App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Snart 2 månaders vill bara sova på bröstet

Som rubriken lyder, min två månaders vill bara sova på mage på mitt bröst nattetid. Provat allt möjligt, säng, lift, söva i selen (som han sover bra i på dagtid) för att sen flytta över, men funkar inte. Det är enbart på bröstet han kan sova under natten.. Jag sover ju då med och är egentligen inte orolig då jag vaknar statiskt varje gång och aldrig har mitt täcke längre upp än midjan. Rekommendationerna säger ju hud mot hud endast när föräldern är vaken, men vad gör en när han inte sover annars?

2018-10-13
Barn på 1 år och 7 månader

Jag har samsovit med båda mina barn från start, men inte haft tunga täcken, sedan vände jag mig aldrig i sömnen pga foglossningen och vaknade så fort bebis rörde sig. Första barnet sov vara vid bröstet dygnet runt, inget annat funkade. Dock samsov hon aldrig efter 2 års ålder, hon sover skönt i sin egen säng nu! Barn nr två sover i sin egen säng nu vid 8 månader, samsover bara enstaka timmar på morgonkvisten nu. Man får tänka att man skapar en grundtrygghet för dem och viktigaste är ju att man inte dricker eller tar vissa mediciner osv om man samsover.

2018-10-15
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Vår två månaders sover på mig. Har börjat vänta in en riktig djup sömn och sen låter jag na glida ner lite försiktigt på sidan först, för att vara nära mig, sen får hon rulla vidare på rygg bredvid mig.
Fungerar rätt skapligt.
Jag är själv magsovare och får inte myclet sömn med henne på mig.

2018-10-14
ballongvisp
ballongvisp
Barn på 1 år och 7 månader

Vi har haft jätteproblem med vår son sov var dygnet runt i famnen. Vi värmde vetekudden i Micron och la sedan i babynestet, sedan tog bo biet vetekudden och kunde lägga ner vår son.

2018-10-13
Maandiiis
Maandiiis

Hej, dottern var så tills hon var ca 4 månader. Somnade och sov enbart på mitt bröst, vi testade allt. Inget gick, vår barnmorska sa att vissa barn har mer behov av närhet och vi skulle fortsätta att sova så om vi kände oss trygga med det. Hade som er, täcket upp till dotterns ländrygg. Dottern vägrar tyvärr fortfarande egen säng, 10 månader. Går bra på dagarna men inte på nätterna.

2018-10-13
MaggiB
MaggiB

Hej jag sov som dig när min son var 2 månader. Jag är extremt lättväckt och hade mitt täcke långt ned. La kuddar eunt mig så att jag skulle vakna om jag började röra på mig (vilket jag egentligen inte gör). Började avvänja honom genom att jag och han låg i nästet tills han sov stabilt och sedan låg bara min arm kvar med honom i nestet. Det gick över när han var 3 mån

2018-10-13
thereseborg
thereseborg
Gravid i vecka 32
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...