App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vägrar borsta tänderna

Behöver tips på hur vi kan få våran 2 åringen att vilja borsta tänderna. Det känns som man testat allt: från filmer och musik som handlar om tandborstning, att han borstar tänderna själv, när han sitter på pottan, han har alltid sett på när vi borstar tänderna och jag brukar nämna att alla han känner borstar tänderna. Ett tag funkade det framför tv men det varade inte så länge. Det är så illa att vi måste hålla fast honom för att få hans tänder borstade och det skär i ens hjärta att ens behöva göra så men jag vill ju inte heller att han ska få hål i tänderna. Hur har ni andra lyckats med tandborstning?

2018-10-18
illin
illin

Jag letar och jagar tandtroll som byggt hus och rutschkanor mm i munnen. Sedan visar jag honom borsten och säger” ser du? Vi fick dem”. Han gapar då och tycker det är kul.

2018-11-15
linnnordstrom
linnnordstrom
Barn på 2 år och 5 månader

Provade att ladda ner en borsta tänderna app, oral B något. Hade lika besvärligt förut. Först borstar jag och sedan får min son borsta själv

2018-11-01
Jessmangos
Jessmangos
Barn på 2 år och 11 månader

Vi har 4 ungar varav en är autistisk. Vi har kämpat med tandborstningen, och på dem allihop har vi till en början fått ”tvinga” borstning.
Ett tips!
Jag la barnet i famnen så att huvudet luta på vänster arm, barnets högra arm låg bakom min rygg och med min vänstra hand höll jag i barnets vänstra arm. På så sätt kunde jag borsta med lätthet! Lättast var om barnet blev sur för då gapa hon/han lättare!
Det är tvång till en början och det är ett nödvändigt ont! Hellre att barnet blir sur och arg vid borstning än att få sitta i tandläkarstolen och få genomlida borrning eller utdragning av ruttna tänder! Nu fixar alla fyra ungar rutinen med borstning och har sedan länge glömt fasthållningen och tvånget!

2018-11-01
mariannewestman
mariannewestman

När våra barn vägrar borsta tänderna så brukar jag fråga ungefär: "men vill du verkligen att det ska komma tandtroll i din mun och göra stora hål?" Eller nåt i stil med: "Om du inte vill borsta tänderna så får du tyvärr inte äta något lördagsgodis på lördag, eftersom du kommer få hål i tänderna". Efter dessa ifrågasättningar och påståenden så brukar de gå med på att borsta. Barnen har då varit runt 2 1/2 - 3 år. Kanske låter det som hot, men det är bara sanningen. Ungefär 😉 Sen kanske inte alla har samma som oss angående lördagsgodis, men det funkar bra för oss.

2018-10-25
Möllani
Möllani

Ta hjälp av mormor/farmor eller annan person de tycker om och låt dem borsta bort allt barnet ätit under dagen. Tex. Nu ska vi borsta bort all smörgås. NN har massa smörgås i munnen. Sen kan ni föräldrar fortsätta likadant fortsättningsvis.
Det var effektivt med vår dotter som inte öppnade munnen till en början.

2018-10-25
Annso_84
Annso_84
Barn på 3 år och 5 månader

Vi började väldigt tidigt med tandborstningen, men våra har fått tänderna från knappt tre månaders ålder och till ett halvår då de första tänderna kom. Då började vi med tandborstning, sen har de velat själva därefter. Vi brukar dock inte hålla på att sjunga eller leka utan det har funkat ändå. Nu har vi en 18 månaders som vägrar att sitta på pottan dock så det blir väl att hitta på något roligt då

2018-10-20
flingan32
flingan32

Eltandborste för barn!

2018-10-19
solskensmamman
solskensmamman

Ja vi har haft brottnings match på tandborstningen vissa gånger haha. Men vi försöker alltid borsta. Vissa gånger blir de inte perfekt. Men alltid lite iaf. Vi sjunger sånger om att borsta och måste gapa innan trandtrollen kommer. Är bara att kämpa på! :)

2018-10-19
Mars2017
Mars2017

Tack för tipsen =)

2018-10-19
illin
illin

Vi hittar på egna sånger ibland om kompisar och ibland tokiga och ibland kiss och bajs för att hon ska skratta (gapa) och för att avleda.

2018-10-18
Mammmaw08
Mammmaw08

Gör ett belöningssystem! Vi har satt upp ett papper där barnen får guldstjärnor (sova egen säng) funkar klockrent! sätt upp det i badrummet å köp stjärnor å låt barnet sätta dit stjärnan när tandborstningen är klar å beröm massor😊Lycka till

2018-10-18
8kee6
8kee6

Det är jätteviktigt att borsta två gånger om dagen så fort de första tänderna kommer fram så att barnen får en rutin. Det är inte så ovanligt att de inte vill, men det är faktiskt inte barnen som bestämmer över det, utan det är föräldrarna. Vi hade också en period då jag och mannen fick hjälpas åt och hålla fast barnet så en av oss kunde borsta. Det viktigaste är rutinen, det kanske inte blir helt perfekt borstat i början men de lär sig att det kommer en tandborste. Om man inte borstar på ett tag så glömmer barnen bort det och då blir det värre igen. Så stå på er, borsta, hjälps åt så mycket det går. Det kommer bli bättre. Hälsningar / en tandhygienist :)

2018-10-18
Dina0123
Dina0123
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...