Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vilken bedövning?

Jag och min bm har diskuterat lite olika alternativ gällande bedövning på förlossningen. Jag vill ju ha lustgas absolut... Men tänkte jag frågar er vad skulle ni föredra?.. Epudral?... Eller en spray man får i underlivet? Eller båda? Har hört att epudralen stannar upp förlossningen/värkarna lite så de kan ta flera timmar längre än vad de annars hade gjort stämmer detta? Så nervös å har ändå 10v kvar

2018-10-07
miinnni
miinnni
Bebis på 4 månader

Jag har fött alla tre barnen med bara lustgas och bad.. inga problem och även igångsättning av tredje så slapp jag värkstimulerande ( gick på 4 timmar) andra förlossningen gick också rätt fort runt 4 timmar och första från aktiva fasen och när vattnet gick så gick det mindre än en kvart men hade värkar hela dagen utan att det hände något.. men lustgas räckte för mig. Allt beror väl på hur man hanterar smärtan, jag tycker inte att förlossningssmärta är en negativ smärta, jag har varit med om mycket värre..

2018-10-21
flingan32
flingan32

Gillade inte lustgasen så tillslut tog jag epidural. Fick värkstimulerande. Sen fick jag blodtrycksfall och höll på att svimma. Det visade sig att jag hade fått en komplikation till följd av edan där vätska från ryggen läckt ut. Det resulterade i en fruktansvärd huvudvärk där jag var totalt golvad i 1 vecka. Tänk migrän gånger tusen. Konstant huvudvärk, jag svimmade nästan så fort jag ställde mig upp och blev likblek. Det var HEMSKT och jag drar mig verkligen för att ta epidural igen. Nu vill jag ju hem från bb så fort som möjligt till min 5åring... Fick göra en bloodpatch 3 dagar senare (dvs en till epidural bedövning där man sprutar in blod i ryggen för att fylla fickorna) som tyvärr inte hjälpte alls då det började ila i ryggen och dom var tvungna att avbryta. Åt koffeintabletter och Alvedon och ipren varje dag. Inget hjälpte. Inte förens 1 vecka senare då jag sakta blev bättre. Är rädd för smärtan men nästan ännu räddare för att det ska bli så här igen om jag tar den... Det är tydligen vanligare än vad man tror och jag har en kompis som råkat ut för samma sak.

2018-10-20
Sabinish1
Sabinish1
Bebis på 6 månader

Jag tog epidural med första barnet. Värkarbetet stannade upp så fick värkstimulerande som satte fart på det igen. Nu 2,5 år senare känner jag fortfarande av vart de satte den i ryggen när jag lutar mig bakåt på ett visst vis eller imman trycker just där, det ömmar då kan man säga.

2018-10-14
Eeemmmmyyy
Eeemmmmyyy

Jag testade lustgas men tyckte inte om det. Kändes bara obekvämt att vara snurrig när jag hade ont av värkarna. Var öppen 2 cm när jag kom in, två timmar senare hade jag öppnat mig till 7 cm sen tog jag epidural. De sista tre centimetrarna tog sedan fem timmar. Vet inte om det var pga epiduralen men kände inte av att värkarbetet lugnade ner sig. Hade lika många värkar som innan epiduralen.

2018-10-13
Angmalm
Angmalm
Bebis på 12 månader

Jag fick epidural och lustgas. Förlossningen var i full färd och jag var öppen 7cm. Fick värkstimulerande dropp på max så förlossningen stannade inte alls. Tvärtom så hade jag så mycket värkar att han nästan kom för fort ut :P

2018-10-10
Elavela87
Elavela87
Bebis på 10 månader

Min förlossning tog totalt 12 timmar från första värken sen var hon ute. Jag tog lustgas å epediral. Epediralen var min räddning när jag fick den så mådde jag så mycket bättre.

2018-10-10
Olivia8804
Olivia8804

Jag badade ganska länge med första, sen bara lustgas. Andra gången blev det bara lustgas, hann inget annat. Tredje gången badade jag lite kort med lustgas, sen kom hon som skjuten ur en kanon.

Fick nån sorts gel eller spray i underlivet första gången.

Lyssna till din kropp. Jag läste ganska mycket om hur man kan andas bäst under värkarna och hadee mycket hjälp av det.

2018-10-09
ma78
ma78
Bebis på 17 månader

Jag födde min lilla Ellionore för tre veckor sedan och fick epidural. Guds gåva till kvinnor med förlossningssmärtor. Visserligen var det aldrig tal om någon annan smärtlindring, men oj så mycket lättare det blev. Utan den hade förlossningen varit outhärdlig. Det bästa alternativet, för mig i alla fall.

2018-10-09
Ellies mor
Ellies mor
Bebis på 8 månader

Med första dottern tog jag ingenting, mådde illa och kräktes av lustgasten när jag provade. Med andra dottern samma när det kom till lustgasen, jag fick morfinspruta i ena skinkan, för mig var det rena drömmen men värkarna stannade av och dröjde ut på hela händelseförloppet dessutom mådde bebisen inte bra av morfinet låga hjärtljud det blev nästan akut kejsarsnitt men jag krystade för kung och fosterland haha ville verkligen föda normalt. Min tredje förlossning med sonen (7 mån sen) tog jag endast lustgas! Då funkade hur bra som helst och jag fullkomligt älskade lustgasen och klarade mig jättefint med bara den!

2018-10-08
batgirl
batgirl

Hej hej jag hadde bara lustgas när jag födde dottern och med sonen hade jag inget alls då jag födde han i bilen och kommer inte ha någon bedövning med trean nu heller skulle velat ha vatten bad är väldigt nyfiken på de. Men gå efter vad du känner att du klarar av

2018-10-08
Carolinekl
Carolinekl
Bebis på 2 månader

Jag använde både epidural och lustgas. Dock mådde jag illa när de höjde lustgasen så jag hade startnivån genom hela förlossningen.
Nästa förlossning kommer jag garanterat be om epidural igen - det var helt fantastiskt. Under de timmarna vi var på förlossningen så både sov och åt jag ordentligt. Det var jag som fick påminna maken om att dricka istället för tvärtom. Från att jag fick epiduralen tills att dottern var påväg ut kände jag ingenting, ingenting alls. Jag kunde se på maskinen att värknivån var på uppåt 100 men jag kände det inte alls.
Strax efter 07 blev jag inskriven på förlossning och var då knappt 3cm öppen. Vid 10 fick jag epiduralen men bm tyckte inte att förlossningen kom igång så vid 12-13 tog de vattnet som fortfarande inte hade gått. 20.25 var jag öppen 10cm och 20.32 föddes vår dotter. Allt gick kalasbra och jag tycker det var en helt ok tid för en förstföderska!

Lycka till och oroa dig inte allt kommer att gå bra :)

2018-10-08
Selken
Selken
Gravid i vecka 6

Jag tog epidural när värkarna blev väl tuffa. På tio minuter gick jag från att vara helt inne i bubblan vid varje värk, till att kunna prata och skratta. Skärmen visade att värkarna var lika starka, men jag kände dem knappt förrän krystvärkarna satte igång.
Alla förlossningar är dock olika, så lyssna till barnmorskan, följ din egen röst och var inte nervös - det kommer att gå hur bra som helst!

2018-10-08
Babybubblan
Babybubblan
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...