App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Pappan blir superarg

Jag måste skriva av mig, och även be om lite råd/synpunkter. Vi är en liten familj på 3 personer. Jag, min man och vår snart 1 åriga son. Min man kommer från en familj där han bevittnat mycket våldsamheter och hårda ord sen barnsben. Jag har en helt annan uppväxt med lugn, harmoni, kärlek och djupa samtal. Min man har väldigt lite kontakta med sin sida av familjen och han vill att vår son får en uppväxt mer lik min. Men .. Han har alltid haft en stubin som brinner av fort. När den brunnit upp är det nästan omöjligt för honom att lugna sig. Han gapar och skriker och i slår och kastar saker. Senaste tiden gör han även detta i närheten av vår son. Det händer inte så ofta, men oftare de senaste 2 månaderna. Säg 1-2 ggr i månaden nu. Han får ångest efteråt och ber om ursäkt till oss båda. Han vill ändra sig. Jag vill att han söker hjälp då jag misstänker att detta ligger med honom sen barn. Vad skulle ni sagt/gjort? Vill tillägga att han är en toppenpappa som är jätteengagerad i sin son. Och han har aldrig någonsin varit fysisk i sin ilska mot någon. Men han har svårt att kontrollera den när den väl uppstår och det gör mig så ont att min son behöver uppleva detta. Det sliter mitt hjärta itu.

2018-10-19
Elinamanda2
Elinamanda2
Barn på 2 år och 3 månader

Finns hjälp tror bvc:s och mvc har psykologer som är speciellicerade på familjeliv. Samtal men även kbt där man får lära sig knep att stoppa/lugna ner stormande känslor. Kanske är så att han har panik, rädd eller känner sig trängd och då dyker ilskan upp som en försvarsmekanism. Hoppas allt går bra!

2018-10-20
Pannpann
Pannpann
Bebis på 3 månader

Sök hjälp❤️Detta kan ni inte fixa själva!

2018-10-19
8kee6
8kee6

Det är ett trauma att bevittna våld i livet. Gapa, skrika och slå i väggar räknas som psykiskt våld. Er son påverkas av detta. Det enda man vet om människor som utövar våld i nära relation är att våldet i 90-95% eskalerar. Han behöver hjälp att hantera sina trauman från att ha levt i ett hem med våld. Finns det en enhet för våld i nära relation i din kommun? De har samtalsstöd och trauma hjälp för både utövare och drabbade. De dömer inte, är fin hjälp att få. Hoppas ni söker hjälp och att han kan få vara en fin och engagerad pappa utan våldsutövande. Lycka till till hela fina familjen 💕

2018-10-19

Jag själv är väldigt öppen med min kille, nu är det sällan något fel men så fort det är något litet säger jag det. Jag själv blir livrädd så fort någon höjer rösten och visar att jag blir rädd. Jag tycker först och främst du ska prata med honom och säga att du tycker det är obehagligt, att du är rädd för att er son ska påverkas. Sen hade jag absolut föreslagit att han får prata med någon, gör han inte det utan istället fortsätter så kan ju du och din son bli påverkade väldigt negativt, och i en sån situation finns det inte mycket att göra än att lämna - tyvärr.

Men visa att du blir rädd och ta detta på ett stort allvar!!

Ha det fint!

2018-10-19
sofia123456789
sofia123456789
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...