App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Syskonvagn tips

Hej. Jag hoppas att någon här kan hjälpa mig. Jag är gravid igen med mitt andra barn som kommer att vara precis året när den nya bäbisen kommer. Nu är min undran om vagn. Har framför allt kollat på syskonvagn där de sitter bredvid varandra. Men även sätt en där de e ovanpå. Men jag tänker bara hur synd om den som ska sitta nere i backen och inte få se nån ting. Är det någon som har egen erfarenhet om dessa två varianter som kan ge för å nackdelar om båda? Och vilken typ av vagn som är rekommenderad?

2018-10-26
Sofiaselle
Sofiaselle
Bebis på 12 månader

Jag har haft nästan skämsigt många vagnar både enkla och syskonvagnar.
Om de äldre barnet är hyffsat litet fortfarande och kommer att åka mycket vagn skulle jag satsa på en Buggaboo Donkey. Väldigt smidig. Men en aning dyr som minus. Den går ju dessutom att använda som singelvagn när du bara vill ha med dej ett barn.

2018-11-05
scopp
scopp

Bugaboo donkey! Där kan du ha sittdel/liggdel åt bägge håll, blir hyfsat liten när den fälls ihop och är lättkörd. Kostar dock en del...

2018-11-05
Angelicaetzner
Angelicaetzner

Tack för alla svar.
Jag kommer att åka mycket bil, så en vagn som är hyfsat smidig att fälla ihop är nästan ett måste. Gärna oxå att vagnen klarar av de flästa underlagen.

Är det inte många dubbelvagnar som man kan ha ligg/sittdelen vänd mot än? Är inte det lite av en trygghet för båda barnet och föräldern att kunna se varandra? :/ jag känner att man vill ha koll på barnet och att se ner i en liten lucka säger inte mycket.

2018-11-04
Sofiaselle
Sofiaselle
Bebis på 12 månader

Vi har en bugaboo Donkey. Den är i bredd men går att skjuta ihop till singelvagn. Supersmidigt då äldsta inte alltid är med/vill åka vagn osv. Och när stora är så pass stor att hon aldrig vill åka går det fint att fortsätta använda den. Vet att dey finns, men när vi testade vagnar i butik hittade vi inga som har vändbara sittdelar utan endast framåtvänd, vilket donkeyn har. Den är inte heller lika bred som vanliga syskonvagnar så man kommer in genom standarddörrar/hissar osv. Dock krävs lite mer precision än med singelvagn/ovanpå-undervagn.🙈

2018-10-26
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 7 månader

Vi har köpt en syskonvagn där de sitter ovanför varandra det gör att det blir mer kompakt och smidigt när vi ska åka buss. Nu är dock min son snart 3 år och sitter inte mycket i vagn. står hellre på ståbräda. Vi köpte våran vagn på lekmer.se och då var det 70 procent rea. Vi är helnöjda med vagnen. så mitt tips är att tänka till om vagnens praktiska del. om vad du ska använda den till. om du går mycket, åker bil eller åker mycket buss. sen beror det på förstås Hur gammal storebror eller storasyster är och om det åker vagn.

2018-10-26
matildastefan
matildastefan
Barn på 1 år och 7 månader

Ställ dig frågan hur du ska använda din vagn, om du åker kollektivt mot egen bil, ska du fälla ihop den ofta? Vagn när dom sitter bredvid varandra blir väldigt stor och bred men kanske känns mysigare och lite lättare att ha koll.

2018-10-26
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...