App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Röntgas som gravid?

Ligger inlagd på Sankt Göran och röntgades igår och ska iväg på en ny magnet röntgen nu om någon timme igen. De misstänker propp i hjärnan.... de ville först inte röntga när jag berättade att jag var gravid men efter att de pratat ihop sig sa de att riskerna inte var tillräckligt stora för att avstå. Vet ni varför det är skadligt för bebisarna att jag röntgas? Skulle Ni gått med på att röntgas två dagar i rad? Är gravid med tvillingar i v 17.

2018-10-03
AsaB
AsaB
Bebis på 12 månader

Jag gjorde en röntgen igår och en idag. De ville inte att jag skulle ha blyförkläde för enligt dom blir det mer strålning då eftersom strålningen inte bara går rakt genom kroppen utan studsar mot metallen och går en vända till :/

2018-10-03
AsaB
AsaB

Brukar inte alla medicinska beslut under en graviditet väljas utifrån risker för mamman vägt emot risk för barnet? De bedömer nog i så fall att risken för barnen är mindre än risken för ditt välmående om man inte röntgar och utreder.

2018-10-03
Bebis på 11 månader

Du kanske kan få ett sånt där bly-förkläde, jag fick det hos tandläkaren när jag var gravid. Om det ändå är huvudet som ska kollas. Röntgen är farligt i stora mängder, det är därför sköterskorna går ut ur rummet när man röntgas. Jag vet inte om det är känsligare med små barn. Eller om man kanske bara inte vet och därför undviker det.

2018-10-03
Niseen
Niseen

Prata med läkarna! Fråga vilka ev.risker som finns och hur de redonerar.

2018-10-03
Alionken
Alionken
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...