbelastning och ett TUL. Fick bra bemötande från BM och de. De hade inga problem och se på något av mina 3 ultraljud, ingen foglossning, graviditetsdiabetes och så gick jag ner 15 kg 😀 Förlossningen gick på 3 timmar och väldigt smidigt.

2018-10-29
19Sandra87
19Sandra87
nyfödd bebis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...