App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kolik x2

Hej! Min förstfödda hade kolik från v2 fram tills 6 månader. Han hade även problem med magen och kunde inte bajsa själv de första 7 månaderna. Vi skulle gärna vilja ha ett syskon till honom men jag är så rädd att gå igenom samma process igen. Jag vet att det finns de familjer som haft det betydligt svårare då barnen varit riktigt sjuka eller fötts med något ”fel” , men detta var vår verklighet och jag trodde jag skulle gå under av detta. Så vill nu kolla om andra som haft ett kolikbarn, fått ännu ett till barn med kolik?

2018-10-20
Carolinesvan
Carolinesvan
Barn på 2 år och 5 månader

Hej det är så att jag har fått höra att när ett barn har fått kolik då beror det på vad mamman äter. om man ammar eller vad man ger barnet för mat.

2018-12-16
A_nnette_girl
A_nnette_girl
Barn på 2 år och 9 månader

Hej!
Vår första son skrek i 6 månader. Jag tänkte i början av skrikperioden att det här kan inte vara kolik så jag googlade på bäbisar som skriker och fick upp komjölksproteinallergi. Jag minskade ner på mitt mjölkintag eftersom jag ammade. Blev lite bättre så bvc så åt mig att sluta helt. Jag gjorde det och det blev mycket bättre. Märkte sedan att när jag fått i mig mjölkprodukter så började sonen skrika ca 1.5-2 h efter jag ammat honom. Slog aldrig fel så då fick jag ju kolla vad jag stoppat i mig. Det mest luriga var buljongtärning i mat... Även sojaprotein är lurigt. Vi fick tips om Enagos välling och gröt som är helt mjölk och sojafri. Den funkade jättebra för oss.
Pojke nr 2 hade också komjölksproteinallergi men visade sig på annat sätt. Istället för att skrika och ont i magen så fick han utslag. Med 2an var vi ju också beredd och visste mer. Jag uteslöt mjölk på en gång. Vi bytte även D-droppar till vattenbaserade i stället för oljebaserade.
Vår 2a var betydligt mycket enklare.

//EM

2018-12-06
Emoevis
Emoevis

Tack snälla ni för att bi delat med er av era erfarenheter ❤️ som ni skriver så vet vi nu vad koliken innebär och hur vi kan ta hjälp, vad vi kan utesluta för livsmedel osv. Vi kommer definitivt att försöka få en nr 2, men kommer vänta ett liiitet tag till så vi verkligen återhämtat oss tillräckligt 😊tack igen💕

2018-11-23
Carolinesvan
Carolinesvan

Hej!

Vår dotter hade också kolik från v.2 och upp till 5 mån. Det var ett rent helvete. Givetvis är det inte en allvarlig sjukdom och det är man ju otroligt tacksam för men det tar inte bort det faktum att dessa månader var oändliga och kändes som tortyr... Helt otroligt. Tror inte man kan sätta sig in i den känslan.
Vi funderar också på ett andra barn men känner samma rädsla. Hoppas kunna koppla bort den och se fram emot nästa graviditet om man har turen att bli gravid igen. Det är ju ett mirakel och jag vill kunna njuta!

2018-11-22
Nattis Flugan
Nattis Flugan

Hej
Min äldsta dotter (nu 8år) hade extrem kolik, skrek ca 17timmar om dygnet. Hon somna små korta perioder av utmattning. Jag var ensam med henne och vae helt slut. Beställde gripwater från england som hon blev bättre av. Uteslöt givetvis alk mjölkprotein flr att utesluta allergi men det hjälpte ej. Fick en dotter förra året med en annan man, och efter ca 14 dagar kände jag igen symptomen när hon skrek. Gjorde samma sak denna gång, men ingen allergi. Däremot bokade jag in oss på akupunktur och detta hjälpte verkligen vår lilla tjej. Kan känna jag med att jag känner mig snuvad på bebistiden där det sägs att de vara sover och har det mysigt. Båda tjejer har iom koliken haft/har ett närhetsbehov, och lilla tjejen kan inte sova utan kroppskontakt (förutom i rullande vagn). Jag är därmed låst till sängen när hon sover. Jag ångrar verkligen inte att jag blev gravid med andra tjejen. Och ärligt så skulle jag göra om det igen...

2018-11-15
hall
hall

Hej!
Förstår precis hur du känner! Vår första son hade kolik från ca 2 veckor till strax efter 6 månader!
När jag blev gravid igen hoppades jag givetvis vi skulle slippa och när lillebror kom började de lite bättre men ganska snart kom koliken även där. Dock inte alls lika kraftigt och dessutom blev de på ett helt annat vis den här gången!
Vi visste vad de handlade om så började med alla knep direkt, bytte D vitamin, akupunktur, mjölfrikost osv. Han hade kolik till strax över 3 månader men de va betydligt lindrigare än för storebror.
Min svärmors första barn hade kolik men ingen av de andra 2 så så kan de också bli☺️

Jag vill hemskt gärna har 3 barn och kommer inte låta koliken hindra mig! Tänk så här vi vet vad det är, det går över och vi har olika tips vi kan testa och framförallt de som jag va sämst med nr 1 va TA HJÄLP, barnet skriker lika mycket hos mamma/pappa/mormor/farfar under kolikattackerna, man kommer ha all tid att knyta an till sitt lilla knyte ändå. Vi tog mycket mer hjälp med nr 2 och han mår lika bra för det☺️

Lycka till!!

