App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Olika mycket bröstmjölk

Vill bara kolla om det är någon mer än jag där ute som har detta ”problem” (?). Jag har en bebis på strax fyra veckor. Har fått igång mjölkproduktionen bra, han växer och frodas. Men jag har så olika mycket mjölk i brösten. När han ”sover över” och brösten spänner så pumpar jag. Jag får då ut ca 60ml som max ur ena bröstet, samtidigt som jag får ut över 100-120ml i andra bröstet. Jag tycker det är sån otrolig skillnad mellan brösten. Undrar därför hur jag ska göra för att få ”liknande” mycket bröstmjölksproduktion mellan brösten? Någon som har något bra tips? (Bakgrund: när han var nyfödd fick jag sår på bröstvårtan på det bröst som nu producerar mest mjölk, jag pumpade då enbart det bröstet under några dygn, och han fick suga på det andra. Kan detta ha något finger med i spelet?). Tacksam för svar! :)

2018-09-20
ttesss
ttesss
Barn på 1 år och 7 månader

Jag har för mig att mina bröst gav olika mkt i olika perioder. Och i början hade sonen svårt att få grepp om ena bröstet, sen blev det favoriten...

2018-10-29
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Produktionen ökar efter efterfrågan, pumpar man mer på ena och ammar så ökar det bröstet på produktionen och det bröstet man använder mindre blir det lägre produktion på.. det var det vi fick information om vid första barnet.. nu väntar vi fjärde barnet och jag har ammat alla tre hittills och pumpat med elektrisk pump vilket är supereffektivt och har heller haft såriga bröstvårtor eller några problem.. dock vid 3 månaders ålder på bebisen kan man känna en förändring på efterfrågan och produktionen då mjölken ändrar karaktär. Jag var donator nämligen av bröstmjölk första tre månaderna och fick massor med information och tips därifrån..

2018-10-28
flingan32
flingan32

Tack Mimmeey :). Jag pumpar när han sover för länge och det är dags att tömma brösten. Jag vill dessutom gärna öka produktionen så jag kan frysa in mjölk till senare. :)

2018-09-20
ttesss
ttesss
Barn på 1 år och 7 månader

Får jag fråga varför du pumpar? Det gör ju att produktionen av mjölk ökar.

2018-09-20
Vega
Vega

Hej! Det att du pumpar olika från brösten säger inget om din mjölkproduktion, jag t.ex får inget utpumpat från mitt högra bröst! Vissa släpper inte till pumpen helt enkelt! :) Sålänge bebisen växer fint och är nöjd skulle jag inte oroa mig! Sen kan jag varmt rekommendera "amningshjälpens slutna grupp" på Facebook, där finns en massa kunniga människor! :)

2018-09-20
Mimmeey
Mimmeey
Barn på 1 år och 10 månader

Jag ammar oftast båda vid alla amningstillfällen. Och om han somnar efter ett bröst så pumpar jag det andra. Börjar också oftast med det bröstet som det kommer minst ur. Men tack för tipsen! :)

2018-09-20
ttesss
ttesss
Barn på 1 år och 7 månader

Om det inte funkar för dig att amma varannat bröst som föregående föreslog (det andra bröstet kanske hinner bli sprängfyllt med risk för mjölkstockning) så kan man tänka på att man växlar med vilket bröst man börjar med så man inte alltid ammar tex det vänstra först och det högra sist.

2018-09-20
Poppenbüttel
Poppenbüttel

Se till att börja ge honom från vartannat bröst så borde det jämna ut sig om några dagar :)

2018-09-20
Niseen
Niseen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...