App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tips om föräldrapenningen?!

Hej! Jag och min partner väntar på våran första bf 24/11 ♡ Men vi är oroliga gällande ekonomin sen när man går på sin föräldraledighet. Kommer vi klara oss? Vad kan man göra för att använda den på bästa sätt? Hur gjorde du och din partner? Förstår att det kommer bli knapert men man vill endå kunna leva lite också om ni förstår mig rätt. Godtar alla tips! ♡ Hälsningar oroliga blivande föräldrar 😂

2018-09-14
Guldiz
Guldiz
Gravid i vecka 33

Jag tog ut mer i början av föräldraledigheten och mindre på slutet. Tyckte att det gick åt mer pengar i början och om det blev över så la jag bara undan på ett sparkonto och plockade när det behövdes lite extra. Vi gjorde även en gemensam budget och använde appen Tink för att se vad vi la pengar på.

2018-09-15
sofiazethraeus
sofiazethraeus
Bebis på 2 månader

Dubbeldagar kan man endast ta ut under det första året, har flera vänner som har missat att använda dem. Det kan vara skönt i början av föräldraledigheten för att få lite avlastning och att båda får lära känna barnet. Ring och prata med Försäkringskassan, de är väldigt trevliga och ställ alla frågor som t.ex. "Vilka och hur många dagar kan jag spara till senare?" Vi har ringt massor :)

2018-09-15
sofiazethraeus
sofiazethraeus
Bebis på 2 månader

Vi har valt att leva enkelt under fl och bara tagit ut 2-3 dagar i veckan. På så sätt har vi kunnat spara dagar och vart hemma några extra månader på somrarna och över jul. Ta inte ut mer dagar än man verkligen måste första året, då man måste ta ut full ersättning efter det.

2018-09-15
Lilsof
Lilsof

Ta ut samma antal dagar / månad så vet du vad du får ut exakt varje månad (funkar till barnet är 1 år sen gäller andra regler). Bjud in er på middag någon gång i veckan hos era föräldrar om ni har möjlighet till det. Ingen stress under fl så gå dit du ska ist för att ta bilen. Planera matsedel och handla 1 gång / vecka. Handlar bara blöjor när det är rabatt (gå med i Liberoklubben så får du hemskickat + att Ica, Willys, Coop brukar ha egna kampanjer). Kolla i reklambladen vilken mat som är på rabatt tex om kycklingen är jättemkt billigare och ni äter det ofta bunkra då och frys in. Se över vad ni betalar för: behöver ni så många tv-kanaler?/surf på mobilen?/tidningsprenumeration?/amortera så mkt på lånen? Osv osv. Varje krona gör sitt under fl! Köp begagnat till barnet (sälj ev vidare om ni inte planerar syskon inom kort). Lycka till!

2018-09-15
Mammmaw08
Mammmaw08

Om du loggar in på försäkringskassan och går in på planera föräldrapenning. Där kan du planera och se hur mycket du får ut i pengar och hur många dagar ni har. När jag gjorde det så planera jag så jag fick ut ungefär samma pengar varje månad. Vissa månader tog jag ut mer och vissa mindre. Beroende på vad vi behövde just då.

2018-09-14
pilla79
pilla79
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...