App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sjukskrivning?

Det är så att jag 2 nätter i månaden jobbar långpass, Då börjar jag klockan 15.00 och slutar klockan 07.00 dagen efter. Under dom 16h ska jag hålla mig vaken då det är vaken natt. Har 2 barn sedan innan och nästan 10 mil enkel väg till jobbet. Ska i morgon träffa läkare, Tror ni man kan få sjukskrivning för bara dom två nattpassen? (Dvs 18h per månad) Min bm tyckte jag skulle ansöka om havandeskapspenning då jag redan nu har rejäla sammandragningar vid mer aktiv ansträngning men nöjer mig med att få bort vaken nätterna om det går.

2018-09-26
bellasundstrom
bellasundstrom
Bebis på 13 månader

Jag fick gå ner i procent och eftersom jag arbetar inom vården så tog dom bort pass istället för att korta ner pass då det ej fungerar på annat vis på vårdavdelning

2018-10-02
Bebis på 15 månader

När jag blev halv tids sjukskriven med nr2 så skrev läkaren i mitt intyg att jag skulle vara ledig helt under fredagen eftersom jag då bara skulle jobba 2,5 timme. Så om läkaren skriver i ditt intyg att det gynnar dig att korta ner just dessa pass så kan det gå. Detta var 2014 jag blev sjukskriven så vet inte hur det är idag.

2018-10-01
Bellaeika
Bellaeika
Bebis på 13 månader

Ja grejen är väl att ekonomin inte funkar om jag tar bort dom helt. Möjligheten finns att jag tar bort dom helt men då förlorar jag över 2000:- i månaden och frsm till bebis föds så har jag ordnar med ekonomin så att när han är här ska mycket vara bort betalt och då hänger de på de 1000-2000kr. Jag får kanske helt enkelt kämpa mig igenom dom nätterna då. Kan inte byta pass då ingen av mina arbetskollegorär villig att byta dag/kväll pass mot nattpass.

2018-09-27
bellasundstrom
bellasundstrom

Det är bara att sjukanmäla dig två gånger i månader. Det behöver du ingen läkare till.

2018-09-27
Isabell25
Isabell25

Jag tror inte FK accepterar det,. De kör på procent och per dag,. Om man tex är sjukskriven 25% så ska man korta varje dag, inte vara ledig helt på en,. Ett tips är att ringa dem och fråga! Annars kan du prata med din arbetsgivare,. Om du förhandlar och säger att de har att välja mellan att du är borta helt eller lägger om schemat så kanske de accepterar att ta bort dina nätter

2018-09-27
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...