Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Betala för kejsarsnitt

Jag själv har fött tre barn vaginalt, mina första två graviditeter och förlossningar gick som en dans på rosor från plus på stickan tills bebis var ute. Den tredje graviditeten hade jag lite problem med foglossning men inget mer och förlossningen där med gick jätte bra. Tre fantastiska förlossningar utan bristningar, stygn och andra problem. Men om jag skulle bli gravid igen så skulle jag verkligen vela ha ett kejsarsnitt. Trots att jag hade den turen med fantastiska förlossningar, jag vill ha fler barn men tanken på en förlossning. Jag får riktig panik. Jag vill inte. Hade varit bra om man kunde betala för ett kejsarsnitt som man kan utomlands. Jag önskar att så som kvinnan har den rättigheten över sin kropp när det kommer till en abort, att hon ska ha rättighet och bestämma hur hon vill föda. Eller kanske konstig jämförelse, men hoppas ni förstår vad jag menar. Dom som tex har medicinska skäl för kejsarsnitt ska få det gratis och sen dom som väljer det själv som tex jag, vill helt enkelt bara inte föda vaginalt, så ska jag kunna betala för ett kejsarsnitt.. Sen vetttt jag att det är ett stort ingrepp och att kropp och sånt återhämtar sig lättare snabbare om man föder vaginalt men om man vet allt detta och ändå vill. Så tycker jag man ska kunna få det utan att behöva tjata sig till ett kejsarsnitt och kanske inte ens få det.

2018-10-24
nalas94gos
nalas94gos
Bebis på 8 månader

Angående ta lätt på snitt! Det e helt olika från person till person. Jag fick akut snitt o blev sövd för bedövningen hade inte hjälpt. Men jag väljer snitt igen om jag skulle bli gravid. Tänker inte bli gravid igen om jag inte får snitt för födda vaginalt skrämmer mig mer än snitt o jag har inga problem efteråt (8 mån sen) så alla e vi olika!

2018-10-28
sallstrom86
sallstrom86
Bebis på 8 månader

Tror det skulle bli smått kaos som mammor fick bestämma hur de skulle föda. Förlossningsvården är väl rätt överbelastad som den är, så det är väl upp till framtiden att se om det vänder. Kanske blir som med apotek och vårdcentraler, privata aktörer erbjuder snitt. Kan gå hur som helst. Plus att jag håller med föregående kommentar att det är ett stort ingrepp. Vet att en del snittade mammor ”älskar snitt”, men tror verkligen de är minoritet. Jag hatade det och gick på morfin flera dagar och kom inte ur sängen på två dygn. Kändes som jag andades med en lunga första veckan när man gick knappt 2 min. Kändes så trasigt och fel. Men men. Alla tänker olika, och jag uppskattar att det finns en bra nödutgång när det krisar, men tycker det är skevt att ta lätt på det. Sorry.

2018-10-28
Becaliten
Becaliten

Jag har fött ett barn vaginalt och om 10 dagar ska jag göra mitt planerade kejsarsnitt. Detta efter att min ändtarm fick skador vid min vaginala förlossning så nu avråder läkarna en vaginal förlosssning. Men jag är betydligt mer rädd denna gång. Det är en väldigt stor operation och jag är livrädd. Skulle gärna fösa vaginalt trots de komplikationer jag haft. Förstår inte riktigt hur så många kan ta så lätt på kejsarsnitt, tycker läkningen låter betydligt mer omfattande denna gång.

