App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

svårt med ögonkontakt

Hej! Har en son på 2 månader. Han vill väldigt sällan ha ögon kontakt med oss. vi försöker hela tiden men allt annat är mycket roligare att titta på, så som lampor och starka färger. Dock så har vi märkt att så fort vi inte tittar på honom ligger han och tittar på oss men så fort vi vänder blicken till så vänder han bort huvudet! Detta var något BVC påpeka lite och sa " det får ni jobba med till nästa gång " Bör jag va orolig över något? Kan tillägga att han fick en väldigt tuff start i livet och behövde hjärtopereras när han var 4 dygn gammal, samt att han älskar närhet och somnar nästan bara i våra famnar // en orolig första gångs mamma

2018-10-02
HannahBlarsen
HannahBlarsen
Barn på 1 år och 11 månader

Hej. Hoppas det vänder snart, och vilken kämpe som fått gå igenom en hjärtoperation! men var inte oroliga för att det kan ju vara så att han kanske snarare är i bohov av glasögon, då kan nämligen småbarn ha svårt att fästa blicken på saker som står de nära (funkar dock bättre på avstånd). Fråga på Bvc för detta kan lätt missas. Prata med dem även om vad det kan bero på; få lite mer information om barn som visar likanande tecken; ärftligthet (autism..) lr förvärvad. Så Stilas eran oro när man uteslutit det denna o det andra.. och njut av honom!

2018-10-12
Nanii
Nanii
Barn på 2 år

Tycker det låter som lite överdriven oro från BVC. Vår lilla tjej är tvärtom, hon tycker det är roligare med människor än leksaker just nu och så måste det ju få vara. Jag tror att alla utvecklingssteg kommer i olika takt och i olika skeden, så noja inte för mycket. Det kommer! :)

2018-10-05
rebeckahs
rebeckahs
Barn på 1 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...