App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

3 åring vill inte sluta med blöja

Min dotter på 3 år vägrar sluta med blöja. Nu har jag tvingat henne att vara utan i 2 dagar och hon gråter hela tiden. Det går bra att kissa på pottan men hon vägrar bajsa så igårkväll när hon skulle sova och hon fick blöja så bajsade hon direkt. Hon är jätteledsen och inte alls intresserad, men jag känner att vi måste köra utan nu. Ska jag bara fortsätta? Kommer hon vänja sig?

2018-09-12
Lilsof
Lilsof
Bebis på 16 månader

Vi väljer att ta det lugnt med vår 3-åring, hon kommun ut rosten vid 2,5 och allt är bara nej så vi vara bara tagit det lugnt. Men hon har börjat gå på pottan nu, hon bajsar ofta på pottan, kissar ibland, men vi har inte tagit bort blöjan ännu. Men jag skulle inte tvinga vår dotter just nu, för jag tror att då kan förblir tvärs emot. Men jag tänker ta en strid i taget. Grannens barn kissade på pottan jättebra och var blöjfri men fick en blöja då hon skulle bajsa, det pågick bara ett tag sedan slutade hon helt med blöja

2018-09-12
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Vi hade samma problem med våra två äldsta döttrar. De blir torra vid 2,5 års ålder ungefär. Kissade på pottan utan problem men vägrade bajsa annat än i blöja. Med första dottern kan jag i efterhand tänka att vi pressade henne lite för hårt att sluta för hon blev ofta förstoppad under en period och hade det väldigt jobbigt. Med andra dottern gjorde vi ungefär som någon beskrivit innan, lät henne sitta på pottan med blöjan på. Men steg ett var att när hon skulle bajsa så fick hon blöjan och fick vara på toaletten och bajsa. När det gick bra fick hon sitta på pottan med blöjan på. När även det gick bra så lossade vi blöjan när hon satt på pottan och efter det la vi den i pottan från början. Till slut gick det bra med bara lite toalettpapper i pottan och när hon var redo för toaletten så la vi lite papper i innan hon satte sig. Det var en process på några månader men det funkade fint för oss.

2018-09-12
ela82
ela82

Jag har inte testat själv, dottern är fortfarande för liten, men fick höra om någon som hade samma problem. Det de gjorde var att barnet fick sitta på pottan med blöjan på. Steg för steg hade man sen en löst liggande blöja i pottan tills barnet var redo att bajsa utan blöjan. Kan vara värt att testa? Lycka till oavsett!

2018-09-12

Jag jobbar på med min flicka på 3 år, hon är helt ointresserad av toa och potta men vi kör på en stund varje dag som storebror är borta, händer det en olycka så får hon en blöja och det är sluttrännat för den dagen.

Gjorde liknande med storebror, han ville inte bajsa på toan utan bara kissa så jag väntade ut morgonens bajs, han gjorde det alltid på morgonen. Efter 2-3 månader så gjorde han det på toa.

Jag tror att du måste ta det lite steg för steg om det är svårt att alls få henne till att sitta där.

Du känner henne ju bäst så det är ju du som bestämmer, men jag skulle nog mjukträna om det finns tid till det.

Lycka till!

2018-09-12
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Jag hade bog väntat lite med att sluta så tvärt. Om hon nu vill göta nr 2 i blöja så låt henne göra det ett tag, hon kommer vilja sluta men kanske blir mer motsträvigt om han blir tvingad till det ? Kan ni göra toaletten/pottan mer spännande så hon vill sätta sig där och prova ? Små steg framåt med tålamod och beröm . Men det är ju ni som väljer själva :)

2018-09-12
Hyrkes
Hyrkes
nyfödd bebis

När min dotter var i den åldern så var hon oxå så. Hon ville oxå ha blöja när hon skulle bajsa. Så hon fick ha det då ett tag. Hon var inte intresserad av pottan. Så vi köpte en sådan som man sätter på våran toalett. Det börja släppa lite då för henne. Hon ville vara stor som oss.

2018-09-12
pilla79
pilla79
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...