App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Smakportioner

Hur snabbt utökade ni från att bebis fick få smaka t.ex från fingret till att byta ut ett mål mot mat? Nu är min lilla bara 4 månader så har ingen brådska att introducera mat men funderar hur ni andra gjort? 😊

2018-09-18
Teskedsgumman
Teskedsgumman
nyfödd bebis

4-5 månader gav vi smak på fingret av vår mat samt lite fruktpuré (burkarna för 4-5 månader), vid 5-6 månader gav vi en portion gröt och från 6 månader bytte vi ut ett mål per vecka till mat förutsatt att magen fungerade bra. Om han blev hård i magen väntade vi en vecka extra innan vi bytte ut ett nytt mål. Nu vid 8,5 månad äter han endast mat

2018-10-12
MammaKotte
MammaKotte

Jag har börjat ge smaksensationer nu när vi äter. Ammar henne före. Hon verkar gilla aĺlt hon får och vill gärna smaka mer varje gång. Är det något speciellt man ska vara försiktig med förutom de klassiska att inte ge honung, mörka bladgrönsaker till barn under ett år?

2018-10-12
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Sonen var Inte ett dugg intresserad av smakportioner alls förrän han var ca 5,5 månad. Har ökat lite mer för varje dag som går och nu är han 7 månader om några dagar och äter tre mål om dagen (frukost, lunch och middag). Och däremellan ersättning.

2018-09-20
Eeemmmmyyy
Eeemmmmyyy

Tack för alla bra tips 😊

2018-09-19
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Vår son fick börja smaka vid 4 månader och ÄLSKAR mat. Nu blir han 6 månader i nästa vecka och äter 2 mål om dagen. Han började få en portion gröt på morgonen vid 5 1/2 månad och nyligen ca 1/2 burk mat på eftermiddagen.
Vi kör på samma sätt som med dottern, ökar på allt eftersom, men relativt fort och kollar bara så magen fungerar som den ska :) (vår dotter är idag 2 1/2 år och äter i stort sett ALLT, speciellt på förskolan 🙈😂)

2018-09-18
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader

Min yngsta är drygt fem månader och ÄLSKAR mat. Hon får lite gröt och plommonpuré på morgonen när vi andra äter (typ fyra teskedar, mycket hamnar i ansiktet 😅), sedan liknande portion burkmat på eftermiddagen (fryst in kuber, precis som becaliten, men av köpt mat och inte egengjord). I övrigt får hon smaka pasta, soppa, bröd osv., går inte med på att bli utan om resten av familjen äter! Är bebisen intresserad och magen funkar så kör på om det känns bra!

2018-09-18
Vega
Vega

Vår son började med smakis vid 4 mån men ökade på snabbt då jag kände att amningen inte räckte till. Så blev gröt, först någon sked sedan mer och mer, skrap från banan osv. Han har visat jättestort intresse för att äta och behövt det. Dottern hon visade lite intresse för mat och ammade helst så hon fick mindre portioner. Vid 10 månader åt hon kanske 1/2 portion gröt på kvällen, sonen som nu är 8 mån äter hel portion gröt på kvällen sedan länge.

2018-09-18
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Här har barnen fått visa intresse av mat. Men de fick börja smaka när dem va runt 4- 6 mån, minsta avskydde det, tog lång tid att få igång annan mat än amning. Nu är han 15 mån och fortfarande lite svår med mat, pureer har aldrig fungerat ska vara större bitar, medan hans största bror fick smaka från fingret vid 4 mån skulle bara få smaka. Det gick inte han blev helt tokig i hemmagjorda morotspureen så illtjöt efter mer. Gav honom lite mer och utökade under några dagar så han fick ett måäellanmål med pureer då.

2018-09-18
anotherplace
anotherplace

Hos oss gick det väldigt snabbt från smakportion till att byta ut amningen. Hon vägrade fortsätta och amma när hon var 7 månader, utan det var bara vanlig mat som gällde. Så det gick väldigt smidigt med övergången här 🙂

2018-09-18
19Sandra87
19Sandra87
nyfödd bebis

Jag tror det gick ganska snabbt nu med tredje barnet, men hon visade väldigt tydligt att hon var intresserad. Hon fick börja provsmaka så fort hon hade åldern inne och hon ville inte ha pure utan riktiga bitar att hålla i själv.

Nu vid 9 månader så ammar hon bara kväll och natt plus om hon är väldigt trött mitt på dagen. Annars är det bara riktig mat som gäller.

2018-09-18
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

*Hur ni andra har gjort.

2018-09-18
Teskedsgumman
Teskedsgumman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...