App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur räknar man gravid-penning?

Som sagt, hur räknar man dom 60 dagarna för gravid-penning? Börjar man räkna på BF eller dagen innan? Kommer ansöka om 60 då jag har ett väldigt tungt arbete som redan gjort att jag blivit deltidssjukskriven men jag förstår inte riktigt de som står på FK hemsida om när man börjar räkna? Någon som vet?

2018-09-16
Hallonputte
Hallonputte
Barn på 1 år och 7 månader

Tack för alla svar! Jo att man bara har pengar fram till 11 dagar innan BF vet jag, kan ta ut både sem.dagar som jag får efter årsskiftet och föräldradagar då min man enbart kommer ta sina 90 dagar... men då vet jag att man räknar från BF, orkar verkligen inte ringa ner FK igen, känns som om jag ringer dom minst 2 gånger i veckan😂

2018-09-16
Hallonputte
Hallonputte
Barn på 1 år och 7 månader

Ett tips är att ringa till FK - fattar själv inget av det som står på hemsidan men fick ett väldigt bra bemötande och hjälp när jag ringde dem med frågor som rörde grav.penning.

2018-09-16
Alionken
Alionken

Du ansöker bara exakt 60 dagar från bf datum. Så justerar dem de om de skulle va något. sen som nedan skriver så är de bara fram till 11 dagar innan bf men då kan man ta du föräldrapenning eller semester dagar om man har 😊 jag har bf 15 oktober och fick gå hem 16 Augusti på grav penning.

2018-09-16
Lica92
Lica92
Barn på 1 år och 8 månader

Jag ansökte om det med dottern. Dom varar bara till 11 dagar innan bf vad jag kommer ihåg. Tror jag. 🙈 Det bästa är att ringa Föräskringskassan.

2018-09-16
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Bebis på 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...