App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vad gör viiiiii???

vår 3 åring är OMÖJLIG att få att sitta vid matbordet och äta middag. helt fantastiskt omöjlig. på förskolan fungerar allt bra, hon äter bra och väntar till alla andra kompisar har ätit. hemma ser det ut såhär: kamp varje dag...först att få henne att sätta sig till bords sen att få henne att äta. hon tycker att allt annat är roligare. såsom att sätta fötterna på bordet eller rapa (För att få uppmärksamhet) till att skrika och gråta. vi har testat att låta henne gå ifrån bordet även om hon inte har ätit, bara för att se om det är där problemet är men då säger hon...du är också mätt nu mamma/pappa, läsa bok/lägga pussel/bygga lego osv osv. vi försöker förklara att vi äter middag och vill ha lugn och ro och att hon kan gå ifrån bordet men måste låta oss sitta och äta ifred!!! det fungerar INTE. hon blir vansinnig,drar i oss och vill att vi ska gå med henne till hennes rum. hela middagen blir kaos. hon till och med säger att hon måste kissa och när vi går och kissar kommer det inget, och gråter igen och säger att hon måste kissa, bara för att vi ska gå ifrån bordet. detta är en vansinnig och frustrerade moment för hela familjen varje dag. vi har försökt att ignorera henne och låta henne komma till ro hos oss, gått iväg med henne och försöker lugna och prata men inget fungerar. HJÄLP!!!! Hur hade ni hanterat detta?

2018-10-11
Soffepoffe
Soffepoffe
Bebis på 15 månader

@Teskedsgumman hon börjar bli stirrig redan när vi börjar tillaga maten och duka. då redan säger hon "inte middag". hon är inte lika stirrig i vanliga situationer. frukost äter hon utan problem, lunch, enbart på förskolan...hemma sällan. vi diskuterade att testa att ge henne möjlighet att välja något annat att äta, typ en macka eller gröt. det kanske är bara en period.

2018-10-12
Soffepoffe
Soffepoffe

Är det bara vid matbordet hon blir rastlös och vill höra annat eller gäller det andra saker oxå? Hur gör ni i så fall där? Och vad får ni i så fall för reaktion?

2018-10-12
Teskedsgumman
Teskedsgumman

vi har försökt att inkludera henne inom matlagningen men hon vill bara göra annat. känns som att vi har testat allt 😥

2018-10-12
Soffepoffe
Soffepoffe

Låt henne hjälpa till med matlagning och dukning. Lek och ha roligt ihop under tiden. Köp boken lek istället för bråk.

2018-10-11

ignorerar vi henne så blir hon vansinnig. hon drar i oss och gråter, är ursinnig och skriker och stressar. vi har sagt att vi tillåter att hon går ifrån bordet om hon inte vill äta Eller att hon sitter och äter. De 2 alternativen har vi. men hon säger att hon är mätt innan hon ens har tittat på maten och då vill hon att vi också ska ha ätit färdigt men vi hade inte ens börjat. då vill hon att vi istället läser eller gör något som hon vill istället för att äta. och gör vi inte det så är det kört

2018-10-11
Soffepoffe
Soffepoffe

Håller med ovan om 2 val, MEN det gäller ju att det andra valet är såpass tråkigt typ att hen inte alls vill välja det...men svårt i denna ålder, mykke trots! Men kan hon inte sitta vid bordet o bara vara där då, ignorera henne typ 😬

2018-10-11
Lily1988
Lily1988

detta har vi också testat men hon ställer sig båda och storgråter och vill att vi ska komma och leka med. hon blir riktigt riktigt upprörd och ledsen. vi har också testat att antingen sitter du och äter med oss eller så får du gå och leka på ditt rum och det blir inte macka eller yoghurt efteråt utan vi äter middag nu. men då blir hon vansinnig. det känns som att det blir någon slags ångestladdad situation redan från dukningen.

2018-10-11
Soffepoffe
Soffepoffe

vi har det ganska lika med vår tös på 2,5 år! Hon har börjat få 2 val och vi är konsekventa o håller det vi säger! Såhär kan det låta: Nu får du 2 val och det är DU som väljer/bestämmer! Antingen sitter du här med oss tills vi har ätit färdigt eller så går du in på ditt rum,men då har du ätit färdigt så du vet detta! eller att vi tar bort fredagsmyset (och det gör vi) Fick detta tipset av en pedagog och det har funkat jättebra! vi kör 2 val med allt hon bråkar om! i början trodde hon oss inte eftersom hon styrde oss med järnhand och vi var inkonsekventa MEN vår matsituation har blivit mkt bättre☺️kört detta i 2 veckor nu och även tösen verkar nöjd☺️barn vill att vi ska bestämma annars blir de osäkra!

2018-10-11
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...