App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Gravidillamående - era bästa tips!

Gått in i vecka 8. Och har som över en natt fått världens illamående. Det är inte sådär att det är bara på morgonen utan jag går runt och mår lite illa mest hela tiden. Vad gör man? Vad är era bästa tips för att lindra eller få bort illamåendet? Har försökt småäta men hittills har det inte hjälpt..

2018-10-11
Okonkret
Okonkret
Barn på 3 år och 6 månader

Har man kraftig illamående är det bästa att bli sjukskriven å sova sig igenom så mycket man kan. Äta lite i taget å ta en tupplur. Ät lite igen och ta ännu en tupplur. Fick själv åka in för dropp när illamåendet nådde sin topp, fick inte ens behålla vatten i magen. Då fungerade det inte ens att ta en tuppis efter ett litet mål, allt kom upp direkt ändå. Gå till läkaren och säg att du mår så illa att du inte fixar att jobba, så kan du vara hemma och sova dig igenom så mycket du kan. Du kan även försöka med Lergigan comp, hjälper på vissa (inte på mig).

2018-10-30
stiina123
stiina123
Barn på 3 år och 6 månader

Jag var hos läkaren igår och fick tabletter mot illamående, dricker citron och har ingefärstabletter, illamåendeband samt vädrar ofta in frisk luft. Sover hela tiden så att jag ger kroppen vad den vill ha. Är faktiskt så att jag fått bli sjukskriven i 2 veckor, jätteskönt att bara vara hemma, sova och vänja mig vid tabletterna. Idag är första dagen och det verkar funka fint. Mår bara pyttelite illa, och bara ibland under dagen. :)

2018-10-23
Chobolina
Chobolina
Barn på 3 år och 5 månader

Nu mår inte jag illa hela tiden men har märkt att jag mår illa i samband med hunger. Min barnmorska sa att jag alltid skulle ha något till hands på jobbet, just nu kör jag på drickyoghurt och satsumas och det har hjälpt, alltså se till att aldrig gå runt och vara hungrig. Antar att det är olika för alla, så jag hoppas att du hittar sin väg. Har hört att åksjukepiller hjälpt för många, prova dig fram! Lycka till :)

2018-10-15
liisenb
liisenb
Bebis på 1 månader

Men är inte Postafen sederande? Alltså att man blir lite trött av dem?

2018-10-12
Okonkret
Okonkret

Lite mig funkade det att hålla blodsockret i bra läge, dvs inte för lågt tex. Drack juice innan hag gick upp ur sängen och undvek godis mm. Som ger blodsockertoppar. För mig hjälpte det något med promenader och såna armband mot illampende, å hade russin i väskan å ta till fall illamåendet kom. Mådde illa i 17 veckor 😩😩 va sjukt eländigt, de galna är nu 2 mån efter bebis fötts har man glömt hur illa det var 😂

2018-10-12
Kakan2121
Kakan2121

Åksjuketabletter postafen samt åksjukeband. Hjälpte massor!

2018-10-12
Linsii
Linsii

Jag mådde illa i början och nu i slutet av graviditeten, dock kräcks jag inte. För mig är det vatten med citron och ingefära som underlättar.

2018-10-12
Alionken
Alionken

Hade så jag också och kräktes mellan 5-10 ggr/dygn🙄 Åksjuketabletter kan underlätta, annars be om att få testa lergigan comp (kan också funka). :)

2018-10-11
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...