App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hjälp mig sluta amma

Hjälp behövs... Jag har letat och googlat (på svenska och engelska) men ingenting som liknar vår situation har dykt upp. Mitt barn ammar fortfarande natt och jag bara väntar på att han ska tröttna. Han är nu 17 månader och verkar bara tycka om det mer och mer. Jag jobbar och tar alla nätter eftersom pappan jobbar skift. Lillen vaknar mellan 3-5 ggr per natt vanligtvis. Jag klarar det eftersom jag somnar tidigt med honom, ca 20.00, går upp 6.45. Ja, jag vill sluta amma. Vi har testat fyra nätter, cold turkey mha pappan som sov med honom då. Tillslut blev föräldrarna uttröttade och behövde sova... Jag blir så avis på de som det tar ett par nätter för och där barnen ledsnat själva när de fått mat och ersättning. Jag har testat välling massor av gånger, inte gott! Äta mycket och sent, snuttar ändå! Ersättning sent och på natt, nej tack! Hit med tutten! Ja här då, säger mamma efter ett tag när självbevarelsedriften tar över och jag måste få sova. Ska jag smörja in tutten med stop-och-väx? Ska jag rymma till Bahamas i en månad eller klä ut mig till gubbe? Skämt åtsido. Jag har förstått att jag har ett enormt tålamod och klarar att jobba trots zombie - känslan, men det skulle vara skönt att få sova.

2018-09-17
Mullanwow
Mullanwow
Barn på 2 år och 11 månader

min dotter ammade tills hon blev 2 år, hon blev stora syster så jag ammade 2 barn, men efter 2 veckor fick jag sår och satte då dit en amningsnapp, hon tyckte det var jätte konstigt men jag sa att vill du ha tutte så får du använda den på men det blev för Kosntigt och då slutade hon, önskar i efterhand att jag användt amningsnappen tidigare

2018-12-22
mammatill6
mammatill6
Bebis på 2 månader

Hej jag har en son på 15 månader som också vägrar sluta amma! Har iaf lyckats trappa ner de till bara natten. Men de kommer dagar han vill ha på dagen också o eftersom jag inte ger med mig blir han såå arg! Vet inte hur de ska gå till att sluta amma helt! Just på natten vill o behöver man ju sova så de lättaste då är ju att slänga fram tutten så de blir tyst. Jag har funderat på o fråga om såna tabletter som stoppar produktionen, , vet inte ens om man får ta dom i det syftet?

2018-12-21
julinjessica
julinjessica
Barn på 2 år och 6 månader

Hej Zavita! Ja det låter smart. Jag kanske får ställa till det med Plåster eller citron och sånt så han förstår. Det är jättejobbigt nu när han är förkyld också.

2018-11-02
Mullanwow
Mullanwow

Hej! Jag har haft samma med min stora tjej. Ammade henne i 3 år och 2 månader men försökte sluta många gånger och provade många olika sätt sedan hon var 2 år men men. När hon var 3 fick jag ett bra förslag av min faster som själv hade nyligen slutat amma. Plåster på tuttan så att det finns ingen möjlighet att få tag i den och säg att du har ont. Efter ett par veckor slutade dottern fråga om jag fortfarande hade ont och då tog jag bort plåster ☺️

2018-10-02
ZavintaS
ZavintaS

Tack för pepp alla! Han sover med mig, pappa jobbar oregelbundna tider och vi hyr ut en uthyrningsdel. Om ett år ska vi sluta hyra ut och då får lillen eget rum.

Jag kanske ska testa att lägga honom i spjälsängen bredvid min säng i alla fall.

Ja, tufft kommer det bli men vi måste göra något snart.

2018-10-02
Mullanwow
Mullanwow

Min son ammar fortfarande med 15 mån, han va fruktansvärd med amningen var 3e timme på nätterna fram till 9. 5mån, då bestämde jag att han fick flytta in i sitt rum. Då sov han plötsligt hela nätter. Amningsperioden på natten kunde jag i efterhand inse berodde på när vi gick å la oss så stördes han av oss även att man smög in å la sig bara, så då vakna han av att vi var i rummet. Jag höll på att bli galen av att inte sovit en hel natt på ca 10 mån, nu ammar han fortfarande fast bara 1-2 gånger/dag. Om jag är hemma när han vaknar eller när jag kommer hem från jobbet. Sover eran i samma rum som er? Kanske kan hjälpa annars att låta flytta till eget sovrum. Inte kanske det man vill med ändå så pass små men tänkte om de kunde hjälpa (vi hade prövat lämna bort en helg men så fort han var hemma var det bara bröstet igen. han vägrade nästan vanlig mat fram till dess att han fick flytta ur vårat sovrum)

