Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Den ’tråkiga’ shoppinglistan

Hej alla föräldrar och blivande föräldrar! 😃 I januari kommer vårt första barn och vi har med glädje inhandlat små söta kläder, barnvagn, babyskydd och spjälsäng. Vi känner oss hyfsat förberedda men(!) nu återstår den ’tråkiga’ shoppingen. Med det menar jag de som för mig ,som ny förälder, inte är självklart. Exempel på vad jag menar är olika salvor, tvättlappar, amningsbh och så vidare. Kan ni hjälpa mig att fylla på min shoppinglista med saker som är lätt att missa? Evigt tacksam! ❤️

2018-10-21
Bebis på 7 månader

Mycket handdukar, inotyolsalva, amningsinlägg om du ammar, typ det enda som behövs. Sen är det skönt att ha termometer, supp-alvedon och pysventiler hemma om behovet skulle dyka upp under obekväma tider ;)

2018-10-26
thereseborg
thereseborg
Bebis på 13 månader

Har fjärde barnet på väg och det som jag tyckte var onödigt är amningsinlägg, skötbordsunderlägg, kräm till bröstvårtor ( aldrig använt).. vanliga handdukar har vi använt till bebisar, behövs knappat några nya, blöjor behövs dock på lager för att ha hemma så det inte tar slut och våtservetter. Bepanthen och zinksalva är däremot bra, men det fick vi behov först nu vid 18 månaders ålder. Amningsbehåar har jag köpt in massor för jag sov i dessa i princip hela halvåret, stora bekväma trosor är också guld värt. Ordentliga bindor som tar mycket blod ( jag körde på always Night) sen har jag sovit på handdukar i sängen då jag läckte mjölk som en sil även om jag ammade hela tiden. Pysventil vet jag inte ens vad det är.. har aldrig behövts hos oss😂 men annars så klarar man sig på väldigt lite.. till skötbordet har vi kört tunna babyfiltar istället för engångsunderlägg ..

2018-10-26
flingan32
flingan32

Jag tycker du ska vänta med att köpa amnings grejor tills du kommer i gång med amningen. Jag köpte salva, inlägg BH linne Men min amning funkade inte så jag flaskmatar istället. Så d var ganska onödigt med alla amning grejor.

2018-10-22
sallstrom86
sallstrom86
Bebis på 17 månader

Såg att några skrev ovan, men inotylsalva till röda rumpor. Den är super. Och purelan till såriga bröstvårtor om du ammar. Och amningsnappar som du sätter över bröstvårtan om du skulle bli sårig. Natt amningsbh.

2018-10-22
Maria_andersson
Maria_andersson

Inotyolsalva Babyolja Nagelsax Purelan salva Vattenflaska (som går att dricka ur när du ligger ner) Alvedon till mamma och baby Mängder av bindor, även vanliga det blöder länge men inte så mycket på slutet. Ett paket räcker 2-3 dagar och det blöder 4-6 veckor. En nappflaska En tetra med ersättning ( jag gav efter några dagar när mjölken inte räckte och babyn bara skrek av hunger. Han fick ersättning en kväll och sov sedan som en stock och den sömnen gjorde att min kropp fick återhämta sig och producera massa mjölk så sen vart han mätt) Belvita kex åt jag varje morgon eftersom att amningen alltid var före min frukost. Ett par kex och lite vatten så fick man upp blodsockret lite.

2018-10-21
Niseen
Niseen

Håller med tidigare svar. Om du bor nära affär är det dock onödigt att bunkra för mycket.

Som tidigare sagts är mat klar att värma bra. Jag älskar att laga mat och bor nära en massa ställen med hämtmat men de flesta dagar när min bebis var liten kändes att ta något från frysen och värma det i micron som ett stort projekt. Bunkra med färdiglagad mat eller fryst färdigmat och hyfsat nyttiga snacks (nötter och liknande om du gillar det) att slänga i sig under eventuell maratonamning.

2018-10-21
Joset
Joset
Bebis på 16 månader

Många andra har skrivit väldigt bra saker. Men tips är att ha en vattenflaska (om du ammar) nära till hand. Blev SÅ törstig när jag ammade. Kunde svepa en flaska på en gång. Annat tips är ist för Våtservetter som ofta kan ge irriterad hud är vatten och barnolja/rapsolja i en blomspruta och spruta på en torrlapp. 👍🏻

2018-10-21
Vunnebunne
Vunnebunne

Har du inte väldigt långt till en affär eller apotek så tycker jag inte man ska köpa på sig för mycket, Jag väntade med att köpa bröstpump t ex, lånade från BB och köpte sen eftersom jag hade en väldig fart på produktionen. Torra tvättlappar, gillar Ica basic, blöter i vanligt vatten sen. Hade köpt nån ammningsbh innan. Nån flaska och napp.

Har använt Inytiolsalva och puder till röda rumpor.

2018-10-21
ma78
ma78
Barn på 1 år och 8 månader

Istället för puder går det bra att använda potatispulver!

Jag läste något om att pudret sätter sig i luften, att det inte är bra att andas in. Men, bara vad jag läst, man gör såklart som man vill :-)

Jag har en liten på snart 5 månader, istället för våtservetter använder vi en påse med lite vatten+rapsolja och har ituklippta tvättservetter. Det funkar kanon! Snällt mot bäbisens känsliga hud och även plånboken :-)

2018-10-21
Emnorgren
Emnorgren
Bebis på 14 månader

PUDER ska det naturligt vis stå, inte pudel!😂

2018-10-21
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Och jag tillhör ju dem som inte tycker att man ska köpa en massa grejer innan.
Vi har aldrig använt pudel och en massa salvor. Inotyol var det enda vi använde mot röd rumpa.

Banynest var inte ”inne” när vi fick barn. Vi använde mjukliften.
Köp ett paket blöjor, ni vet inte om ni gillar dem eller om ni vill prova ett annat märke.

Bröstpump fick jag låna hem när jag fick mjölkstockning.

Amningsinlägg (ett paket, du kanske vill prova ett annat märke), stora bindor, tvättlappar (vi körde med torra som vi blötte själva=mycket billigare),
Sedan gillade jag Ikeas tvättlappar i frotté. Vi har haft två kräkbarn så jag köpte flera paket.

2018-10-21
Norrlänning 1
Norrlänning 1

ja just det,windi pysventil har vart räddaren i nöden

2018-10-21
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...