App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Läggningsrutin för 13-månaders

Hej! Hur nattar ni er runt året gamla bebis? Vår dotter är 13 månader och vi brukar vagga henne i famnen och sjunga tills hon somnar och sedan lägga ner henne i sängen (hon sover i egen säng). Det tar mellan 10-30 minuter vilket inte är så farligt länge men hon blir oftast väldigt ledsen och/eller arg under nattningen vilket är jobbigt. Vi har hört om andra som lägger ner sitt barn och låter det somna själv i sängen, men om vi lägger ner vår dotter innan hon har somnat ska hon alltid sätta eller ställa sig upp i sängen utan några som helst planer på att vila eller somna. Andra som har samma "problem" eller förslag på hur man kan undvika den emotionella berg- och dalbana som vår dotter går igenom innan hon somnar?

2018-09-22
Lindaw1980
Lindaw1980
Barn på 2 år och 7 månader

Vi ger välling i sängen, lägger sonens kanin öron för ögonen så han blir ”tvingad” till att blunda och därmed blir lite lugnare. Sover oftast innan vällingen är slut. Stjärnhimmel och lugn musik på. Somnar han inte direkt så sover han inom 10-20 min, han kan ligga där och klappa händerna, sätta sig upp, stå, snurra. Men eftrr vällingen är slut , går vi aldrig in om han inte tokgrinar. Då sätter vi in tutten på nytt, kramar han och lägger han på nytt. Samma sak igen om det händer. Men så har vi gjort sen han var 6 mån. Han är van :-) Kan vara svårt att ändra på en rutin som ditt barn är van med men ta tjuren i hornen och hitta det som känns bäst för er! ❤️🌸

2018-09-28
SanUno
SanUno

Tack för alla bra svar och tips!

2018-09-26
Lindaw1980
Lindaw1980

Mitt tredje barn. Han är 1 år och 1 månad gammal. Har sedan han började ta flaska vid 9 månaders ålder lämna honom själv i sin egen spjälsäng med ersättning. Släcker lampan och drar för gardinerna. Han sover. Jag gjorde så i tidig ålder då jag inte ville begå samma misstag som med de andra två. De nattades med hjälp av att bli vaggade eller klappade på ryggen. Det va jätte jobbigt..

2018-09-24
ungmamma
ungmamma

Vår son försöker också krypa iväg och leka och är inte alls sugen på att sova, men man får vända honom på rygg igen och hålla i honom, då blir det mycket protester först och sen brukar han lugna ner sig efter en stund när han faktiskt inser att han är trött.

2018-09-23
Maandiiis
Maandiiis

Glömde skriva att vid kl 19 varje kväll är det pyjamas och sedan välling i soffan i vardagsrummet och sedan går vi in i sovrummet. Detta gör vi även om vi skulle vara borta hos någon annan. Samma rutin varje kväll är viktigt för oss.

2018-09-23
Maandiiis
Maandiiis

Vår son är snart 1 år, han har varit så att vi har behövt gå med honom när han skulle somna, men min rygg började inte klara av det så jag och maken bestämde oss för att han skulle få somna liggandes i sängen. Han var då typ 9 månader. Han försöker alltid vända sig på magen och krypa iväg för att leka och man får vända tillbaka och hålla fast honom lite. Tror det var de Första 3 nätterna så blev det mycket skrik. Men blev sedan bättre. Vi lägger honom i vår säng och sen ligger vi bredvid honom och sjunger och när han somnat flyttar vi över honom till hans säng som står bredvid våran.

2018-09-23
Maandiiis
Maandiiis

Hon är bara 9 månader så det blir oftast så att hon somnar medans hon ammar. Lättast är det om vi redan ligger ner för annars vaknar hon när man lägger ner henne.

Med första barnet så la vi honom i spjälsängen, han låg på mage, och sen buffade vi honom i rumpan tills han somnade. tog mellan 5- 30 minuter.

2018-09-23
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Vi sitter i sängen (han sover med oss) och läser bok, sen så säger jag att nu är de dags att sova och sjunger en stund. Kan ta allt mellan 5-30 min. Ibland blir han att för att han inte vill sova men oftast fungerar det väldigt väl. Tycker de är mysigt att få en liten stund tillsammans innan natten. Lära sig somna själv kan de göra när de är större och går att resonera mera med enligt mig själv då. Trevligt med lite bokläsning/sång och ibland lite bus för att få förståelsen att nu är de kväll och dags att sova när vi gör detta

2018-09-22
Hyrkes
Hyrkes
nyfödd bebis

I den åldern la vi ner vår son i spjälsängen efter välling, läsning och insmörjning. La en hand på honom så han fattade att han inte ska sätta sig/ställa sig upp sen somnade han på 5-10 min :)

2018-09-22
Angelicaetzner
Angelicaetzner

köp en säng utan ben o ligg bredvid tills hon somnar? Funkat fint här☺️

2018-09-22
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...