Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

vad har ni för rutiner?

Hej! Jag är nybliven förstagångsförälder och har börjat fundera på dagsrutiner nu när min son är 16 dagar gammal. Det är svårt att ha exakta tider eftersom han inte ammar samma tider varje dag än så länge. Vi har även en hund som behöver rastas och det är egentligen det som känns viktigt att få till. Hur ser era rutiner ut? När går ni och lägger er, när kliver ni upp, när tar ni powernaps och promenader?

2018-10-11
Bebis på 1 månader

Vi har också hundar, så det jag gjorde var att ta med bebisen på promenad med hundarna, barnen älskar att vara ute även nu, de får frisk luft och de sover även bättre även på kvällen då hundarna ska ut och rastas på kvällen också. Våra hundar går ut fyra gånger per dag när man ändå är hemma. Dessutom får man snabbare återhämtning efter förlossningen.

2018-10-26
flingan32
flingan32

Mat och sovrutiner kan man börja med när barnet är några månader, men sen får man trots det ändra dem ett flertal gånger senare.

Sov samtidigt som bebben så länge han är liten. Ta en långpromenad efter maten med hunden.

2018-10-11
ma78
ma78
Bebis på 11 månader

Ta dagen som den kommer så kommer rutinerna med tiden när ni lär känna varandra! I början så är det ju mycket amma och sova. Jag tyckte det blev enklare när jag släppte försöken att styra bebisen och bara hängde med liksom. Nu är han snart 9 månader och rutinerna har kommit successivt av sig självt och det fungerar utmärkt!

2018-10-11
MammaKotte
MammaKotte
Bebis på 9 månader

Bästa rådet jag fick var: sov när bebis sover.
Jag hade en kort period i början då jag kände att jag klarade mig på 2h sammanhängade sömn x3 per natt, kände mig pigg. Men det föll rätt snabbt. Märkte att hur jag än gjorde var jag ändå otroligr trött första 6 månaderna. Fokuserade på att helt enkelt vara flexibel då det varierade med mängd sömn. Ibland hade jag bra dagar och hann mycket, andra var jag helt knockad och såsade hemma i pyjamas.
Vi har också hund. Löste det som så här att maken tar ut hunden innan jobbet, och sen går jag å sonen på promenad mitt på dagen. Vart bra rutin då jag tvingades ut i solsken och friska luften, trors trötthet.
Ha inte för höga krav på dig själv och övertänk inte vilka rutiner du ”borde” ha. Ni kommer snart in i nån rytm, men likväl kan den ändras från ena veckan till den andra 😁

2018-10-11
Becaliten
Becaliten

Era dagar tillsammans kommer kunna se helt annorlunda ut från dag till dag, beroende helt på hur ditt barn är, senare kommer mer personlighetin i de hela, min son ammade som en klocka var tredje timme efter ca 2-3 månader, men då hade han lite ont i magen istället som gjorde att de stökade till de för oss. Så som sagt, ingen dag (eller barn) är desamma. Bara vänta o se vad ni får för rutiner ❤

2018-10-11
Lisho13
Lisho13

Tycker du ska ta dagarna som de kommer, med respekt för hundens rutiner såklart :) Rutiner gällande sömn kanske ni kan börja med runt 3-4 månader, maten kommer nog ta ännu längre tid. Njut av att inte ha några tider att ”passa” :)

2018-10-11
Angelicaetzner
Angelicaetzner
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...