App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Studerar och är gravid

Hej! Jag har just påbörjat en 3 årig utbildning och fick nyligen veta att jag är gravid och väntas föda i mitten av maj. Dvs innan första året på skolan är slut. Någon som varit med om detta och hur gjorde ni? Finns det möjligheter att läsa klart terminen snabbare? En annan fundering som tar upp sjukt mycket tid och oro, om jag tar mammaledig ett år kommer jag komma in i läsandet igen eller kommer jag glömma allt och hamna efter. Samvetet att fortsätta plugga med en bebis då inte all fokus är på bebisen utan på plugget känns tungt. Den tid en går aldrig att få tillbaka medans plugget går att ta igen. Som sagt erfarenheter/tips kring detta!!

2018-09-16
annahogby
annahogby
Bebis på 9 månader

Jag fick barn i juni, hann läsa klart förra terminen o har nu fortsatt som vanligt, har sonen med mig oftast o det funkar super att plugga med litet barn (förutsatt att barnet inte har kolik eller så såklart) nöjd över mitt beslut som ett tag kändes tungt. Tankar kring varför inte mitt barn skulle få vara hemma ett år med mig skavde men det är han nästan bara att vi är iväg en del o pluggar mellan lek o bus :)

2018-09-17
Litenpåge
Litenpåge
Gravid i vecka 24

Hej!
Ett lite annat perspektiv än de som svarat tidigare får du av mig som jobbar på en högskola sedan många år tillbaka.
Det jag rekommenderar dig är att i ett ganska tidigt skede ta kontakt med skolan, då tänker jag programansvarig eller liknande, för att ta reda på vilka möjligheter du har att ta paus i dina studier alternativt slutföra kurser ”i förtid”. Det kan ju vara så att du kan få ”tenta av” vissa saker tidigare.
Det beror ju väldigt mycket på vilken typ av utbildning du läser om detta är enkelt eller inte.
Paus pga föräldraledighet tror(!) jag är en rättighet, men om du vill försöka studera under tiden kanske det är bra att lägga upp en plan för det tillsammans med någon inom skolan.
Lycka till oavsett vad du väljer att göra!

2018-09-17
Meiyali
Meiyali
Barn på 1 år och 9 månader

Tack för svar! Känns bra att veta att det är många som kan lösa det på så sett. Har inte gått in i det hela ännu och läst på att man kan hoppa av där man är och sen hoppa in på samma ställe igen. Det vore superbra då man inte vet hur pass tufft det blir med 2 barn och plugg.

2018-09-16
annahogby
annahogby
Bebis på 9 månader

Jag studerar just nu, väntar barn 27 november. Är inne på termin 7 av 8 på grundlärarprogrammet. Har just nu praktik fram till den 9 november och hoppas kunna fullfölja hela den tiden. Min tanke är att fortsätta mina studier om möjligheten finns annars kommer jag att ta 1 års uppehåll. Jag känner att jag iaf vill prova att köra hela vägen, men funkar det inte så kommer jag att prioritera min familj.

2018-09-16
TantMarina
TantMarina
Barn på 1 år och 7 månader

Jag läser till socionom (7 terminer). Födde min son i april termin 4 och läste klart till sommaren utan problem. Har sedan varit mammaledig i ett år och nu i september började jag termin 5. Väntar barn nr 2 i april och tänker fortsätta och göra klart min utbildning den här gången.

2018-09-16
emeliewilliams1
emeliewilliams1

Hej! Jag pluggar 3e terminen på förskollärarprogrammet och skall ta paus i januari i ett år för föräldraledighet☺️Sedan fortsätter jag där jag slutade och läser klart de 2 sista åren med en ny klass☺️Så smidigt! Om man verkligen vet att utbildningen är något man verkligen vill kommer inte intresset avta😀

2018-09-16
8kee6
8kee6

Hej, har dock ingen erfarenhet själv om detta men tror att du kommer att klara av det galant! Du får helt enkelt påbörja, ta paus, och sedan hoppa på igen, om det fungerar så alltså. Allting löser sig iallafall :-) Själv är jag också beräknad att föda i mittet/slutet på maj, vilket känns helt fantastiskt :D jag börjar min nya tjänst imorgon och är lite orolig över hur det ska gå med allt. men som sagt, allting löser sig. Lycka till! :)

2018-09-16
liisenb
liisenb
Bebis på 13 månader

Jag går strax på föräldraledighet, och har börjat termin 3 på förskollärarprogrammet. Det kommer inte vara några problem för dig! Du påbörjar och avslutar dom kurser du kan, sedan går du på ledighet 1år och hoppar sen in i termin 2 där du slutade året innan. Det är knappast svårare att ta ledigt från plugg än från jobbet och komma in i det igen. Allt handlar i slutändan om motivation och disciplin. Vill du klara det så kan du :)

2018-09-16
Niam92
Niam92
Bebis på 2 månader

Men om du tror att du kommer glömma allt så är det väl ändå ingen idé att plugga, du pluggar väl för att lära dig något som du ska arbeta med 😉 Jag började plugga när min sambo var föräldraledig och upplever att jag har mer tid med sonen som studerande än som heltidsarbetande

2018-09-16
JennyLowerot
JennyLowerot
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...