2018-09-18
anotherplace
anotherplace

Min dotter ammade till hon bar nästan två år, mycket mysigt tyckte vi båda men sömnen är skitviktig! Jag tror egentligen inte det handlar om hunger i den åldern utan om närhet, trygghet och vana. Vi såg till att tjejen åt bra under dagen och det varierade förstås men alltid en hel portion gröt på kvällen vid kl 19. Mycket utevistelse och tanka frisk luft och ljus, men däremot mörka nätter. Tydliga nattningsrutiner mm. Förskolan var bra då den ger mycket stimulans och naturlig trötthet, även lagom med sömn dagtid bra en inte för mycket. Jag slutade inte tvärt, det hade varit skitjobbigt, jag minskade sakta. Bestämde ett klockslag att före kl 02 så får hon inte bröstet, då nattade jag om på annat sätt, eller min man. Tig bort bröstet och gav närhet istället. Ganska snart slutade hon vakna så mycket, och vid 20 månader vaknade hon bara en gång på natten och fick då komma över och amma och sova lite till. Sedan då hon var 22 månader, tog jag bort bröstet en morgon, hon grät 5 min, och två minuter nästa dag, sedan var det glömt. Gick otroligt bra. Min tjej var sjukt snuttig och tuttig som bebis, sov bara vid bröstet. Men som sagt det som händer på dagen påverkar natten, sedan har jag för mig att första trotsperioden ligger där vid 17-18 månader? Kanske också det gör att behovet av trygghet är stort

2018-09-18
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Hade en som höll på hela tiden, men när jag blev gravid igen bestämde jag att nu får det vara slut, hon var nästan 2 år. Sov med tight tröja på natten så hon inte kunde dra upp den och de föörsta nätterna fick pappa ta.

Ville vila upp lite innan nästa barn.

Om du kan få någon att ställa upp på nätterna så gör det. Jag hade även pipmugg med vatten att erbjuda om det blev skrik.

Lycka till

2018-09-18
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Exakt! Det gäller att du inte ger dig när bebisen gråter! Det är ju svårt men du får ställa in dig på det :-)

2018-09-18
Dina0123
Dina0123

Kaffe, ha ha! Jag har läst om någon som tog på citronjuice och sa att mjölken blivit sur. I boken A tree grows in Brooklyn är det en mamma som målat ett monster på titten, men så långt ska jag inte gå 😂. Ska tillägga att det är väldigt mysigt att sova ihop och amma. Men nånstans måste han lära sig art sova själv också och att han klarar av det tänker jag.

2018-09-18
Mullanwow
Mullanwow

Ja han är verkligen en tuttbebis😁. Bra förslag med barnvakt under natten. Vi har både farmor och samt mormor och morfar nära. De skulle kunna ta ett par nätter i var, sen pappren och sen jag. Och då ska jag vara bestämd och inte vika för gråt.

2018-09-18
Mullanwow
Mullanwow

Min styvmamma hade samma problem med min lilla lillasyster hon är idag 5 (sladdis). Hon vägrade ge upp tutten fram till hon var 2 år då hennes mamma till slut smörjde in bröstvårtorna med kaffe och då var det helt plötsligt inte lika gott längre haha. Mitt problem är tvärtom, har en liten på 7v som jag kämpat med o ge tutten men som bara vill kriga så nu ger jag upp. Barn är verkligen så olika =)

2018-09-17
Ayolo4life
Ayolo4life
Barn på 1 år och 7 månader

Oj du verkar ha en riktig tuttbebis! :-D bebisen har ju helt enkelt fått in tutten som vana, inte för att han vill äta utan vill bara ha tutte. Du säger att du har testat allt. Alltså det här är kanske ett dumt förslag men kan du inte be dina föräldrar/svärföräldrar eller någon vara barnvakt ett par nätter? Att du och din man sover på annat håll så får föräldrarna hjälpa lite. Det blir ju ingen boob där :-) Kanske kan vara värt att testa?

2018-09-17
Dina0123
Dina0123
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...