App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur ofta?!

Hej alla kunniga! Jag och mina sambo har försökt bli gravida i ett halvår nu utan resultat. Inga konstigheter men man kan ju ändå inte stoppa tankarna från att vandra... Jag undrar om ni kan hjälpa mig att komma till rätta med vad som faktiskt är sant kring hur ofta man ska mysa till det innan och runt ägglossning? Blir kvalitén på spermierna verkligen sämre om man har sex för ofta? Är varje dag eller varannan dag att föredra? Hur ligger det till? Frågar av ren nyfikenhet och hoppas att era erfarenheter ska hjälpa oss att maxa chanserna!

2018-09-12
Bebis på 9 månader

Spermierna blir inte sämre för att man har sex varje dag! Så mys på :D
Fyra dagar innan min ägglossning hade vi sex två ggr om dagen, samt på själva ägglossningsdagen, och för oss gick det på första försöket och är beräknad att få ett litet knyte i maj 2019.
Det kommer att lossna snart ska du se, jag såg till att ligga kvar en stund efter varje mys. Håller tummarna för er :D

2018-09-16
liisenb
liisenb
Bebis på 12 månader

Tog 1 år och 6 månader samt att jag fick gå ner 22kg. Sen tog det fart :D

2018-09-13
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 10 månader

Det bästa för mannens fertilitet är sex varannan dag,. ’Gamla’ spermier har sämre kvalitet och efter utlösning tar det lite tid för mannens kropp att producera nya spermier,. Om man har sex flera gånger per dag så ökar alltså inte chansen eftersom mannen efter ett tag bara ’skjuter lösa skott’

2018-09-13
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 11 månader

Hej, Om jag förstått det rätt så spelar det inte alls någon roll att man har sex oftare, att det på något sett skulle "försämra" spermierna, så länge man inte vet om att man som kille har problem med sina spermier såklart.
Så jag skulle mysa på om jag vore ni, ju oftare desto bättre. Jag och min sambo är inne på första försöket och väntar ihärdigt nu på att min mens INTE ska komma om fem dagar haha, men som sagt bara första försöket än så länge :-) Stort lycka till !

2018-09-13
liisenb
liisenb
Bebis på 12 månader

Såvida man inte har nåt "fel" på spermierna så ökar kvaliten av att ofta bytas ut om man säger som så 😉 Sen är det ju bra att mysa precis innan, samtidigt som man har ägglossning och dagarna efter. Har du koll på när du har ägglossning?
Lycka till!

2018-09-12
JosefineRoos
JosefineRoos
Barn på 2 år och 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...