App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Jag blir galen snart!

Har en liten kille som snart blir 3 månader. Han har aldrig någonsin sovit mer en 3 timmar i sträck, och nu på nätterna sover han verkligen ingenting. Har samma rutin varje kväll innan nattning. D-droppar, blöja, pyjamas och sen liggamma i sängen. Han somnar till av amningen men vaknar så fort han har gjort det och börjar då fläkta med armarna "att han vill ha bröstet igen." Och så håller det på heeeeela natten lång. Vilket resulterar att jag inte får en blund sömn och blir en grinig morsa. Min rygg orkar inte heller gå upp och vagga honom till sömns då jag gör det hela dagarna känns det som.. Bvc rekommenderar en flaska ersättningen innan läggdags men vill inte riskera att amningen förstörs. Vad kan jag göra? Känns helt hopplöst...

2018-09-19
Iresater
Iresater
Barn på 1 år och 9 månader

Hej Iresater!

Precis så gör min pojke också! 3,5 månader gammal.

När han vevar/slår med armarna funkar alltid något av följande:

Han behöver rapa!
Jag rapar honom efter varje liggamning om jag inte somnar ifrån. Sätter mig upp i sängen och lägger honom mot axeln och han somnar oftast inom någon minut om på egen hand när jag lägger ner honom. Jag undvek att rapa honom på nätterna i början för att jag trodde det skulle vara svårt för honom att somna om. Men det har visat sig vara ett måste för att kunna sova gott och längre.. Det blir oftast 4-5 timmar som längsta sovpass under natten. Men ibland underbara 6 timmar!

Ibland är jag bara i vägen.
Han slutar veva så fort jag flyttar mig lite så vi inte har kroppskontakt och han kan lägga sig tillrätta som han vill.

Kanske funkar något av dessa för er också. Eller hittar du någon annan lösning. Berätta gärna hur det går för er här i tråden!

2018-09-27
Enbarnsmor81
Enbarnsmor81
Gravid i vecka 38

Jag har en femmånaders som började få ersättning en gång om dagen vid ungefär tre månaders ålder, det påverkade inte amningen alls. Däremot spelar det ingen som helst roll om det är amning eller flaska hon får som sista mål på kvällen, hon vaknar efter samma tid ändå. Så det är ingen mirakellösning för alla men däremot kanske det kan ge dig avlastning så att du får vila?

2018-09-20
Vega
Vega

Är det bara på nätterna han inte sover längre stunder? Har du kollat om han kan ha kort tungband? Min grabb hade det och det gjorde bland annat att han fick anstränga sig så mycket för att amma att han somnade av utmattning, för att sedan vakna igen efter en liten stund eftersom han fortfarande var hungrig. Kan vara värt att kolla :)

2018-09-19
Marnie89
Marnie89
Barn på 2 år och 3 månader

Prova att pumpa och ge på flaska ? Stimulerar mjölkproduktionen samt att du ej behöver ge ersättning? Upplevde att när min grabb var liten så fick han i sig både mer och snabbare och somnade gott på det.

2018-09-19
Hyrkes
Hyrkes
nyfödd bebis

Vi ger ersättning 3 ggr om dan, har inte märkt nån skillnad av det. Ammar utan problem. Hon sover iallafall 4 h- 4,5 h av ersättningen :-).

2018-09-19
Ajarlen
Ajarlen
Barn på 1 år och 8 månader

Tror inte bäbis kommer rata bröstet med ett mål ersättning på natten...men låter som problemet är att han somnar vid bröstet o sen blir lixom väckt av att du lyfter honom...testa led att rapa honom lite efter bröstet o sen vagga lite o ner i sängen, så han får sova på egen hand om man säger så...testa olika saker o se vad som passar er bäbis bäst 😀

2018-09-19
Lily1988
Lily1988

Helammar du annars och ger bara till natten? Är så rädd att han ska börja rata bröstet om jag introducerar ersättning :(

2018-09-19
Iresater
Iresater

Jag skulle testa ersättning till natten om jag vore du, det är mer mättande och vår bebis på 6 mån sover hela nätter nu :)Lycka till!

2018-09-19
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...