App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Behöver råd kring dotterns sömn

Hej! Jag har en 9 månaders tjej här hemma som vaknar otroligt tidigt på morgonen. Det började när hon var ca 7,5 månad att hon gjorde morgon redan vid 05:00. Vid den tidpunkten gick hon och sov för natten vid halv 7-7 tiden då läggning senare inte resulterade i annat än skrik, gråt o en övertrött tjej. Började då försöka få henne att sova en extra vila på eftermiddagen i vagnen vid 15-15:30 tiden men utan resultat då hon endast vakna upp och var ledsen o missnöjd. Happ tänkte jag, vad ska vi göra nu då. Att gå upp kl 5 är ju inte så mycket o göra åt, jag kan ju alltid gå o vila sen med henne när hon sover sitt nästa morgon pass men saken är den att jag inte upplevde henne utvilad när hon vakna. Var gnälligt o mycket ögongnugg, men har som aldrig gått o söva om henne direkt heller. Iallafall inte tills hon fått göra morgonbajset. Började då testa på rullavagn:s sömnschema, ha den som en mall. Har sen några veckor tillbaka lagt henne när hon verkligen visat att hon vill sova, vilket oftast blir vid halv 6 tiden. Gick bra, hon sov betydligt mindre oroligt o ibland hela nätter o mer utvilad. Nu till "problemet". Sen hon blev 9 månader (1 vecka sen) har hon börjat vakna mellan 04:00-04:30 istället... Och nu är det mamma som är gnällig och missnöjd på morgonen.. haha! Känner någon igen sig? Är det separationsfasen som spökar? Tar emot alla tips som går o få!

2018-10-24
missnnat
missnnat
Barn på 2 år och 2 månader

Min dotter har tyvärr ratat bröstet sen hon blev 7 månader så vi har helt slutat amma.. Det var ett bra sömnpiller förut! Jag har tidigare lagt henne vid mellan halv 7-7 o hon vaknade precis samma tid som nu. Vid 5 snåret men betydligt kinkigare då. Har sååååån ångest inför vintertid nu när hon vaknar ännu tidigare än 5 just nu 😫 Imorse slog hon upp ögonen 04:20 så får väl se framemot att gå upp kl 3 på natten från o med söndag 😭

2018-10-26
missnnat
missnnat

Alltså sömnen vid 8-10 månader är allt annat än kul säger jag, varit samma på både vår dotter och nu är sonen 9 månader, jätteorolig sömn, faser, tänder mm stör. Många bebisar behöver ju sova 12 h nattsömn, så jag tror man ska inte lägga dem för sent, men innan kl 18 känns tidigt, jag skulle nog ändå försöka natta typ 18:30 men risken är ju att bebis vaknar tidigt ändå och då ska vi dessutom backa klockan oxå om några dagar. Det som funkat för mig med båda barnen är att amma vid 5 tiden så de somnar om en stund. Men sonen vill gärna vakna 06, jag tycker det är tidigt 😂 åh han har så sjukt orolig sömn nu så jag håller på bli knäpp. Men jag vet att det blir bättre!

2018-10-25
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Min dotter på 3 år gör fortfarande morgon mellan 05-06 varje morgon. Har gett upp hoppet om ändring :) Hon sover inget på dagarna och lägger sig 19-19.30. Men hon är pigg på dagarna så jag antar att hon bara är morgonpigg :)

2018-10-24
Lilsof
Lilsof

Låter som en fas. Vår treåring var likadan i den åldern, skulle absolut upp halv fem på morgonen. Det pågick några veckor och sedan gick det över. Testa att lägga henne tidigare på kvällen.

2018-10-24
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...