App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vägrar sova

Har två tjejer, en som blir 2 i december och en på 6 veckor. Den äldsta tjejen har de senaste dagarna börjat med att vägra sova och vi tror att det är relaterat till avundsjuka och ett sätt för henne att få uppmärksamhet. Någon som känner igen detta? Vi har tidigare kunnat lägga henne i spjälsängen och så har hon somnat efter lite gnäll. Nu blir det tjafs varje gång, ibland med storgråt. Att lämna henne och gå ut funkar inte för hon klättrar ur sängen och tar sig ur rummet. Vi har ibland varit ute och gått med vagnen men det är inte alltid det funkar heller. Vi testade även att låta bli sömnen på dagen (gav upp efter 40 minuter promenad och 30 min ligga bredvid i sängen). Resultatet blev att hon vaknade mitt i natten och inte ville somna om. Hon är hemma från fsk just nu i väntan på flytt och i samband med det även start på ny fsk. Jag vet, fel timing på allt och många omställningar samtidigt. Någon som har något tips på vad man kan göra?

2018-10-11
Barn på 1 år och 7 månader

Får jag fråga varför ni har spjälsäng om ungen ändå kan klättra ut själv?
Skaffa en juniorsäng, sen finns det 2 alternativ.
Ligg bredvid och ha det mysigt tills hon har somnat eller mys en stund först, säg godnatt, gå ut och om hon sen kommer ut så gå bara lugnt in med henne igen. Första kvällen kommer hon då förmodligen springa ut 50 gånger men efter ett par kvällar kommer hon förstå och inte bry sig om att gå ut. Det gäller att vara konsekvent som förälder när man ska införa en ny rutin. En ny rutin fungerar aldrig första gången man försöker, men håller man fast vid den så lär sig barnet att det är så mamma och pappa gör.

2018-11-21
sofiejonsson
sofiejonsson

Våra barn har i perioder velat sova i vårt sovrum.
När lillasyster kom fick storasyster sova på en madrass nedanför min säng.
Där sov hon gott.

2018-10-13
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Tack för tipset, ska testa det om det inte hjälper. Kruxet är att det mest är mig hon klänger på just nu, hon har alltid varit lite mer mammig än pappig och nu när lillasyster kom så blev det tydligare.

2018-10-13

Känner igen, har idag en tös på nästan 3år o en 6mån bäbis. Vi gjorde så (förutsatt att ni är två). Att pappan sov på en madrass i hennes rum, jag sov med bäbis i vårt rum. Han låg bredvid på madrassen medan hon skulle somna, gick sen ut o när han skulle sova så var det där inne då på madrassen...efter några månader så behövdes detta att fasas ut, så då söv han henne på samma sätt i 3 dagar, sen flyttades madrassen närmare dörren i rummet i 3 dagar, sen lades madrassen precis utanför dörren med den öppen i 3 dagar o till slut nu så säger vi bara godnatt, går ur rummet o hon somnar själv inom 20min...lycka till!

2018-10-11
Lily1988
Lily1988
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...