App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Två barn nattetid

Vi har ett barn på tre år och ett på tre månader. Hittills har en av oss sovit med bebisen i ett annat rum då treåringen sover i föräldrasängen och skulle slippa bli störd. Det har funkat jättebra men i november börjar jag jobba och då måste min partner kunna ta båda barnen på natten. Jag har dock ingen aning om hur vi ska göra och behöver tips och råd. Två råd går helt bort: att sluta samsova (vi har testat, han går verkligen inte med på det) och att den som jobbar tar bebisen på morgonen (tidiga morgnar är såpass tidiga att bebisen inte ens är vaken för att äta). Problem uppstår först när bebisen ska äta vid 04/05, för då börjar hon göra ljud ganska snabbt och således stör hon storebror. Vi har testat att sova allihop i samma rum några nätter nu men jag tycker att det känns så elakt mot det äldre barnet när han blir så ledsen och rädd när lillasyster börjar skrika efter mat :/ Hur gör andra?

2018-10-22
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Vi är lite i samma situation. Jag börjar också jobba nu i november. Vår dotter på 2 1/2 år sover för det mesta i sitt eget rum. Men det händer att hon sover i vårt rum också eller att någon (mest hennes pappa) sover hos henne. Ingen av våra barn vaknar av varandra längre på natten (bebis blir 7 månader på lördag). Men det har tagit ett tag innan de vande sig. Däremot vaknar dem otroligt lätt när det närmar sig morgon. Vet egentligen inte om jag har konkret tips. Men när vår dotter har velat sova i vår säng och vi tycker hon ska sova själv så kan det bli lite skrik och bråk, men hon lugnar sig oftast efter ett par minuter. Men mitt bästa tips om båda barnen ska sova i samma rum, är väl att försöka vara blixtsnabb på natten med att plocka upp bebis och gå ut ur rummet för att mata. Vi har bott i ett litet rum ganska mycket när vi till exempel besökt min mamma på Gotland eller vart på resor och bara haft ett hotellrum. Så jag tror det i slutändan är en vanesak barnen emellan :)

2018-10-23
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader

Många bra tips. Tack så mycket! Just nu lutar det nog mot att vi avvaktar och ser om det äldre barnet vänjer sig. Han vande sig vid bebisskrik från vardagsrummet så han kan nog vänja sig vid bebisskrik från vaggan i sovrummet. Hoppas jag.

2018-10-22
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

När våra barn var i den åldern gjorde vi så här.
3-åringen somnade (med oss som nattande sällskap) i sin egen säng, ville hon komma in till oss på natten fick hon sova på en madrass på golvet nedanför min säng.
Är man 3 år förstår man ganska mycket.
Hon vande sig vid ljuden och tillslut valde hon också att inte alltid komma in till oss när hon vaknade,
Fyra i vår säng var aldrig aktuellt för även vi vuxna behöver sömn.

Den som ska upp och jobba har aldrig kunnat ha första tjing på att få sova hela natten. Det är minst lika jobbigt att vara hemma med två barn.

2018-10-22
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Vi sover med en 2,5 åring och en bebis och hon störde sig bara den första veckan och sen har hon inte reagerat så gissar på att dem vänjer sig med ljudet. Men har dem inte blitt utsatta för det så är det fortfarande nytt ljud och då reagerar dem men testa nån vecka så ska du se att han den äldre säkert vänjer sig 😊

2018-10-22
Nilssonmalin1
Nilssonmalin1
Barn på 2 år

Vi har en 3 åring och ska få en till om 2 veckor. Då min sambo jobbar många nätter så kommer jag få sova med båda barnen. 3 åringen sover i sitt rum och kommer in till oss vid 03, så jag hoppas det löser sig. Men dottern är inte lätt väckt så jag hoppas hon ska sova igenom natten :)

2018-10-22
Lilsof
Lilsof

Skulle 3-åringen nöja sig med ena föräldern? Att den som jobbar sover med 3-åringen i ett annat rum?

2018-10-22

Hej Hanna! Jag vet att du skrev inga tips om sluta samsova men det är det som funkar här! Det är ni som bestämmer och inte tre åringen! Prata om varför ni ska sluta samsova och var KONSEKVENTA. Börja med ettbelöningssystem (finns lite olika) Ända sedan vi blev mer konsekventa och bestämda har barnen nu sovit själva i 2 veckor (och tro mig,jag trodde ALDRIG min 3 åring skulle gå med på det) men vi måste nu för bebis nr 3 kommer i januari! Hoppas ni löser det på ett eller annat sätt☺️❤️

2018-10-22
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...