App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gravid- stel och ont i leder. Rädd.

Hej Jag är nu i vecka 35 och har en längre tid (sen ca v27) haft väldigt ont i mina fotleder och mina leder i fingrarna. Jag har haft väldigt ont varje morgon men upplever att de gått över ganska bra efter en stund. Jag tycker dock det har eskalerat mycket och jag har inte längre bara ont på morgonen utan varje gång jag belastar fotleden och kramar ihop fingrarna. Känner mig även så stel i min kropp att det känns onaturligt. Tanken att gå ner på huk för att resa mig igen är hemskt. Jag ser inta direkta vätskesvullnader som kan vara vanligt. Jag har hastigt gått upp från 58 kg till hela 82 kg hittills under graviditeten. Är det någon annan som har det som jag? När jag googlar så hittar man inte detta alls som ett vanligt fenomen. Blir så himla orolig att det rör sig om någon form av ledsjukdom. Tacksam för svar

2018-09-12
Tesssii
Tesssii
Bebis på 17 månader

Tror det är väldigt vanligt under graviditeter. Jag va oxå stel i lederna och min barnmorska sa att de va vanligt. Det gick över efter några månader efter graviditeten.

2018-09-15
Mars2017
Mars2017

Jag har fått samma problem nu efter några månader. Fingrarna svullnar upp och blir stela, axlarna är ömma och går inte riktigt sträcka upp som man själv vill. Va på röntgen i måndags för att kolla upp ifall det kan vara reumatism.. Hoppas inte..

2018-09-14
Alexandrafeb2018
Alexandrafeb2018
Bebis på 2 månader

Hur gick det hos BM? Vad sa hon? Jag åkte till läkaren idag, var så himla ledsen över detta imorse. Dem tog prover för bl.a. reumatism, så jag får se nästa vecka hur de visar.

2018-09-13
Tesssii
Tesssii
Bebis på 17 månader

Hej! Jag har precis samma problem och ska ta upp det med bm idag!

2018-09-13
Bebis på 15 månader

Prata med din barnmorska! Under min första graviditet så var det så för mig också, och jag gick upp från 58 till 68 kg så jag vet inte riktigt om det kan vara vikten som påverkar.. ( tror inte det) men iaf sedan efter min förlossning ca 3-4 månader senare fick jag besked om att jag fick reumatism skit jobbigt rent sagt !

2018-09-12
elmavinet
elmavinet
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...