App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gråter med alla förutom mig och min man

Hej! Min son har nyss fyllt 5 månader och så fort han ser någon främmande början han gråta hysteriskt. Detta gäller även personer som min och min mans familj. Med andra ord alla förutom mig och min man. Jag har märkt att jag kommer med bortförklaringar så fort någon vill träffa oss. Detta för att jag vet att han kommer gråta hysteriskt i minst 15-20 minuter, kanske till och med ända tills personen går hem. Hur gör man? Tack :)

2018-10-26
Bellekostas12
Bellekostas12
Gravid i vecka 30

Hej!
jag var med om exakt samma sak,!för min första son höll det i sig från 4-11månader
Han skrek HYSTERISKT direkt någon kollade/ la fokus eller ännu värre pratade med honom. Ingen kunde titta på honom/prata med honom utan ett kaos av skrik och gråt varken mor eller far föräldrar/kompisar främmlingar ingen utom jag (mamman) och pappan.
Det höll i sig i sammanlagt 7-8 månader med undantag för bättre och sämre dagar men det var ett ganska konstant skrikande direkt någon annan la fokus på honom.
Vi provade att ha honom i vårat knä och låta honom titta på främmande/dom vi besökte men direkt dom tittade tillbaka på honom så brast han i förtvivlat gråt. Tillslut orkade man inte fara iväg/färre besökare kom till oss.
För oss släppte det av sig själv för pojken när han blev drygt 11 månader MEN min sambos föräldrar envisades hela tiden med att dom skulle trösta pojken/inte gav tillbaka honom ganska fort till oss när han brst i gråt av rädsla och för dom var han blyg/brast i gråt betydligt längre än för alla andra som gett tillbaka pojken till oss när han blev ledsen.
Jag vet precis hur jobbigt det är när ens barn bara skriker och gråter dorekt dom ser någo. annnan, det kändes som en sorg att ingen annan kunde se hur fantastiskt barn man har! men ta det lugnt så kommer det att växa bort av sig själv.Jag provade att gåtill öppna förskolan varje vardag (5dagar i veckan) från att pojken var 4månader för att träna bort fädslan men tyckte inte att det hde så stor invärkan 🤔
idag är han ärligt världens socialaste pojke och ingen man möter trir när man berättar hur blyg han var som spädbarn.
Ett tips jag fick som jag levde mycket efter var att man inte ska vänta på att det blyga ska försvinna utan lev som vanligt annars har du plötsligt missat 7 månader av ditt spädbarns tid

2018-11-01
tiiina_28
tiiina_28

Vår son har precis varit exakt så runt 5 månader, han är nu runt 6,5 månader och för ungefär två veckor sen släppte det igen och nu kan han vara hos andra igen och tycka det är kul. Bara håll ut så går det säkert över snart! Jag sa till dem vi träffade att han går igenom en fas nu där han tycker alla är läskiga och därför får han vara hos mig eller sin pappa, vilket ju de flesta inte kan säga så mycket emot!
Hoppas det går över snart :)

2018-11-01
Mikaelaakter
Mikaelaakter
Gravid i vecka 12

Gråter han även när han sitter i erat knä? Eller är det när han sitter i annans knä? Min dotter ville först se vilka som kom på besök genom att sitta i knät på mig en lång stund sen kunde hon gå över till besökaren. Fick förklara att hon ville göra så och be besökarna inte tvinga henne att sitta i deras knä förän hon tyckte att det var okej. Tycker inte ni ska behöva isolera er! Ta det bara lugnt och i barnets takt.

2018-10-26
Mammmaw08
Mammmaw08

Vår dotter var likadan vid den åldern! Finns tyvärr inte så mycket att göra utan är något dom går igenom när dom börjar bli mer medveten om deras omgivning. Det passerar! :)

2018-10-26
missnnat
missnnat

Min dotter var likadan när hon var ca 4 månader, så fort någon annan bara tittade på henne och sa hej så började hon stortjuta. Det gick över efter några veckor och nu är hon lika glad och social mot alla igen.

2018-10-26
LindaAE
LindaAE
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...