App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tips på hur man blir av med nappen?

Min dotter på 4 vägrar släppa nappen. Någon som har tips på hur man går till väga? Tar jag bort napparna så snor hon lillasysters..

2018-09-21
Barn på 3 år och 4 månader

Med sonen lät vi det ta låååång tid. Vi började bör han var 2 och ett halvt år med att läsa böcker om barn som slutar med tutte och började prata om att nör han fyller tre och blir en stor kille ska tutte bort. Tre-fyra månader senare så glömde vi bara bort att gr honom den och han frågade inte heller efter den så vi kastade bara bort dem sen. Med dottern provade maken att bara glömma en kväll och läggningen tog kanske 30 min längre men inget gråt skrik eller ledsamheter. Hon konstaterade sjölv några dagar senare att hon var en stor tjej och tutten var borta. Tyvärr är det ju lite så att de bara förstör tänderna så jag hade nog passat på under gemensam ledighet att bara ta bort tutte för stora barnet och förklara att hon nu är stor, tutte är för bebisar och bebis behöver sina tuttar själv. Hårt mot hårt.

2018-09-23
Plumpan
Plumpan

Gör en cold turkey och ta bort den för båda barnen. De kommer garanterat spöka sig galna de första veckorna. Stand strong! Eller pjoska med att ge den till tomten och kaninerna på liseberg. Resultatet kommer bli gråt i några dagar :p Nä skämt åsido, ta bort den och ersätt napp med något annat. Typ en sugleksak eller så sprayar du på något äckligt så nappen smakar fan :) Finns på apoteket.

2018-09-22
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Ja den tanken har faktiskt slagit mig. Får prova det😉

2018-09-22
Barn på 3 år och 4 månader

Ta bort napparna för lillasyster med☺️så gjorde vi o det gick jättebra! Stora var 2,5 år och lillan 1 år

2018-09-22
8kee6
8kee6

Vi hade napp till sonen och när han var 2,5 så började vi med att han bara fick ha den när han sov, sen bara på natten och sen försvann den helt. Fanns inga nappar att sno från lillasyster så det fungerade bra att fasa ut den.

Men är hon så stor så går det ju att prata med henne, tomten kanske kan få dem och ge en extra julklapp eller ge dem till småkatterna på skansen eller liknande.

2018-09-21
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Strax innan dottern fyllde 3 så började vi prata om att sluta med napp. En kväll sa vi bara att inatt är du stor och kan sova utan nappen. Jag hade förväntat mig kaos men efter 2 dagar var det som att den aldrig funnits. Ett tips är att bara bestämma sig och trots jobbiga dagar i början inte ge med sig. Vi lämnade in napparna på Leos lekland och dottern fick ett diplom och blev jätteglad.

2018-09-21
Lilsof
Lilsof

När min dotter skulle sluta med napp så förberede vi henne några månader innan. Hon skulle lämna napparna till tomten, som skulle komma med en överraskning då. Det fungerade jättebra för henne. Hon fråga bara efter nappen en gång den kvällen hon skulle sova.

2018-09-21
pilla79
pilla79

Vi packade ner alla nappar i en liten väska och bestämde att vi skulle åka till leksaksaffären och köpa något för dom. Väl där var han lite nervös när han gick runt med sin väska men hittade sedan en leksaksbil han gärna ville ha. Han gick till kassan och slängde upp väskan med napparna i på disken. Eftersom gan fick något kul för napparna har det inte varit något problem alls. Visst att han frågade var napparna var den första veckan när han var trött men när vi berättade vad som hänt accepterade han det. Han var HELT besatt av sina nappar innan så det gick långt över förväntan. Slutade när han var 2 år och 9 månader. ”Bebisar har napp” säger han nu. Så det gäller nog bara att man bestämmer sig, gör upp en plan och följer den (återfall går helt bort). Se till att barnet är mätt och utvilat också. Lycka till :)

2018-09-21
Mira1510
Mira1510
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...