2018-10-28
Lilsof
Lilsof

Ja nej men precis kan faktiskt tänka mig att det är såna höga siffror som vi inte ser, och inte tänker på för den delen.. problemet med såna operationer utomlands är man känner sig rädd för om de skulle uppstå komplikationer osv, kan uppstå här också men vet inte det känns säkrare och mer lugnande och utföra en operation här än där nere... men men.. det är stopp på barnafödandet på ett långt tag nu haha, men skulle gärna vela ha en sladdis om kanske 7, 8 år om det går vill säga, och då hade jag gärna velat ha ett kejsarsnitt.. men ja, får väl se hur de blir ville bara bolla lite med er kära vänner här inne

2018-10-27
nalas94gos
nalas94gos

A det låter rätt sjukt men ska inte säga att jag är helt hundra på siffrorna. Fick de till mig för många år sedan när jag pluggade på högskola för att vi skulle fatta vad välfärden kostar egentligen. Låter högt men kanske kan stämma, epidural kräver narkosläkare, plats på vårdavdelning, löner med mera, men vet inte. 31000 låter väl mer rimligt. Kanke det dubbla för ett snitt i Sverige då.

2018-10-27
Tessan U
Tessan U

Wow ja de va inte lite... det tänker man ju inte på... nere i balkan skulle man kunna betala 3000 euro på privat klinik för ett kejsarsnitt, blir ungefär 31 tusen..

2018-10-27
nalas94gos
nalas94gos

Frågan är om det ens skulle vara möjligt att bekosta själv även om det skulle vara valbart. En "normal förlossning" (vaginalt utan komplikationer) kostar ca 300 000kr.

2018-10-27
Tessan U
Tessan U

Men herregud nej. Naturligtvis ska du inte kunna betala för ett kejsarsnitt bara för att du vill ha ett. Är det inte bättre att ta tag i den bakomliggande orsaken till varför du vill ha ett? Dessutom, världen är redan uppdelad mellan rika och fattiga. Om vi som har råd med att betala ett kejsarsnitt i stället skulle lägga dom pengarna på förlossningsvård i Afrika till exempel kanske världen skulle vara lite bättre! Om inte din bm bryr sig om att du mår dåligt inför en vaginal förlossning, byt bm. Och jobba dom sagt på det bakomliggande problemet. En dag kommer ett problem som inga pengar i världen kan köpa dig ur.

2018-10-27
Elin Axelsson
Elin Axelsson

Ja isabell!!!! Det var med min andra dotter! Tänk att du ff kom ihåg det, då ville jag verkligen ha snitt och kollade med privata sjukhus där nere på balkan, men min bm och även andra kände jag pressade hela tiden på att jo men du ska föda och du kan föda normalt och de bättre för bebis vill du inte din bebissss ska må bra????? Lite så att jag skulle få skuldkänslor

2018-10-25
nalas94gos
nalas94gos

Jag mins att du funderade kring detta vid någon av dina tidigare graviditeter. Då var du inne på att ta ett snitt på Balkan. Eftersom de fortfarande inte har släppt så borde du ta de med din bm. De bör lyssna på dig om du förklarar bakgrunden.

2018-10-24
Isabell25
Isabell25

Mislan och av ja jag tänkte enbart för operationen haha 😅 tänkte inte alls på all personal som behövs till.... den sista kommentaren glömde nu va du hette men jag förstår dig också min svägerska hade en tuff förlossning med första oxh de andra två barnen fick hon välja keksarsnitt om hon ville.. med min andra dotter ville jag ha snitt men bm tjatade på att jag klarar det och det gick ju hur bra som helst första gången och det gjorde det även andra och tredje gången med. Men ändå hade jag velat ha snitt och jag själv upplever det som att man verkligen måste va desperat och verkligen kriga för ett snitt, de borde inte vara så man borde lyssna till ens rädsla och ”ångest” för stt föda...

2018-10-24
nalas94gos
nalas94gos

Jag fick kejsarsnitt med första barnet och väntar andra och har fått frågan om hur jag vill göra denna gången. Tanken är ju att jag ska föda vaginalt men man vet ju aldrig vad som händer. Vet dessutom kvinnor i min omgivning som fått kejsarsnitt just för rädslan och paniken av att föda vaginalt. Så att det inte skulle finnas någon valfrihet att som kvinna få kejsarsnitt håller jag inte riktigt med om.

2018-10-24
puttemyra
puttemyra
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...