App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Dåliga odds på KUBtest.

I söndags gjorde vi ett ultraljud på Emmakliniken i malmö och fick resultatet 1:40. Det kändes fruktansvärt! I augusti förra året fick jag ett missfall (MA) där jag gått med dött barn i magen i 6 veckor. Själva missfallet va fruktansvärt och jag blödde massor, de fastnade på något vis så fick en akut skrapning. Efter 3 månader vågade vi oss på att försöka igen men de tog inte förrän i juli i år. Det har varit mycket andra motgångar och skit (ursäkta ordvalet) hela detta året så någonstans har jag väl ändå tänkt att de händer inte igen, nu vänder de äntligen. Detta är bra. Men nu känner jag mig bara förtvivlad. I tisdags gjorde vi ett moderkaksprov (är i vecka 14). Den ökade risken gäller downs syndrom, vi har inte de i släkten och jag fyllde 32 i år. Tycker de är fruktansvärt att gå och vänta på detta svaret, jag vill verkligen inte förlora detta barnet också. Hormonerna gör inte direkt detta lättare att hantera, bara gråter hela tiden. Vet att de fortfarande är större chans för ett friskt barn än ett sjukt men de tankarna hjälper mig inte alls just nu. De är tillräckligt dåliga odds för de ska knäcka mig helt. :( Någon annan som fått liknande resultat? Hur gick de för er?

2018-09-27
lalle86
lalle86
Barn på 3 år och 7 månader

Håller med lalle86, vi hade odds på 1:4500 med fjärde barnet, på första fick vi 1:20000 och på andra 1:18900, och tredje 1:9000 men jag var orolig ändå och gjorde ett privat NIPT både med tredje och fjärde för att ta det lugnt resten av graviditeten och inte oroa mig. Men förstår den där oron och skulle vi få de oddsen så skulle jag också välja abort efter att vi gjort NIPT först så man får mer exakta resultat för ärligt talat så litar jag inte på KUB eftersom det är bara en sannolikhetssiffra. Folk som fått 1:20000 har fått barn med downs syndrom ..

2018-10-20
flingan32
flingan32

Håller med dig, går själv en sjuksköterskeutbildning men får väldigt lite utbildning inom just felkällor och har försökt söka information. De enda jag hittar är att just blodprovet kan ge en massa felsvar som ibland inte ens går att förklara. Ingen rolig stress alls att behöva gå igenom. Med hormoner och allt. Har tur som studerar så kan ta igenom moment senare så slipper iaf sitta i skolan och tjuta. :(

2018-10-01
lalle86
lalle86
Barn på 3 år och 7 månader

Tack för alla svar, är lite lugnare men orolig för svaret. Inget svar än och känns fortfarande skit. Men nu klarar jag iaf av att distrahera mig: :(

2018-10-01
lalle86
lalle86
Barn på 3 år och 7 månader

Fast du antydde rätt starkt att jag skulle vara nöjd oavsett resultatet eftersom de varit svårt. Då känns de ju som att du inte tycker jag har rätt att välja bort detta barnet om de nu skulle vara något fel. Tyckte de va otrevligt skrivet.

2018-10-01
lalle86
lalle86
Barn på 3 år och 7 månader

Vill lugna dig med att säga att vi fick exakt samma svar. och för ökad risk för downs syndrom. Jag är nu i vecka 32 och väntar en liten tjej :)
Efter KUB testet fick vi göra ett NIP test och det fick vi vänta på i 2 veckor.. dom 2 veckorna kändes som år...
Men efter 2 veckor fick vi svar att vår lilla tjej var helt frisk.
Tycker att alla dessa tester var väldigt stressigt att gå igenom. Just det att man behöver vänta så länge på ett så pass allvarligt svar. Vill med påpeka att jag är 21 år gammal och risken för att barnet är sjukt är då mindre. Men fick ändå ett så högt resultat på downs syndrom. stressade uppp mig precis som du i onödan. Så bara ta det lugnt. Allt kommer vara bra.

2018-09-28
Ninnoo
Ninnoo

Har aldrig någonsin skrivit att ni inte skulle ha rätt att göra abort. Alla har rätt att göra abort och jag är för vår aborträtt. Så det var inte ens i närheten av vad jag skrev.

