App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Rädd för att vara ensam

Jag och min sambo fick vårt första barn för snart 2 veckor sen och på torsdag går min sambo tillbaka till jobbet efter sina 10 dagar. Skönt att komma tillbaka till jobbrutiner för honom, men jag är så orolig/rädd att vara ensam med bebis 9 timmar om dygnet from då. Att jag kommer bli ”instängd” här hemma med tanke på att man nu har en till liten människa som har behov och som jag måste anpassa mig efter. Jag är inte heller så öppen med att amma på allmänna platser och känner mig begränsad redan där. Är bara allmänt orolig och rädd för att bli ensam med allt jobb :( någon som har tips eller vill komma med pepp på hur man kan få det att gå runt lättast eller på saker man kan göra här hemma under tiden..

2018-09-24
Barn på 1 år och 6 månader

Min bebis är4,5 månad nu. Klart att allt är lite lättare och man känner sig lite friare när pappan är hemma men dagarna går rätt fort ändå. Vi är mest hemma för det är smidigast. Vi leker lite och myser när hon inte sover. Nu sover hon vid 4 tillfällen varje dag och då vill hon ligga hos mig i soffan. Vi byter däremellan blöja och äter. Jag försöker passa på att duscha osv när hon tittar på babblarna. Ibland går vi ut på promenad och en gäng i veckan åker vi på föräldragrupp!

2018-09-25
Kolabollar
Kolabollar
Barn på 1 år och 10 månader

Jag var mycket hemma det första. Men i takt med att bvc-besöken blev glesare så orkade, vågade och ville jag ut mer. Började med babymassage, det var skönt att boka in en fast tid varje vecka och träffa lite andra mammor. Det är också lungt att amma när man är med bara andra mammor, alla är ju i samma situation:)

2018-09-24
Niseen
Niseen

Var hemma och mys med bebben så länge du bara kan! När du väl är hemma så passa på att rensa upp. Köket, v-rum, etc och städa lite. Gå ut på en vanlig promenad 20-30 minuter när barnet har ätit/bajjat klart. Stressa inte med att du MÅSTE ut. Se till att barnet är torr,ren, mätt, ompysslad och älskad så kommer vardagen bli lätt som en plätt. Skaffa bärsele/sjal och gå runt och dammsug, dansa lätt till musik, läs en barnbok, sjung och ha det allmänt lugnt med ditt barn! Tiden går fort. Ska du och mannen ut och du märker att barnet är hungrig så amma i bilen. Åk hem till kompisar/svärföräldrar eller dina föräldrar och amma där. Barnet är litet och är supernöjd med att bara få vara hemma med er. Bara er! :) Undvik Ikea, stormarknader och mataffärer se första 3-5 veckorna. Dessa spyr ut bakterier och virus. Sov/vila när bebben gör det. Njut av att vara ensam tills din man kommer hem. Det kommer gå skitbra!

2018-09-24
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Inget direkt tips mer än att alla nya saker är främmande o lite skrämmande. Kände likadant förut, men det bästa är att bara göra det o komma över den dör oron i början. O tänk att bäbis mår bra bara av att vara med dig, till en början behöva inte mer än trygghet o kärlek 😀 det kommer gå jättebra! 👍

2018-09-24
Lily1988
Lily1988
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...