App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Att amma eller inte amma

Min lilla Ellionore är idag tre veckor gammal och hon är alldeles ljuvlig. Under graviditeten var barnmorskan rätt snabb på att fråga hur jag ställde mig till att amma. Självklart vill jag det om jag kan, blev mitt svar. Efter hennes tre första veckor i livet visar det sig nu att jag inte har speciellt mycket mjölk och matar henne med ersättning i kombination med amning. Dock är jag mycket osäker på hur mycket mjölk hon faktiskt får från mig. Ibland känns det som att hon bara snuttar för snuttandets skull. Jag står nu i valet och kvalet om jag ska sluta med amningen och gå över helt till ersättningen. Jag känner mer lugn och ro och njutning av att mäta Ellie med ersättning än tutte. Känns många gånger som att jag tvingar i henne tutten. Min fråga är nu, vad hade ni gjort,

2018-10-09
Ellies mor
Ellies mor
Barn på 3 år och 1 månader

Jag var i samma situation som du. Jag var beredd på att helamma men när hon föddes behövde hon ersättning. Det blev att jag delammade men det gick inte alls. Jag slutade amma helt när hon var nästan två månader och det var superskönt. Amningen fungerade inte för oss och när vi helt bytte till ersättning fick vi en gladare mättare och mer tillfreds bebis. Jag tyckte också att det var mycket mysigare att mata i famnen med flaska än att amma. Så känn efter vad som känns bäst och vad som fungerar bäst för er 😊

2018-10-11
Emliew
Emliew

Först vill jag bara säga att det är absolut inget fel med ersättning, däri finns allt som bäbis oxå behöver för att växa o må bra! Du ska göra det som känns bäst för dig, när du mår bra så mår bäbis bra 👍 Med det sagt så finns en del fördelar med flaska oxå, ex att den andre oxå kan mata o vara med mycket mer i den biten, du har kontroll på hur mycket bäbis får i sig m.m. Kör på det som känns bäst för dig o bäbis! Lycka till

2018-10-11
Lily1988
Lily1988

Hej! Jag hade låtit henne snitta så mycket hon vill men att ge henne ersättning så att hon blir mätt och titta bara som mys och lite bonusmat. Prova med att väga henne före och efter ammning på en digital våg.
Hälsningar från Caroline 4 +1 barns mor.

2018-10-10
Damma76
Damma76

samma fråga fick även jag angående amning Jag ville amma både min son som nu har blivit tre och min dotter som idag blir 10 mån. Med sonen funkade inte amningen alls Delammade tills han blev 4 mån och sen började jag ge smakportioner och han var redan från början en matglad kille. Med min dotter har amningen funkat i stort sett perfekt, men denna gång var jag själv noga med att dricka MASSOR med vatten minst 2liter om dagen. Dock slutade min dotter själv att amma när hon var 6 månader och sen dess får hon antingen välling eller gröt innan hon ska sova och välling en gång på natten.

2018-10-10
mirlinde
mirlinde

Hur känner du, känn efter riktigt? Du skriver ju att du får mer njutning av att mata med flaska.. Jag sluta amma när min dotter var ca 2,5 vecka., jag kände att det var inte jag. Jag mådde sämre att amma, jag blev så låst, blev bara en stress för mig, o det kände ju dottern givetvis av., och då använde hon mig som napp också.. Jag frågade på bvc hur jag skulle göra och de sa gör det som får dig må bra, mår du bra, mår bebis bra. Så imorgon blir hon 2 månader, hon äter ersättning, jag mår bra, hon också.. Plus att sambon kan få vara med och mata. Alla tre mår bra. Fast som sagt du måste se till dig själv, hur mår du och hur känner du?

2018-10-10
Treanm
Treanm
Barn på 3 år och 2 månader

Hej
När jag fick samma fråga av min BM så var amning en självklarhet men med bebisen i famnen var det inte lika lätt. Min dotter fick inte i sig något av mjölken trots att det fanns så att det räckte gott och väl. Hon gick ner över 10% av sin födelsevikt och vi fick börja komplettera med ersättning. Efter nästa vägning hade hon gått upp rätt ok och då sa läkaren till oss att sluta med ersättning och bara amma. Två dagar senare var vi hos BM för en ny vikt och då hade hon bara gått upp 10g. Så vi fick gå tillbaka till både ersättning och amning och sådär höll det på fram och tillbaka i 2-3 veckors tid.
Tillslut satte jag ner foten. Det är självklart att jag vill göra det bästa för mitt barn men en sån där jojjodiet och in på vägning flera gånger i veckan verkade inte vettigt.
Idag mår vår lilla tjej toppen och ligger precis på genomsnittet i vikt och följer kurvan fint. Även om ersättning inte är den mest optimala födan för en bebis så var det den bästa lösningen för oss. Jag blev en bättre förälder när vikt- och mathetsen från både oss själva men även bvc la sig.
Amma så länge det känns bra för er båda två. Tänk att lite är bättre än inget men att det är inte amningen som avgör hur bra förälder du är :)

Lycka till!

2018-10-09
Selken
Selken
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...