App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Zika-virus resa??

Hej, Är det ngn som har rest till länder som det finns risk för zika? Det är nämligen så att vi har bokar en resa till Filippinerna i Januari och väldigt oplanerat men väldigt välkommet har jag blivit gravid. Jag kommer att vara i ca v.18-19 när vi åker men planerna är egentligen att ställa in resan då jag är orolig för zika. Jag har läst väldigt olika osv men är väldigt kluven. Ska prata med min BM när jag ska dit på besök om 2 veckor. Men är det ngn som rest trots zika? Det har ju avtagit i världen men det finns ju fortfarande risk och vill ju självklart inte riskera ngt. Tråkigt nog kan vi inte boka om våra biljetter:(

2018-10-24
AJBJ
AJBJ
Bebis på 9 månader

Jag var i Thailand (Phuket) i feb/mars och var då gravid i v.25-27. Använde myggmedel men fick säkert 20 myggbett ändå. Barnmorskan informerade om risk för Zika för att de måste enligt rekommendation. Kollade själv upp statisk på smittskyddsinstitutet och kände mig tryggad av det. Hade dock inte åkt om det varit ett pågående utbrott såklart!

2018-10-25
mmelanie
mmelanie
Barn på 1 år och 9 månader

Hej,

Funderar stark på att med ställa in. Men ni hade ingen avbokning alls då? Vi har inte heller det nämligen men läste att SAS har låtit gravida få pengarna tillbaka eller ombokning men det var dock under utbrottet för zika.

2018-10-25
AJBJ
AJBJ
Bebis på 9 månader

Hej,

Tack för svar. Jag har ju vart på bali och Filippinerna innan och upplevde inte alls mkt mygg faktiskt och om vi åker så kommer jag inte befinna mig i djungeln eller sk riskområden. Men som du säger nu hände inget dig men man vet aldrig. Så det blir verkligen en tankeställare. Det handlar egentligen bara om 12000kr totalt då vi enbart köpt flygbiljett. Men det är bådas drömresa så det är svårt haha men man vill självklart inte orsaka en skada på barnet. Får fundera vidare och överlägga med min BM. Vaccin har jag redan så vi var iväg i vintras dock inte magvaccinet eller malaria.

2018-10-25
AJBJ
AJBJ
Bebis på 9 månader

I månad innan vi skulle åka till Thailand fick jag reda på att jag var gravid. Var alltså i v.8 när vi åkte och var borta 3 veckor. BM informerade att de fanns risk för zikavirus och rekommenderade mig att använda myggmedel. Jag fick myggbett ändå (myggor älskar tydligen mitt blod😂). När jag kom hem fick jag ta blodprov för att utesluta zikavirus. Tack och lov var där inget. Men nu i efterhand kan jag känna att jag inte skulle åkt om jag hade vetat det tidigare. Tänk även på om du måste vaccinera dig innan resan och de får man inte göra när man är gravid.

2018-10-25
miicaelanilsson
miicaelanilsson

Vi struntade i en resa när jag var i v8, det blev dyrt men så värt i efterhand. Hade inte kunnat slappna av alls om vi åkt ändå så ångrar mig absolut inte.

2018-10-24
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Bebis på 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...