App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ekonomin?

Hej jag har vart sjukskriven sen maj och är gravid nu med och detta gör så jag har sååå många tankar och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen! Då vi längtat till att få barn och de äntligen är i magen så ska vi behålla de men de som oroar mig mest är ekonomin är sjukskriven till december och min magkänsla säger att jag inte kommer kunnat jobba efter de heller och sen går jag på mamma ledigt, min pojkvän gör allt han kan men han går oxå i skola och tar studenten i sommar så är de nån som vart med i samma sits som jag och hur gjorde ni? Vi bor i en egen lägenhet och vill ju verkligen kunna ge mitt barn allt! Men pengarna kommer inte räcka långt och detta är verkligen något som oroar mig då jag är en person som gärna har jobb och ser hur framtiden är! Snälla kom med förslag ich tips på hur vi ska göra mvh

2018-10-16
Ungamammor
Ungamammor
Bebis på 11 månader

Våra barn var ytterst planerade så vet inte vem som råkar ut med barn som bara händer, alla vet ju att man kan bli gravid av oskyddat sex. Vi hade allt ordnat hus och bilar och heltidsjobb båda två men vi har fått det tufft när svärmor gick bort, när min man blev arbetslös när han ansökte om föräldraledighet och jag blev sjukskriven i ett år p g a kotförskjutning i ryggen som gjorde att min man var tvungen att vara hemma istället för att jobba. Sånt är det svårt att ha buffert för tyvärr. Vi hade en del som gjorde att vi klarade oss ett tag men man får precis som man säger att leva snålt. Vi köper begagnade kläder och snålar på det som går att dra in på, våra barn är inte bortskämda med mycket leksaker osv men de vet att man måste spara till vissa dyrare saker för att de ska lära sig att lovet kostar. Nu har vi snart fjärde barnet som kommer i december och vi har återanvänt både babyskydd och båda barnvagnarna. Däremot med vissa saker får man inte tumma på säkerheten såsom babyskydd som är begagnat måste man vara säker på att det inte varit med om en olycka för då ska man inte använda det längre.

2018-10-20
flingan32
flingan32

viktigaste (tycker jag) är att ha en buffert då oförutsedda saker sker sen klarar man dagarna på väldigt lite pengar! Köp begagnat,gå på loppis och gör storkok å frys in☺️

2018-10-17
8kee6
8kee6

Jag och min sambo levde på enbart csn när barnet var mellan 1-2, sambon hade lån och jag enbart bidragsdelen. Vårt barn är extremt bortskämt, har aldrig köpt begagnat och vi åker på chartersemester varje år. Det är inte så svårt som man tror att få ekonomin gå ihop med små medel. Så det kommer nog gå bra ska du se :)

2018-10-17
illusiona
illusiona

Jag har alltid varit delad I denna fråga. Ja, man borde ha en ordnad ekonomi när man skaffar barn. Men barn ”händer” ju. Och många människor lever med väldigt lite pengar och klarar det bra. Så länge ni har tak över huvudet och mat på bordet klarar sig barnet i många år. Dom behöver inte vara dyra när dom är små. Man behöver inte ha nya kläder, babaysitter, splitterny vagn, leksaker från golv till tak. Mycket finns billigt att köpa begagnat. MEN se till att stoppa undan det ni kan i buffert. Det kommer gå åt. Lycka till. Barn är underbara och kommer sällan när man planerat dem eller på bästa tidpunkt.

2018-10-16
Elin Axelsson
Elin Axelsson
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...