App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Börja med hel-ersättning

Hej! Min bebis är snart 4 månader, vi har kombinerat amning med ersättning nu ett tag men ska gå över till att ge bara ersättning så småningom. Ersättning är ju inte lika smidigt när man är ute på vift, liksom inte som med amning då det bara att ta fram bröstet. Man ska ju koka upp vattnet först o sen låta det bli kallt i kylen, har fått info från BVC att man inte ska hälla det nykokta vattnet i en tremos då det bildas bakterier. Men man har ju inte alltid tillgång till en micro tänker jag? Hur gör ni när ni är på språng? /// Frida

2018-09-13
Fridaerikssson
Fridaerikssson
Barn på 3 år och 5 månader

Nu är er bäbis 4mån så inte jättelitet längre, plus att Sveriges vatten är jättebra (lite beroende på vart i landet kanske, men överlag)! Vi kokar vatten o häller sen i termos nör set är lite varmljummet...tar med termos plus flaska plus doserare med ersättning, då är det bara att hälla i flaskan o skaka. Jätteenkelt tycker jag 😀 Gjort detta med två barn så känns väldigt bekvämt o bra 😀

2018-09-13
Lily1988
Lily1988

Vi har med termos. Häller uppvärmt vatten i termosen direkt och kollar att det är rätt temperatur. Gjort sen sonen började med ersättning vid 1 månad :)

2018-09-13
moaeg
moaeg
Barn på 3 år och 6 månader

Har egen brun och kollat vattnet är okej. Men vi hade termos med nykokt vatten och kallvatten direkt från kranen i en flaska bredvid och sen blandade vi lagomt varmt vatten i nappflaskan. Är väl bara första tiden man ska vara extra noga men vi har rätt tidigt bara värmt vattnet i Micron när vi var hemma och skulle ha ersättning. Alla är olika men vi gjorde så.

2018-09-13
Maandiiis
Maandiiis

Vår dotter åt ersättning från start. Hon kunde dricka den kall. Annars hade vi med oss termos med lagom varmt vatten som hon kunde dricka direkt.

2018-09-13
Lidenskan
Lidenskan

Vi körde termos men ibland hällde vi hett vatten i nappflaskan och tog med på korta utflykter

2018-09-13
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...