App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ersättning/tillskott

Hej :) min dotter är snart 7 månader o jag ger henne fortfarande ersättning nr 1. På förpackningen står det att det är till 6 mån men att tillskott är från 7 månader som ett tillskott till maten men min lilla tös vill inte riktigt äta. Hon har lite smått börjat med gröt men mat är hon inte alls förtjust i. Hur har ni gjort fortsatt med ersättning nr 1 eller kört på nr 2 tillskott!? Tack :)

2018-10-04
Mariaecho7mars
Mariaecho7mars
Bebis på 2 månader

Gå på hur ditt barn äter.
Vi har ett barn på 2 år som äter oerhört selektivt och vi har precis gått över till nr 2 och alltså haft 1an jätte länge. Så allt handlar om det övriga matintaget.

2018-11-16
tigertiger123
tigertiger123
Bebis på 13 månader

Är det Semper du ger? Jag tolkade det som att 1:an är ersättning, dvs ersättning för amning och annan mat medan 2:an är tillägg som ges när barnet äter en varierad kost med mat/gröt osv. Rådfråga BVC så vet dom säkert

2018-10-04
MammaKotte
MammaKotte

Jag tror att man ska gå över till 2:an när man har med lite mat i kosten. Men äter ditt barn dåligt med mat och fortfarande vill ha flaska kan du nog fortsätta med 1:an. Så länge hon nöjer sig med den och blir mätt. Min barnmorska sa att jag kunde gå över till 2:an om jag märkte att barnet inte blev nöjt efter en flaska med 1:an. Så fick jag göra med min pojk.
Är ditt barn nöjd med en flaska 1:an, tror jag du kan fortsätta med den, tills barnet äter mer mat. Då fungerar 2:an mer som komplettering.

2018-10-04
friskan85
friskan85
Barn på 2 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...