App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

få som ammar?

i de föräldrar grupper jag går på är det bara jag som ammar av ca 10 Pers? varför är de så få som ammar? Alla kan ju inte ha problem med för lite mjölk eller?

2018-10-18
Josefsson90
Josefsson90
Barn på 1 år och 7 månader

Tror det är en negativ trend tyvärr. Tror det skulle behövas mer stöd kring amning och hjälp och även att amma offentligt aldrig ens ska behöva vara en diskussion. Det är inte alltid enkelt att amma. Jag har ammat båda mina barn, är det bästa jag gjort! Men sjukt mycket mjölk gjorde att jag gärna ammade hemma. Tacksam för att Amningshjälpen finns. Har alltid haft folk i närheten som tyckt jag ammar länge som ammat längre än sex månader, jag ammade första nästan 2 år och blev ett fint avslut vid perfekt ålder gör oss. Fördelarna med att amma finns helt klart, mest för mamman direkt efter förlossningen och reducerad risk för cancer oxå. Sim sagt tycker det är viktigt man får rätt hjälp vid amning och stöd, men vill man inte och det går inte så finns ju ersättning tack och lov. Oftast stabiliserar sig amningen efter första 2 månaderna också. Jag tycker oxå det är synd att amningen minskar i Sverige men ser inget negativt med ersättning alls! Tur att det finns alternativ och att vi är fria att välja. Bara vi inte ser ner på varandra och tycker att andra är konstiga bara för att de inte gjort precis som en själv

2018-12-22
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Är nog väldigt olika, i de föräldragrupper jag varit med i är de bara jag som inte ammat. Bland mina vänner/släkt är de med bara jag som inte ammat. Jag har valt att inte amma, känner mig inte bekväm med de trotts att jag testat med båda barnen.

2018-12-22
Janniehan
Janniehan

Jag födt 4 barn jag ammade varje barn 1-2 månader pga jag blev yr o stressad av aningen så det gjorde man blev deprimerad. Nu väntar jag barn nr 5. Helst vill jag amma men det beror på det e liksom jobbigt o amma om man e stressad och inte kan koppla av under amningen då känner bebisen det oxå. På så sätt valde jag med ersättning. Tycker det är upp till var o en! Jag hört vissa ammar ej pga de ej vill få brösten förstörda men saken e det dom e redan förstörda när man e gravid så e lite dåligt och säga att det e för de ej vill de ska bli förstörda!

2018-12-21
Bebis på 7 månader

Jag valde att inte amma 2 dagar efter bf. Hade en jobbig förlossning med många komplikationer för mej ( är fortfarande inte helt hundra men bebis mår fint) så när ja väl kom till bb efter operation å allt där till och dom började tjata om amning och slita i brösten så kände ja att ja orkar inte ja prövade i 2 dagar men ja mådde så dåligt så de gick liksom inte . Vi ger ersättning och de funkar alla tiders . Hade ja mått som ja gör nu hade ja nog inte gett upp så lätt men just där och då trodde ja knappt ja skulle överleva .

2018-12-11
Loviatar88
Loviatar88
Bebis på 17 månader

Får man lättare förlossningsdepression av amning? Har aldrig hört något sånt.. det är må bra hormoner som utsöndras vid amning.. har själv ammat alla tre barnen och även nu fjärde.. trots stor kris under graviditeten så känner jag att amning känns väldigt bra och avslappnade ..

2018-12-10
flingan32
flingan32

Vet att det är många som inte väljer att amma om dom har haft det tufft i graviditeten då amning kan göra så man lättare får förlossningsdepression

2018-10-24
Bebis på 16 månader

Flaskmatade min första för att jag hade för lite mjölk de 2 första månaderna. Jag ammade dock varje dag som jag flaskmatade och till slut så helammade jag när mjölken sattes igång. För mig gjorde det ont så in i helvete de 3 första veckorna. Så jag kan förstå att folk "vantrivs" med det. Men när det onda har gått över så finns det inget mysigare än en tuttestund med barnet tycker jag ^^ Mitt andra barn helammar jag och jag har inga problem med att amma hemma 16h/dag. Är jag ute och flänger ammar jag i bilen. Jag ser till att barnet har ammats hemma innan jag åker iväg. Måste jag amma offentligt så planerar jag mina resemål där det är fritt att amma. På restauranger väljer jag en avskild plats där folk inte ser så att säga :) Inte så att jag flänger fram tuttarna så fort han gråter, utan sköter det rätt så diskret :P

2018-10-23
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Jag har flaskmatat båda mina barn, inget jag valde själv men amningen fungerade inte. Och jag var själv i min föräldragrupp som flaskmatade så det är ju olika såklart :) alla gör det som känns bäst för dom helt enkelt

2018-10-22
Eeemmmmyyy
Eeemmmmyyy

Jag har helammat mina alla tre barn länge till minst 6 månaders ålder men jag fick pumpa också för att jag hade överskott av mjölk. De jag känner har ammat väldigt länge ..

2018-10-20
flingan32
flingan32

Är säkert fler som inte ammar nu pga av att det finns så bra ersättning så att man inte behöver om man inte känner sig bekväm med det. Jag var helt inställd på att jag skulle helamma men det gick inte för att min dotter behövde ersättning när hon föddes och sen vantrivdes jag med amningen. Min dotter åt inget heller utan snuttade bara så jag slutade helt efter knappt två månader. Det finns säkert massor av anledningar till att fler väljer ersättning mer än att ha dålig mjölkproduktion.

2018-10-19
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Ja jag tycker också det känns så, att det är väldigt få som ammar nuförtiden, 🤔

2018-10-19
batgirl
batgirl

I min grupp var jag ensam som gav ersättning och tyckte det va jobbigt. Men sen får man tänka att alla gör det som känns bäst för just dom.

2018-10-18
Lilsof
Lilsof

Det är nog väldigt olika och du kanske bara råkat hamna i en grupp där många inte ammar. I den föräldragrupp jag var i så ammade alla (6 pers) och bland mina kompisar där vi är flera som fått barn typ samtidigt är det endast en som ej ammar - inget är rätt eller fel, alla gör som de vill och mår bäst av ⭐️ men känner du att du vill prata med andra mammor som ammar så fråga bvc eller kolla Amningshjälpen på Facebook ☺️

2018-10-18
MammaKotte
MammaKotte

Det där är nog ganska olika. I föräldragruppen jag var med så ammade alla när barnen var runt 3 mån. Sen var det några som bytte till ersättning när deras mjölk inte räckte till.

2018-10-18

Man gör nog det som man känner sig bekväm med☺️Finns inga rätt eller fel🙂

2018-10-18
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...