2018-11-04
Lisamars86
Lisamars86

Carolinesvahn: Känner precis som du! 💖 men låt det inte bli ett hinder för er! Min dotter hade också kolik! Blev djupt deprimerad men de finns hjälp att få!

Spädbarns akupunktur och gripe water hjälpte!! Gripewater beställde jag från England! Hjälpte superbra de med! Så var stark! ❤ de finns hjälp för detta.

2018-11-03
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 1 år och 10 månader

Hej! Vår son hade kolik och skrek varje kväll (även dagtid men kvällarna var konstant) utan att något hjälpte! Testade att ändra min kost så jag tog bort allt som kunde vara gasbildande men det blev inte bättre förrän jag tog bort komjölksprotien ur kosten! Är tydligen jätte vanligt att kolikbarn har mjölkallergi eller inte klarar proteinet i början, ca 25% uppskattas det till. Så får du ett kolikbarn igen testa utan mjölkprotein i din kost eller mjölkfri ersättning i minst en månad, men du måste ta bort precis allt. För vår son tar det två veckor innan han mår bra och fyra veckor innan förstoppningen släpper om han får i sig mjölk så man får vara lite envis. Dock var vår son prickig så det var det som visade mest på allergi och ständigt svullen mage... men en del får ”bara” problem med magen.

Jag är inte rädd för att skaffa fler barn men kommer förmodligen sluta med mjölk (och vara uppmärksam på ägg) mycket tidigare!:)

2018-11-03
BeccaFia
BeccaFia
Bebis på 8 månader

Hej!
Vi har också haft barn med kolik. Bode sonen ni 7 år och dottern snart 3 hade kolik och för 8 veckor sedan fick vi tvillingar och tyvärr har som också fått kolik. Vår Bvc ssk sa artbestämma kan vara ärftligt. Min man hade kolik i 8 månader när han va liten. Jag hade det inte. Det är ju jobbigt när man är mitt i det. Det har ju ett slut men det är ju riktigt jobbigt o påfrestande för alla :/

2018-11-02
strawberri
strawberri
Barn på 1 år och 10 månader

Hej!
Vi fick två kolikbarn. Det är nästan exakt 3år mellan dom. Jag fick också höra ”nä men nu har ju ni haft ett kolikbarn, det blir säkert inte ett till” osv. Fanns inget mer frustrerande svar! Hur kan folk veta sånt? Man vill ju veta hur man ska överleva om det händer igen.
Jag förträngde tanken och försökta klänga fast i hoppet om att barn kan vara olika. Men när jag var i månad 8 med barn två brast det.
Då hade jag en bra barnmorska som erbjöd mig terapisnack med deras psykolog. Jag gick själv första gången och sen gick jag och min man två gånger till.
Hon var den första att säga, att det finns inget som säger att det inte kan hända igen. Men hur ska planen se ut när det händer? Vi satte upp en plan, kände mig så ensam första gången. Nu pratade vi om avlastning och att min msn skulle ta barnet mer. Åka iväg så jag fick skrikfritt i några timmar och kunde hämta andan. Slippa ångesten. Vi var båda så upprymda av dessa samtal efter, kommer jag ihåg.
Sen kom vår son (vårt första barn var en dotter). 10 dagar in i livet började helvetet igen. Jag tvekade inte, sökte akupunktur direkt!!
Jag kan inte säga att det var lättare den gången för att man visste mer. MEN vi fick mer stöd och det gav mer andrum. Det andra var lika jävligt som första gången, för oss.
Det har ärrat mig. Och jag sörjer att inte ha fått den där första perioden med lugnare kvällar och smärtfria barn. Det tog tid att komma närmare barnen. Jag var för trött. Än idag är stubinen kort och jag kastas tillbaka till känslan från förr. Men det ska jag få jobba på.
Försöker se det som att dom är i sin helhet friska barn nu. Omöjligt att ta in när man är mitt i det. Och dom som inte varit med om det, har tyvärr ingen aning.

Så med det sagt. Klarar vi så klarar ni. Idag myste vi till Pippi en timme framför tv:n (han 2år hon 5). Skulle alltid ångrat att vi inte försökte om vi inte provat. 3 barn blir det inte. Vi skulle nog inte klara det.

Men vi har det bra som det är nu och försöker njuta av det. Vilket inte alltid är så lätt 😉

Lycka till✊🏻✊🏻
/Annika

2018-11-01
Annikafb
Annikafb

Finns inget som säger att barn nr 2 kommer ha det...vår första hade det, men inte andra, har en syster med exakt samma som oss. MEN man kan aldrig veta...lycka till!

2018-10-20
Lily1988
Lily1988

Vår första son hade kolik mellan 2 veckor och tre månader så vi var oxå väldigt rädda för att vår andra skulle ha det oxå. Sen var det inget som gjorde att vi tvekade om ett andra barn. Vi visste ju att man klarar sig igenom det. I vilket fall så hade vår andra son inte kolik vilket var väldigt skönt.

2018-10-20
Stampe87
Stampe87
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...