App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Pengar,Mat,Nöjen

Hej :) Är lite nyfiken på vad ni har kvar efter alla räkningar exklusive mat är betalt? Vi är 2 vuxna och snart 3 barn och har en lön + csn + barnbidrag och har när allt är betalt å klart ca 20-24 tusen över till mat och nöjen! Men allt går och jag undrar hur ni sparnissar gör och dela gärna med er med tips och om ni vill dela med er om hur det ser ut hemma hos er :)

2018-10-24
8kee6
8kee6
Bebis på 14 månader

Jag tror man anpassar sig ganska snabbt utefter det man har. Inna vi skaffade barn så hade vi efter alla räkningar ca 25.000kr över, visst vi sparade en del men det gick åt sjukt mykke oxå. Idag med två småbarn o CSN o Föräldrarledighet där hela inkomsten INNAN räkningar istället är 25.000kr så klarar vi oss ändå, och då har vi nu ett radhus istället för villa! Man lär sig nog att leva utefter det man har

2018-10-24
Lily1988
Lily1988

Vi har ca 20 000 över när alla räkningar är betalda. Brukar lägga undan minst 10000 i månaden. Då vi har villa så vill vi ha sparpengar ifall något händer. Samt att vi älskar att resa så vi brukar unna oss resor framför andra lyxsaker. Jag köper inget onödigt som vi egentligen inte behöver, utan om jag vill ha något så tänker jag igenom köpet, både en och två gånger. Jag impulsköper inget då det oftast bara blir skit. Vill jag tex ha en jacka köper jag hellre en dyr men jag provar den flera gånger innan jag slår till så jag verkligen är säker.

2018-10-24
Lilsof
Lilsof

Ungefär vad vi har att leva på i månaden 🙈 vi har ett sparande som dras varje månad på 2000:- som går in i fonder, där vill man inte plocka ut pengar alltför ofta eftersom det medför skatt. Sen sparar vi barnbidraget till sonen. Kör på enklare utflykter, bibliotek, stadsbondgård, rytmik på bibblan. Och ibland lyxar vi till det med hotellövernattning. Men då på sparade pengar.

2018-10-24
Hyrkes
Hyrkes
nyfödd bebis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...