Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur kass är inte jag som förälder?

Satt o läste på nån blogg om hur många aktiviteter deras barn har och det kom en fråga på slutet, Vilka aktiviteter har era barn och hur många? Satt o tänkte fan mina har ju inga aktiviteter? Stora blir 5 nu mellan tjejen 3,5 och sen har man en liten på 7 mån. Ångesten och skuldkänslorna tar över lite och jag känner mg som världens kassaste förälder. Satt och kollade lite nu på gymnastik och simning kanske men det var ju inte heller så jättebilligt... hur gör ni?

2018-10-08
batgirl
batgirl
Bebis på 16 månader

Jag tror vi snarare har problem med barn som är helt överstimulerade..
Det börjar redan när vi är föräldraledig (babysim, babysång, babymassage mm) och sedan tror man att barnen har ett fortsatt behov av aktiviteter och att träffa andra barn och stimuleras efter en dag på förskolan.

2018-10-10
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Tusen tack för svar

2018-10-10
batgirl
batgirl

Hej! Barn ska inte ha en massa aktiviteter men om de verkar gilla att klättra så kanske en dag i skogen är perfekt eller om vatten är roligt så bjud med en kompis till både dig och barnet och gå och bada 1 dag varannan vecka det kan räcka med ett enkel simhall som ofta finns på mindre orter/förorter, det måste inte vara äventyrsbad. Det är viktigare att göra saker tillsammans och lära sig det än vara i barn grupp och göra detsamma. Att interagera med människor kan man göra på olika sätt.

2018-10-10
Damma76
Damma76

I den åldern gick vi på Friskis och Svettis familjelek på lördag fm.
Ingen anmälan utan man gick när man ville/orkade.

2018-10-09
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Mammaw8 Du har så rätt så! Ibland teor jag vi bara behöver höra det från en annan förälder. Tack för dina fina lugnande ord ❤️

2018-10-09
batgirl
batgirl

Ta det lugnt! Barnen måste inte ha massa aktiviteter hela tiden! Går de på förskola? Om ja, då träffar de andra barn och vuxna. Är ni ute och leker varje dag? Om ja, då får de röra på sig. Gå på picknick, lek i skogen/lekparken, gå till simhallen tillsammans när det passar ER, träffa vänner osv osv. När barnen börjar skolan blir det massa tider att passa, de vill ha skjuts till vänner och aktiviteter. Min son (10 år) spelar hockey 1,5 timma 3 ggr i veckan (vissa klubbar tränar oftare). Kan säga att det är fullt upp med jobb, skola, förskola, möten, träningar osv osv. Ta det lugnt och njut av tiden tillsammans medan ni kan! Du behöver inte alls ha dåligt samvete! / förskolläraren och flerbarnsmamman

2018-10-09
Mammmaw08
Mammmaw08
Barn på 3 år och 5 månader

Ja mina som är 5, 3 och 10 månader har inte haft några aktiviteter förutom att vi är på Öppna förskolan en gång i veckan. Sen har min stora börjat 15 timmar på förskolan och de dagarna är han enormt trött. Vi är ute massor på dagarna och han följer med pappa hos korna, aven de andra.

Det finns inte så mycket tid för oss att skjutsa/hämta på aktiviteter. Om han frågar senare så finns det typ gympa och fotboll att välja på i närheten. Att gå på kyrkis för honom är ingenting, han gillar inte att pyssla vilket de gör där ganska mycket.

2018-10-09
ma78
ma78
Barn på 1 år och 7 månader

Våra har gått på babysim och sedan fortsatt med minisim (med förälder) och sedan simskola osv tills de är ca 10-12 år , Så varje termin från 3 mån tills de är rejält simkunniga. , Sen har de valt en aktivitet i veckan näre de börjat fråga efter det tex bamsegympa, fotbollslek eller ridning. , Men många väljer att göra saker själva med barnen istället. , Gå till badhuset, leka/klättra i skogen eller på lekplatsen osv. , Det ger också träning för barnen! Man måste inte gå iväg på organiserade aktiviteter .

2018-10-09
solskensmamman
solskensmamman

Isabell var bor du? :/ Va billigt de va för er, här kostar det 3000 kr per termin per barn haha.

2018-10-09
batgirl
batgirl

Min snart 4 åring går i fotbollsskola 1 gång i veckan😀Något han ville själv! Vår 2,5 åring vill också men det får bli nästa år tänker vi! Det är superbra att introducera barnen för olika sporter/aktiviteter👍

2018-10-09
8kee6
8kee6

Våra äldsta flickor är lika gamla. Min har sen tre års ålder haft en aktivitet åt gången. Alltså en aktivitet i veckan. Det har varit gympa som fungerade bra. Den kostade 500kr per termin. Vi provade yoga tre gånger. Men det var inget för min dam. Sen gick hon ett år på simning. Också 500kr per termin. Just nu har hon inga aktiviteter då hon mår bäst av det. Hon är i trotsålder och vill inget. Trivs mest med att vara med oss. När den perioden är över så vill vi gärna prova simning igen.

2018-10-09
Isabell25
Isabell25

Har visserligen bara ett barn, men vi går på rytmik på biblioteket, många bibliotek anordnar olika saker (rytmik,pyssel,sagoläsning etc) sen har vi babysim. Annars är vi ute en del och går på öppna förskolan. Tror inte man ska oroa sig sp mycket, sålänge barnen har det bra ! Det finns ju även de barn som har väldigt nycket aktiviteter och är trötta konstant för stt det inte finns tid för någon vila. Men om du nu vill prova någon aktivitet som inte kostar skjortan så kolla biblioteket

2018-10-09
Hyrkes
Hyrkes
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...