Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Svårt att sova på natten.

Hej, jag behöver hjälp. Min dotter är snart 7 månader och hon sover max 1.5 till 2 h i sträck. Alltså vaknar hon generellt kl 00 - 02 - 04 - 06 och jag har försökt byta blöja, ge vatten, ersättning innan nattning (vilket hon vägrar ens äta av), stoppa in nappen och försöka söva henne igen, sjunga, guppa etc men det som funkar är att ge bröstet. När hon vaknar så skriks det ett bra tag hon sover i sin spjälsäng för att jag ska kunna sova överhuvutaget. Det är ett väldans flyttande och ibland vägrar hon somna om i sin säng om hon inte får bröstet. Men hur kan hon vara hungrig? Eller är det bara snuttningen hon vill åt?Enligt min sambo kan dem (i denna ålder) sova upp till 10h utan att äta men det finns inte ens på kartan. Ibland har jag sovit som mest tre timmar i rad. Fundrar på om vi ska försöka sova mindre på dagen men hon somnar ju själv när hon är trött.. Vi äter gröt till frukost och tex spagetti och köttfärssås till lunch och gröt på kvällen. Och emellan där kan det vara en smoothie eller frukt. Äter hon för lite på dagen? Därför hon är hungrig på natten? Men vi ger henne mat tills hon själv slutar äta. Och vill hon ha mer så får hon mer. Ååååh jag börjar nog bli lite galen. Jag ser inget ljus i tunneln men har ni andra tips, idéer eller vad som helst så skulle jag bli super glad. Tack! (Förlåt om detta blev osammanhängande men kl är myclet och jag är trött, ha ha)

2018-10-09
johwii
johwii
Bebis på 7 månader

Är lite i samma sits...kan vara att bäbis en period är betydligt mer hungri, men kan bara annat oxå...ex hård/känslig i mage nu när man börjat med mat, bra tips med olja ex då, eller kanske tänder? Då är det extra jobbigt på nätter vet jag, finns salva att lägga på tandköttet ex...mycket faktorer som spelar in, är en väldig utv fas i denna ålder oxå, så mycket drömmar osv....🤔

2018-10-11
Lily1988
Lily1988

Maten: vi har även tidigare lagt till rapsolja i till ex köttfärssås, bytt ut vanlig pasta till 100% bönpasta, eller fet potatismos, med grönsaker. Du gör säkert sånt, men det är ett tips som fungerat bra för oss för att hålla sonen ordentligt mätt.😊 sen har vi försökt undvika något sött efter maten, frukt osv. Istället gett det i samband med frukost eller nån gång under dagen till mellis. Då äter sonen bättre av bra mat och mindre fruktpuré eller fruktbitar.

2018-10-09
Becaliten
Becaliten

Vår son var så till nästan 1 års ålder, och kan nu ha kortare perioder med liknande beteende.
När han var så liten höll vi på att trappa ner amningen och försökte styra den till 4-5 på morgonen.
När han vaknade kring 12-01 på natten tog vi in honom till oss. Han var orolig. Han fick dock inte snutta utan lära sig att mysa på annat sätt, alltså ligga mellan oss där det var varmt och tryggt, dricka lite vatten. Det fungerade för oss för vi höll på att gå sönder av sömnbrist vid det laget.
Sen finns det nog en klick som uppmanar dig att härda ut, att det kanske är en period. Ni får fundera vad som skulle fungera för er, hur länge ni orkar. Samsovning trivs inte alla med, då finns det ju andra lösningar. Att ha barnet sovandes jämt er men i egen säng (förlåt, ni kanke redan gör så)
Hur som helst är ju alla barn olika och vår kille är väldigt mån om att kunna känna oss under natten. Absolut vanegrej från födseln, men han verkar överlag vara mer fysisk när man sover än annars. Vi väljer att bejaka det då vi äntligen får sova mellan 22-07, med kort uppehåll kring 5 för välling. Underbart att slippa vara zombie...
Angående maten, frukt är inte så mättande, och vill du vara säker på att barnet äter tillräckligt ha då bara koll på att lite mat lämnas vid måltiderna. Att barnet markerar när det är mätt, inte att det slutar äta när maten är slut osv, du vet. Du kan lägga till ett par matskedar rapsolja i gröt, mat för extra fett.

2018-10-09
Becaliten
Becaliten
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...