App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

När berättade ni för nära och kära ?

Hej. Mitt stora dilemma just nu, när ska vi berätta att vi ska ha barn? Min sambo tycker att det är på tok för tidigt att berätta, det tycker väl jag också egentligen men jag vill så gärna berätta vår stora nyhet för mina/min sambos föräldrar! Vänner osv tänker vi absolut med vänta lite med ett tag. Är än så länge bara i vecka 4. Min sambo tycker att vi ska vänta några veckor till men jag vet inte om jag orkar vänta så länge. Vi ska givetvis berätta tillsammans hur som helst :-) Min andra fråga: Jag börjar en helt ny tjänst imorgon, mitt drömjobb verkligen och är såklart supertaggad. Men är livrädd över vad som ska hända när jag så småningom måste berätta att jag är gravid.. kommer ju inte gå att hålla hemligt hur länge som helst. Ni med erfarenhet, hur gick det för er i liknade situation? Fick ni behålla tjänsten? Tog dom det bra? Man blir ju såklart nervös. Tack fina ni! :)

2018-09-16
liisenb
liisenb
Bebis på 10 månader

Grattis till dig också :) Klev in i vecka 5 denna vecka, och igår berättade vi för mina föräldrar, sambons föräldrar kommer vi också berätta för i veckan troligtvis :)
Gud så glada dom blev :´)

2018-09-18
liisenb
liisenb
Bebis på 10 månader

Grattis till graviditeten! :) jag har faktiskt samma problem, vi är också i v4. Men vi valde att berätta för våra föräldrar! Tänkte att det kunde vara skönt att ha någon att vända sig till om det inte skulle gå bra.. Men vännerna får vänta tills v12 ;) angående jobbsituationen har jag tyvärr inga tips. Kanske vänta sålänge det bara går, eller var ärlig från start. Du kanske märker vilket alternativ som känns bäst för dig när du har pratat med med din chef. Hoppas det löser sig för dig!

2018-09-18

Tack för peppande mail!

Mallapallaa: Känns skönt det du skriver. De enda vi kommer att berätta för är våra föräldrar, ifall något nu skulle gå snett vilket vi självklart inte tror och hoppas. Vänner/bekanta får vänta till efter v. 12 :) Men visst känns väntan lång. Det blir något att se fram emot, så ser vi det ändå. Jobbet får bli som det blir, men som du skriver, fokus nu ligger på att bara vara jag, göra mitt allra bästa, komma in mitt team :-) Förhoppningsvis kommer det att gå bra. Kram

2018-09-17
liisenb
liisenb
Bebis på 10 månader

Ang ditt jobb om dom gör sig av med dig ang graviditet kan dom inte göra enligt lag, har jag för mig. I första hand måste dom omplacera dig. Läs igenom Lagen enligt anställningsskydd om du är orolig. Lycka till med graviditeten :)

2018-09-17
Arleheim
Arleheim
Barn på 1 år och 11 månader

Vecka 4 är ganska tidigt att berätta i. Jag förstår känslan dock, jag ville berätta för hela världen så fort vi såg plusset. Det vi valde att göra var att i vecka 5 berätta för ett par av våra närmsta vänner som har barn. Några som vi visste inte skulle berätta vidare. På så sätt hade jag någon att bolla tankar och oroligheter med när det behövdes. Det räcker långt att ha någon mer än sin partner. Sen tyckte vi det personligen var skönare att slippa behöva förklara för så många vad som hänt ifall vi skulle få missfall. Idag är jag i vecka 14 +4 dagar och vi har fortfarande inte berättat för alla de närmsta. Det är mysigt att ha en liten hemlighet. Sen är jag bara provanställd så jag förstår dina farhågor. Det är också en anledning till varför vi inte berättat för alla i vår närhet. Det vore tråkigt om det kom ut och nådde chefen innan jag själv berättat. Ens chef får inte sparka en eller sålla bort en på grund av ens graviditet men vi vet alla att det händer ändå. Jag har vart jätte nervös inför just det. Men i fredags valde jag att berätta. Man ska nog inte övertänka det som jag gjort. Det är onödig stress som man kan undvika. Försök komma in i jobbet och gänget och visa vad du går för och vad du bidrar med. Sen berättar du när det känns bra. Förhoppningsvis är du redan en del av arbetsplatsen när du berättar så det blir svårt för dom att tänka sig den utan dig. Det är iaf det jag hoppas på. Lycka till :)

2018-09-17
Mallapallaa
Mallapallaa
Bebis på 12 månader

Tack snälla ni för svaren. Pratade igårkväll jag och min sambo och jag känner trots att jag bara nu är i v.4 så vill jag berätta för mina föräldrar, så det blir av i veckan! Angående jobbet, man hoppas ju verkligen att man blir bemött med glädje och att det inte bör spela någon roll med graviditeten, men man har ju hört historier om tjejer som inte får vara kvar :( Detta är ett stort seriöst företag och jag tror och hoppas att det kommer att gå jättebra :) Det känns så!

2018-09-17
liisenb
liisenb
Bebis på 10 månader

Berättade för familjen i vecka 6 genom att köpa muggar där det stod mormor och morfar/farmor/farfar på :) Du behöver inte säga något till chefen förrän det är 2 månader kvar till beräknad förlossning egentligen! Dock så lär det ju synas🙈 Arbetsgivare bör inte strunta i att anställa pga graviditet men kan i vissa fall göra det och säga att det beror på något annat🙄

2018-09-16
Bebis på 15 månader

Vi berättade för närmsta familj i v14, för släkt och vänner runt v17-20. Då kändes allt helt säkert 😊

2018-09-16
VeraHag
VeraHag
Bebis på 17 månader

Vi berättade för våra närmsta i vecka 8, just av den anledningen att om det inte skulle gå bra så skulle som veta varför vi inte skulle vara på topp. Jag började också arbeta på en ny arbetsplats i samband med att jag blev gravid och berättade för min chef i v12 av egentligen samma anledning som vi berättade för våra familjer. Av min chef fick jag endast positiva reaktioner och jag jobbade några månader till innan semester/graviditetspennig. Inga konstigheter alls 😊 så berätta när ni vill. Alla tycker ju såklart olika men för mig kändes det som en trygghet att några visste om det just ifall något skulle hända.

2018-09-16
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Vi har berättat för de som vi litar på och de vi hade vilja haft stöd av om något hänt. Min första graviditet slutade i missfall i vecka 14. Men självklart ska man göra det som känns bäst för sig själv.

2018-09-16
Lilsof
Lilsof

Jag tror att allt kommer att gå superbra som vi lever, men som sagt det är ju tidigt fortfarande och man vet ju som sagt aldrig. Jag kommer nog att berätta för mina föräldrar i veckan trots allt :-)

2018-09-16
liisenb
liisenb
Bebis på 10 månader

Mycket kan hända när man fortfarande är så tidig men om jag var du hade jag berättat för mina närmsta så de finns där om nu något skulle hända! (inte så positivt kanske!) men har själv haft ett ma i vecka 10 i år och ett missfall i vecka 6 i år. Nu är vi i vecka 22 och väntande ett tag innan vi berättade! Min mamma fick veta direkt så hon kunde finnas där☺️Men gör som du vill! Alla gör olika🙂

2018-09-16
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...