2018-09-27
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm

Jag fick 1:17 trots att jag är strax över 20. Trodde det var omöjligt. Har gjort massor av undersökningar förutom moderkaksprovet och det ska vara en frisk pojke jag har i magen. Det får vi se om tre veckor när han är beräknad. Det jag vill säga är att jag förstår din oro och ångest till 110% och jag vet att det är omöjligt att ta till sig ”att det kommer att bli bra”. För mig har oron suttit kvar varje dag under hela graviditeten. Men, tänkt egentligen, vad är oddsen? Deg försöker jag sägs till mig själv när tankarna tar över. Kram och lycka till ❤️

2018-09-27
VeraHag
VeraHag
Bebis på 17 månader

Och om du inte tänker hålla dig till de som jag undrade över är jag inte intresserad av att läsa fler kommentarer från dig. Vi är två vuxna människor som tagit beslut om hur vi ska göra i olika scenarior, en rätt vi har utan att någon annan ska lägga sig i. Vi har den information vi behöver och har valt att göra så här, med skäl vi anser är bra till de. De ger inte oss mindre rätt att tycka att denna situationen suger och känna sorg över att de kanske inte blir som vi hoppats på. För tro mig, de är oavsett inget lätt beslut att ta.

2018-09-27
lalle86
lalle86
Barn på 3 år och 7 månader

Tycker de är väldigt märkligt med människor som kommer med sådana kommentarer. Tro mig jag har läst på och vi har erfarenheter av den diagnosen. Jag vet också vilka följdsjukdomar som finns för dessa personer och för mig känns de inte bra. Därmed inte sagt något om andra som väljer att fortsätta ändå och all cred till dom som känner att de har de resurser som jag anser krävs för ett barn med downs syndrom. Tycker de är så jä*la lågt att skriva så som du gör att jag/vi inte skulle ha rätt att bestämma om så skulle vara fallet och att jag inte får lov att tycka de är jobbigt. Läxar du upp folk som tar bort fullt friska barn annars också?

2018-09-27
lalle86
lalle86
Barn på 3 år och 7 månader

Jag fick 1:48, har en fullt frisk pojke😄. Lycka till❤️

2018-09-27
mammaeh
mammaeh

This reply has been deleted by a moderator.

2018-09-27
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm

Jo jag vet och jag försöker lugna mig med såna historier och att sannolikheten är ändå fortfarande störst på friskt barn. Men de är tyvärr inte så lätt alls. Är helt förstörd.
Lycka till!

2018-09-27
lalle86
lalle86
Barn på 3 år och 7 månader

Vi har redan bestämt oss för att avbryta om det är så, vilket känns riktigt jobbigt eftersom de inte varit en smärtfri resa redan som det är. Men vi känner jättestarkt att vi inte klarar de och de känns inte bra emot vår son. För vår del blir de bäst så. De känns inte rätt mot de kommande barnet heller när de känns så, annars hade vi ju inte behövt göra dessa tester. Om de inte spelade någon roll.

2018-09-27
lalle86
lalle86
Barn på 3 år och 7 månader

Har inte varit med om något av det du skriver. Men vill beklaga det tuffa du gått igenom tidigare och sända styrkekramar för det som är. Sen också påminna om att downs inte betyder att ni behöver förlora detta barn. Försök undvik tankarna på odds fram och tillbaka och lägg istället tiden på att ta reda på vad det innebär att ha ett barn med downs. Vet att det finns flera här inne i forumet som säkert gärna delar sina erfarenheter.
/Isa

2018-09-27
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 7 månader

Hej vännen! Försök att vara lugn. Glädjas av det lilla liv du har oavsett vad. Det finns många här (och andra sidor) där de skrivit att de fått 1:20 och mindre men fött ett fullt friskt barn. Det där är bara siffror. Jag själv ska till emmakliniken i Malmö den tredje. På kub då. Jag vet att hormonerna brukar spela ett spratt. Men tänk dig, ett litet liv växer i dig ❤️

2018-09-27
ungmamma
ungmamma
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...