App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Föräldrapenning osv.

Hej! Jag väntar mitt första barn till slutet av december tillsammans med min sambo. Graviditeten var inte planerad men jag hann gå ut skolan, dock så hann jag aldrig få en fast anställning efter skolan, jag har jobbat nu dessa månader men är bara vikare och nu ger de mig inga tider eftersom jag är så pass långt gången att jag inte klarar av de lyft som krävs inom jobbet. Detta har iallafall resulterat i att jag verkar få väldigt låg föräldrapenning.. Hur har det varit för alla andra med låg årsinkomst? Hur mycket har ni fått ut?

2018-10-04
madelene245
madelene245
Bebis på 14 månader

Räkna på vad ni får ut om partnern är hemma tex varje måndag = 20% föräldraledig och tar ut SGI-dagar lördag + söndag + måndag. , Ofta kan det bli mycket mer än om denne jobbar heltid = du behöver inte slösa barnets SGI-dagar med din låga SGI. , Det är dessutom trevligare att vara hemma båda! Och barnets får mer tid med båda sina föräldrar. , Sen när du jobbar så ökar du Din SGI och när du jobbat heltid 8 månader så har du maxat din SGI. , Så då kan du ta ut din sparade FL och ändå ha en bra inkomst. , Det kan tex vara bra att jobba heltid 8 månader och sedan gå ner på deltid för att få mer tid med barnet/familjen.

2018-10-07
solskensmamman
solskensmamman

Jag har varit sjukskriven i 5år och jag får ca5000/månaden om jag tar ut 5dagar per vecka

2018-10-06
Saandoora
Saandoora
Bebis på 17 månader

Jag slutade min fasta jobb när jag gifte mig och jobbade sen timmar så när jag fick barn var det minsta beloppet från fk som gällde. Vi lever sparsamt och det blir hur som helst inga utlandsresor eftersom jag är gift med en lantbrukare och det fungerar inte då.

Jag tar ut 3 dar/vecka ochdet blir runt 3000 i månaden.

2018-10-06
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Jag tog studenten nu i juni och fick barn i augusti, sparar dagar då jag knappt får ut ngt alls från försäkringskassan. Var timanställd i ett år innan jag fick barn Så hade ju jobbat lite iaf, jobbar extra nu för att få in lite extra pengar men vi lever mest på min sambos lön. Vi bor billigt i hus så vi klarar oss ganska bra.

2018-10-05
Angelicagu
Angelicagu
Barn på 1 år och 7 månader

Levde på minsta med mina , första va de mycket pengar. Med andra blev de ju tajt. Två barn och minsta belopp på fk

2018-10-04
Simonsbarn
Simonsbarn
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...