App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

montessori skola

Hej, mina barn går sedan inskolningen på en montessori förskola och har fått plats på Maria Montessori skolan i Malmö. Det är dags för skola nästa år. Vi älskar montessori pedagogiken och barnen har trivts bra på förskolan. Vi börjar dock känna oss lite oroliga eftersom man hör lite plus och minus av förändrar om just den specifika skolan samt om montessori pedagokik på skolnivå. Någon som känner till skolan på något sätt eller montessori pedagokiken på skolnivå så får ni gärna dela av er av era erfarenheter, hiss och diss.

2018-10-23
Susan C
Susan C

eftersom skolan mina barn ska börja på är från F klass till klass 9, så är det som sagts att barnen är för inrotade i montessori pedagogiken. Dels systemet med mycket ansvar, att lägga upp en del av arbetet själv och fördela lite timmarna så som man själv vill. Jag älskar idén, det är ju underbart ich borde vara så på fler skolor. Dock har jag fått höra av några föräldrar att barnen får en chock när dem börjar på gymnasiet, där det sätts stor press på prestationer, på betygen och där allt studeras i vissa ramar. Att det är liksom lektioner för varje ämne och lite mer styrt vad eleven ska fokusera på osv. Att visda barn som då kommer dirkt från montessori har svårt att anpassa sig till det nya systemet och svårt för att anpassa sig till det mer än dubbla antalet elever i köassrummet samt på hela skolan. mina 3 barb har gått montessori sedan inskolning på förskolan och vi arbetar mycket med eget ansvar och hjälpa barnen till att hjälpa sig själva i allting. Dock blev vi lite oroade.

2018-10-24
Susan C
Susan C

tack för era svar!! Ja det är så härligt och tacksamt att våra barn fått plats på den skolan. Jag blev förvånad när dem fick plats på dagiset, Bambina montessori. Men eftersom dem har fått på Bambina får dem förtur in till skolan. Det minus jag har hört är att det är en speciell pedagokik och att det läggs mycket ansvar på föräldrar och barn, vilket i sig inte är negativt självklart. Men minuset är att barnen inte kan hantera gymnasiet sedan i kommunala eller privata skolan senare. Atr det blir en annan miljö och inte samma system eller samma skyddade små grupperingar. En annan förälder berättade att privata skolor rent allmänt har mindre ekonomiskt stöd för att anställa spexialpedagoger eller assistenter exempelvis för barn som behöver. Är det någonting ni hört talas om? och vad är det goda du har hört om jag får fråga :-)

2018-10-23
Susan C
Susan C

Wow har ni plats där! Haha vi har stått i kö i fleeera år och ingen av barnen har fått plats där än 😂 Får man fråga vilka minus du hört talas om? För jag har bara hört plus

2018-10-23
batgirl
batgirl
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...