App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

HUVUDLÖSS

Vi har problem med huvudlöss sen skolan började och det tar ju aldrig slut!! Dottern fick första gången löss nu när hon började förstaklass och direkt köpte vi lössmedel för att göra behandlingen så fort vi märkte löss på henne. Vi gjorde behandlingen hela familjen, då vi märkte även några på oss andra i familjen. Vi har följt instruktionerna och kammat håret dagligen, men vecka efter vecka hittas det nya levande löss igen!! Vi har nu använd både Paranix och Linicin, men vi blir inte av med lössen ändå!! Vad tusan ska vi göra?! Finns det annat medel någon kan rekommendera?!

2018-10-10
Ansku86
Ansku86

När lössen bara gick runt i ena dotterns klass fick vi order om luskamning på helgerna.
På måndag morgon fick alla barn blunda när fröken frågade vilka som blivit luskammade i helgen. (Barnen fick räcka upp handen men ändå inte se om/vilka barn som inte blivit kammade) På så vis fick fröken en bild av vilka som inte blev luskammade.
Jag antar att hon pratade med de familjerna.

2018-10-12
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Vi har också kört samma kan. Dyr är den men bra. Sen hade vi linicin på hela familjen samtidigt. Jag stoppade mössor och kuddar i frysen.

2018-10-11
Isabell25
Isabell25

Tack för tipset om NitFree luskammen. Kommer nog beställa/köpa en sådan och hoppas den får bort alla lössen & äggen. Tyvärr är det ju trångt mellan hyllorna både i skolan och Förskolan, så får nog säga åt dottern att lägga sin mössa i jackan varje gång. Det är ju svårt att veta villa föräldrar som kollar sina barn och i dotterns skola går ALLA ettorna (4 klasser) i samma fritids avdelning, så lätt att lössen sprids snabbt.

2018-10-11
Ansku86
Ansku86

Det finns en luskam som heter NifFree. Säljs på apotek och hälsokostbutiker tror jag. Det river även lös äggen som sätter sig på hårstråna. Det var den som fick oss att bli av med lössen.

Inga mössor i torkskåpet. Är det trångt mellan hyllorna i kapprummet fick mina barn stoppa mössan i jackärmarna och inte lägga den på hyllan.

Sedan är ju det mesta helt meningslöst om inte alla föräldrar tar det här på allvar. Det räcker ju att ett barn har löss så är ju cirkusen igång igen.

Jag upplever att många föräldrar inte förstod vikten av att fortsätta luskamma varje dag, de trodde det räckte med att köra lus-schampo en gång.

2018-10-10
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Barnens pappa har även provat att använda ättika och kokosolja, men ändå har vi hittat nya levande löss veckan efter. Jag gjorde tex senaste behandlingen på dottern & sonen igår kväll och nu ikväll hittade jag IGEN väldigt, väldigt små LEVANDE löss i dotters hår. Man blir tokig när vi inte blir av med dessa små äckliga kryp!!! Vi använder också Linicin spray som sprays varje morgon i håret innan barnen går till skolan, men vad har den hjälpt? Ifall de nya lössen kommer från nya ägg som inte har dödads alternativt att lössen kommit från andra barn i skolan osv. Dotters klass har meddelat ofta om att det går löss och att ALLA måste kamma deras barn varje kväll. Men gör alla detta och har någon annan förälder hittat löss i deras barn?!

2018-10-10
Ansku86
Ansku86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...