App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Träna på flaskmatning

Hej min sambo alltså mamman till barnet måste amma ungefär var 10onde minut, och vi har försökt o flaskmata med både bröst mjölk och ersättning men ingenting duger. Vi vet inte hur vi ska få henne att ta flaskan, de hade varit underlättande så jag kan va de fulla stödet så mamman får sova när jag kommit hem från jobbet så jag kan vara de 100%iga stödet till mitt barn.. om de är någon som har något bra tips o trix så skriv jätte gärna! MVH en desperat familje far

2018-10-21
Jagomittbarn
Jagomittbarn
Bebis på 14 månader

Istället för att trixa med flaskmatning kan ni kanske låta amningen få ta plats och jobba på längre pauser mellan amningarna.
Prova med en napp för att lugna sugbehovet och amma när det är hunger.
Låt sambon släppa alla måsten. Hon kan ligga i sängen hela dagar utan att kliva upp och hålla på med hushållet t.ex. det kan du ta hand om när du kommer hem.
Så kan hon koncentrera sig på att vila och umgås med ert barn och få till en fungerande amning.

2018-11-12
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 7 månader

Här är en till flaskvägrare! *suck* I början tog hon flaska hur lätt som helst, men efter en period där hon konstant ville ligga vi tutten blev det allt svårare för mig att hitta tid och ro till att pumpa och flaskan föll helt enkelt bort. Nu vill vi återigen införa flaskan. Jag tror min dotter är alldeles för bekväm och därför vägrar flaskan. Det har dock funkat bättre om jag ger (konstigt nog?) än om pappa ger. Kanske värt att testa med att mamma ger några gånger till hon vant sig?

2018-11-12
Viola18
Viola18
Barn på 3 år och 4 månader

Googla även tillmatning eller tillmatningsset. , då kan barnet få i sig stora portioner vid amningen och vila längre mellan matningarna. , kan underlätta!!

2018-10-25
solskensmamman
solskensmamman

Säker på att hon äter var 10e eller kanske bara behöver snutta? Testa med napp om hon tar det för avlastning.

2018-10-24

Testa olika sorters dinappar. Min son tar inte flaskan om nappen är rund, så för oss funkar mam flaskorna. Vissa barn kan även vara kinkiga med värmen på urpumpad mjölk och ersättning, får inte vara för varm eller kall. Be amningshjälpen och bvc om råd!!!!!! Det är jätte jobbigt (tycker jag) att mata med kopp, men kan vara alternativ så din sambo får sova.

2018-10-24

Har också problem att få mitt barn att ta flaskan. Har försökt i 2 månader nu men det funkar tråkigt nog fortfarande inte. Hittade igår att MAM har en flasknapp som heter extra soft som tydligen ska vara extra bra till barn som ammas (finns iofs många företag som påstår sig ha extra bra nappar för detta). Men denna funkade i varje fall något bättre än alla andra vi testat.

2018-10-24
elgaroZ
elgaroZ
Bebis på 9 månader

Försök med olika nappar, olika flaskor, olika av allt...öva öva öva...låter tråkigt kanske men man får testa sig fram...hoppas det ska funka!

2018-10-21
Lily1988
Lily1988

Har ni provat olika nappar till flaskorna? Vi använde Medelas calma napp som ska efterlikna bröstvårtan och hur bebis måste suga för att få mjölk, den funkade för oss. Kanske om bebis får ligga invirad i en tröja eller nåt från mamman som luktar som hon när ni försöker flaskmata? Svårt det där men försök flera gånger när bebis inte är för trött, torr och lagom hungrig så kanske det släpper! Håller tummarna ⭐️

2018-10-21
MammaKotte
MammaKotte
Bebis på 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...