App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Min 1,5 åring äter Bara gröt och vägrar vanlig mat?!

Min snart 1,5 åring lever på gröt , han vägrar äta ”vanlig” mat. Har provat typ allt. 5 av 100 gånger man försökt få i han en tugga av annan mat så har jag lyckats . Vet inte vad jag ska göra längre?? känns som det är bara jag som har det här problemet ... han har även precis börjat på förskola men äter inte mat där och det kommer ju inte funka i längden om det fortsätter så ... finns det nån med erfarenhet av detta ? Tips?

2018-09-14
Shorty93
Shorty93
Barn på 2 år och 10 månader

Min son på 3 år äter inte heller någonting i princip. Just nu lever han på pasta, köttbullar, kall korv, hård bröd och korv. Vissa dagar bara pasta, vissa bara köttbullar osv. Det finns diagnoser för matvägran och jag tror han har någon sån ätstörning. Förut åt han bara gröt, flera gånger om dagen men det ratas nu. På förskolan äter han nästan bara hårt bröd och dricker mjölk. Han är såpass stor och förståndig så vi har försökt att prata med honom och han förstår men är otroligt ångestladdat för honom. Vi har tagit upp problemet med läkare som säger att han växer på längden och är glad och pigg så att han är underviktig är inget de tycker är något bekymmer. Än. Han är 97 cm och har precis kommit upp i 13 kg. Att sluta ge honom den mat han faktiskt bara äter är inget alternativ för oss, han har förmodligen inga vidare hungerkänslor samt att han inte har ett enda gram underhudsfett att ta ifrån. Trots detta är han väldigt begåvad och utvecklad för sin ålder. Tror tyvärr man bara får acceptera att barn är olika och de som säger att de inte serverar annat till sina barn har nog inte så stora problem tror jag. Den dag min son äter samma som oss kommer jag vara lyckligast i världen :) För vissa vänder det så jag håller tummarna för er och oss!

2018-09-16
Mira1510
Mira1510

Har bara klarat av att låta han gå hungrig en hel dag, har naturligtvis erbjudit han vanlig mat under hela dagen men han har bara vägrat och gått runt och gnällt för han är hungrig . Till slut känner jag bara att jag måste få i honom nånting .
Frukt äter han inte heller bara typ sånna där smoothies med frukt i tuber , det äter han ibland . Han är verkligen envis !

2018-09-15
Shorty93
Shorty93
Barn på 2 år och 10 månader

Ja det blir ju verkligen frustrerande och man känner sig typ misslyckad och undrar om vad man gör för fel ? Okej men skönt att höra i allafall att man inte är ensam !
Hoppas verkligen att allt vänder snart .

2018-09-15
Shorty93
Shorty93
Barn på 2 år och 10 månader

Tror på att man fär förhärda sig lite och låta barnen gå hungriga om man inte äter av maten. Har en flicka på 3 år och hon äter vissa dagar väldigt lite eller inget av maten. Men om hon inte äter mycket frukost, nästan aldrig, så kanske det blir mera av middagen ist.

Vi har som regel att man äter samma allihopa, inte min minsta som bara är 9 månader då men de andra.

Tycker han inte om frukt heller? Här Kan det bli bara potatis ibland,

2018-09-15
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Åh jag förstår verkligen din frustration.
Min förstfödda dotter åt inget förutom välling typ.
Och välling drack hon till typ 3-4 års ålder.
Det var ju det enda man fick i henne.
Tyvärr har hon aldrig varit glad i mat. Inte ens nu 6 år senare 😱
Men när dom blir äldre är det viktigt att man lär dom att äta det som serveras. Och INTE ge dom annat i mellan. För det kan dom klara sig på och hålla sig mätta. När vi är lite tuffare nu så äter hon faktiskt.
Så det är bara och kämpa på. 👊

2018-09-15
JennyViTe
JennyViTe
Barn på 1 år och 7 månader

Ja precis , min son rynkar på näsan åt typ allt förutom gröt och kex eller majskrokar eller liknande. Erbjuder mat hela tiden och han får sitta med oss när vi äter men slutar oftast med att han får gröt. Har läst nånstans att man ska låta dom gå hungriga om dom inte äter det man erbjuder ... men har verkligen inte hjärtat för att låta han gå hungrig och grinig !

2018-09-14
Shorty93
Shorty93
Barn på 2 år och 10 månader

Ja jag har testar i princip allt , sen är han ju en sån där som
Inte vill kladda med händerna . Han tar inte i nånting som är liksom kladdigt eller blött osv ... han tittar oftast bara på det och ser jätte äcklad ut och sen kastar allt på golvet. Till exempel kex och typ majskrokar och sånt tar han i och äter också annars ingenting annat! :(((

2018-09-14
Shorty93
Shorty93
Barn på 2 år och 10 månader

Har du testat olika konsistens på maten? Mina har vägrat mosad mat utan velat ha bitar att hålla i och äta själv. T.ex potatis, kokta morotsbitar, små bitar köttbullar, mjuk fisk.

2018-09-14
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Jag har en sån som är 10 år och matvägrar vissa saker fortfarande! Riktigt frustrerande när man slavar i köket och lillskiten rynkar näsan varenda jäkla gpng. Sen tio år tillbaka!! Mitt bästa tips är att göra matsituationen odramatisk. Vill han inte ha, fine. Men sitt kvar vid bordet när vi andra äter. Fortsätt erbjud mat och servera gröt som frukost, mellanmål och kvällsmat.

2018-09-14
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...