App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gå över tiden

Jag har nu gått över tiden en vecka och håller på att smälla av. Har alltid himlat lite med ögonen åt folk som klagat över se sista dagarna över tiden och tänkt att har du klarat det i nio månader så klarar du väl det i max två veckor till, men nu förstår jag verkligen. Det är HEMSKT. Har verkligen inga känningar på att det skulle kunna vara på gång och allt jag orkar/vill göra är att ligga i soffan och slumra till. Orkar inte ens kolla på telefonen för folk tjatar och tjatar på att ungen är envis som inte vill komma ut och frågar om hon har kommit ännu. Vad tror dom en annan känner liksom? Jag tror inte på allt hokus pokus MEN nu känner jag inte att jag har något att förlora. Ge mig alla tips ni har på att sätta igång en förlossning. Vad ska jag göra? Hur mår jag bättre? Är på den nivån att jag börjar bli riktigt orolig att dra på mig en förlossningsdepression då jag känner att kärleken till barnet minskar för varje dag som går!!

2018-10-26
VeraHag
VeraHag
Bebis på 17 månader

Jag hatar det där med bf verkligen, nu har jag mentalt ställt in mig på två veckor efter bf för då vet jag att det blir garanterat en bebis. I vårt landsting vår man gå över till 42+0 och inte längre så bara 14 dagar efter bf.. så blir 19 december för min del. Första som tur var kom 2 timmar innan bf och andra kom 4 dagar efter bf och tredje satte vi igång när jag gått 10 dagar över tiden, hon kom då på bara någon timme men de sa att det kunde ha tagit tre dygn!! Jag kunde inte tänka på annan än att man är så trött på att vara gravid men denna gång njuter jag av tiden när bebis är fortfarande i magen.. han kommer ut garanterat till slut.. sen får man avslag och de hemska eftervärkarna så jag längtar inte till den tiden.. allt har sin tid .. men det är svårt..

2018-10-30
flingan32
flingan32

Jag gick över tiden 10 dagar så jag förstår din känsla!
På kvällen innan det satte igång så masserade min sambo mina fötter, sen på natten så gick vattnet.
Vet inte om det hängde ihop men det kan vara värt att testa om det drar ut på tiden!
Lycka till! :)

2018-10-28
Barn på 1 år och 7 månader

En sak som jag kan ångra att jag gjorde är att inte spara allt fixande och donande till slutet. Som att montera och bädda säng, tvätta filtar och kläder, fixa bebishörnan osv. Det hade jag klart v 34, men hade så gärna gjort allt sånt mot slutet för att ha något att göra. Tips till er som inte hunnit göra det ännu :)

2018-10-28
VeraHag
VeraHag
Bebis på 17 månader

Försök att bortse från alla som frågar, superjobbigt men så är det. Jag har gått över med de två sista så jag vet hur jobbigt det är. Har du inget barn sen innan så passa på att vila.

En storstädning ska ju kunna sätta igång det hela, jag provade många saker fast inget hjälpte. "Sprang" i trappor, gick promenader så snabbt det gick för mig.(en kort runda flera ggr) vi körde färdknäpp. Sen fick jag hinnsvepningar som inte hjälpte nåt men man vet ju inte.

Tyvärr så får man nog bara inse att bebisen kommer när den är färdig. Hoppas att det startar av sig själv, min första förlossning startade naturligt och den var den bästa.

Läs en bok eller baka, gör nåt kul så kanske tiden går snabbare.
Kram

2018-10-26
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Efter min första förlossning lovade jag mig själv att aldrig mer hänga upp mig så på bf datumet utan nu de sista 2 graviditeterna funkar man bättre psykiskt☺️Njut nu de sista dagarna,ta dig en gravidmassage på flex å be dom trycka på lite triggerpunkter! Snart är bebis här! Och skriv till dina vänner att de inte kommer missa när bebisen väl är här😁

2018-10-26
8kee6
8kee6

Vet exakt hur d är! Kände lika dant blev igångsatt på dag 15 o hon kom dag 16. Det e tyvärr bara att bita ihop! Alla vill bara väll men det e sjukt jobbigt när alla hör av sig. Så jag fick en tankeställare till hur har jag gjort till alla mina kompisar? Har säkert gjort lika dant men utan att tänkt på d. Lägg dig på soffan o kolla serie läs en bok. Stäng av mobilen eller ha den på ljudlös o lägg bort den. Skit i den bara.

2018-10-26
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år

Gjorde en hinnsvepning några dagar innan BF. Hade höga förhoppningar då jag började känn lite, jag var öppen 2 cm och modertappen var kortad. Men inget hände. Ska göra ny svepning på måndag, men vågar inte hoppas för mycket... min BM vill att jag ska sättas igång måndag em/tisdag men har varit otroligt fullt på alla BB i Stockholm så just nu skulle det inte finnas plats 😞

2018-10-26
VeraHag
VeraHag
Bebis på 17 månader

Tänk på mig som gick över 16 dagar med min första dotter 🤪 trodde aldrig jag skulle överleva dom dagarna fyfan men här sitter vi 😅 fem år senare!

2018-10-26
batgirl
batgirl

Säg åt alla som frågar att lägga av för det är bara stressande och att du säkerligen kommer höra av dig när hon kommit ⭐️ har tyvärr inga tips på att få igång det men googla, det finns väl en uppsjö av huskurer 😂 dock oklart om något funkar.. Vad säger BM? När får man igångsättning och kan du få en hinnsvepning som kanske kan göra nåt?

2018-10-26
MammaKotte
MammaKotte
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...